USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ankara'da 'Nadir Hastalıklar Günü' etkinliği düzenlendi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Toplumda eşsiz hastalıklarla ait hakkıyla cebelleşen müşterek fasile kitlesi de var. O kitlenin derdine çıkar yol olalım istiyoruz." dedi.

Ankara'da 'Nadir Hastalıklar Günü' etkinliği düzenlendi
01-03-2022 16:37
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Ankara'da "Nadir Hastalıklar Günü" etkinliği yapıldı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Toplumda eşsiz hastalıklarla ilgilendiren hakkıyla cebelleşen ortak fasile kitlesi de var. Çocuğu eşsiz ortak illet bulunduğu devir onun tıbbi yönü konuşu yönü içtimai yönü ile hakkıyla meşguliyet sağlayan kütle var. O kitlenin derdine ilaç olalım istiyoruz." dedi.

"28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü" etkinlikleri kapsamında Ankara Üniversitesi Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde aktiflik düzenlendi.

Programda mütekellim Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Nadir emraz konusu akıbet zamanlarda baş döndürücü konuşulan ortak konu. Özellikle SMA'lı hastalar üstünden baş döndürücü konuşuluyor. Ancak eşsiz rahatsızlıkların çabucak onunla hudutlu olmadığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ünüvar, toplumda bu rahatsızlıkların baş döndürücü kesif olmadığı, ama lüzum tıbbı lüzum maşeri gerekse konuşu boyutlarında düşünüldüğünde eşsiz rahatsızlıkların yükünün o denli da az olmadığını gördüklerini belirterek, gelecekte eşsiz rahatsızlıkların çeşidinin henüz da artacağını varsayılarak toplumda baş döndürücü ağır seviyede ortak ağırlık durumuna gelebileceğini anlatım etti.

Üniversitenin esas fonksiyonlarından birisinin topluluğun maslahat adına görmüş bulunduğu herhangi ortak mevzuya kelle yorması onunla ilgilendiren lüzum bilimsel nitelikli gerekse maşeri anlamda icraat yapması bulunduğunu kail Ünivar, "Ankara Üniversitesi, Türkiye'nin en ehemmiyetli tababet fakültelerine erbap üniversitelerden biridir. İki parça ehemmiyetli hastanesi var. İbn-i Sina ve Cebeci Hastanesi, hakkıyla topluluğun hem rutin meselelerinde bununla beraber eşsiz emraz hesabına baş döndürücü tam icraat önleyen ehemmiyetli hastaneler. Tıp fakültemiz 1945 senesinde kuruldu, 77'nci yılına girdi. Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezini de ortak sene denli evvel kurduk."

"Kısa devir içinde Türkiye'nin en iyisi olacağız"

Yoğun ortak biçimde eşsiz hastalıklarla ilgilendiren çalışmalarını sürdürdüklerini tamlayan Ünüvar, "İddiamız şu, tığ endamsız devir içinde Türkiye'nin en iyisi olacağız ve ortak dirhem henüz devir takanak ama dünyanın en güzel merkezlerinden birisi olacağız. Nadir hastalıklarla ilgilendiren ne madde konuşuluyorsa o mevzuda Ankara Üniversitesi eşsiz emraz araştırı ve infaz merkezinin söyleyeceği ortak gır olacak. Bu mevzuda ortak velayet olacak. Bu denli iddialıyız. Dolayısıyla 28 Şubat Nadir Hastalıklar günüde evvel kutladık. Bugün de ortak numara yılına yaklaştığımız merkezinde faaliyetlerini takdim etmek düşüncesince bu etkinliği yapıyoruz." dedi.

Bu mevzuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da baş döndürücü duygun bulunduğunu anlatım fail Ünüvar, eşsiz hastalıklarla ilgilendiren konularda, medyada devir kurnaz arazi düzlük haberlerle ilgilendiren devletin baş döndürücü aceleci ortak biçimde konum aldığını ve hastaların herhangi ortak çeşitli içtimai tıbbi ve konuşu gereksinimlerini karşılamaya müteveccih çalışıldığını anlatım etti.

Ünüvar, bu mevzuda baş döndürücü derin ve canlı adına etkin ortak ekibin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Toplumda eşsiz hastalıklarla ilgilendiren hakkıyla cebelleşen ortak fasile kitlesi de var. Çocuğu eşsiz ortak illet bulunduğu devir onun tıbbi yönü konuşu yönü içtimai yönü ile hakkıyla derin ortak meşguliyet sağlayan kütle var. O kitlenin derdine ilaç olalım istiyoruz. Devletimizin üstündeki gitgide beklenen eşsiz emraz yükünün de elbette azaltılabileceğine ilişkin icraat gerçekleştirmek istiyoruz. Bu mevzuda hakkıyla giranbaha yöneticilerimizi kutluyorum."

Ankara Üniversitesi Nadir Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tuba Eminoğlu, maşeri bilinci uyarmak ve öğrencilerle baş başa farkındalığı tekvin etmek düşüncesince etkinliği düzenledikleri söyledi.

Nadir rahatsızlıkların çabucak Türkiye'de değil dünyada da ehemmiyetli keyif problemleri adına ikrar edildiğini belirterek, bunun sebebinin bu bölgede henüz karşılanmamış nice gereksinimlerin bulunması olduğuna ayraç etti.

Eminoğlu, "Nadir illet denildiğinde herhangi ortak birisi yegâne hiç düşünüldüğünde ihtimal görülme sıklığı bağan üzere algılanmakta ama 7 bini hayli hastalığın bütünü ortak arada düşünüldüğünde ehemmiyetli ortak kol rahatsızlığı oluşturmakta. Tüm dünyada kısaca 350 milyon Türkiye'de ise 6 buçuk 7 milyon ferdin bu hastalıklardan etkilendiğini kestirim etmekteyiz. Aynı sürede bu rahatsızlıkların ortak niteliği de yüzdelik 80'inin kalıtım bilimi adına müteaddi ve yüzdelik 70'i çocukluk zamanında gözlemlenmekte." dedi.

Konuşmalarında arkası sıra Prof. Dr. Ünüvar, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan ile eşsiz mektepli grubu ve mütalaa görevlisi hekimler, boyayla panolara el izi bıraktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler