USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Almanya'da ehliyetli keyif hizmeti alamayan Türk hastanın İstanbul'daki tedavisi sürüyor

Karaciğerinde ur belirleme edilen ve Almanya'da ehliyetli afiyet hizmeti alamadığı düşüncesince cankurtaran uçakla Türkiye'ye getirilen Ahmet Demiray'ın tedavisi İstanbul'da bitmeme ediyor.

Almanya'da ehliyetli keyif hizmeti alamayan Türk hastanın İstanbul'daki tedavisi sürüyor
07-02-2022 13:56
İstanbul

Türkiye'ye getirilmesinin peşi sıra İstanbul'da Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 3 Şubat gecesi otama dibine tahsil edilen Ahmet Demiray'ın esenlik özelliğine bağlı matbuat mensuplarına izah önleyen Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Çokmert, Ahmet Demiray'ın 4 Şubat bakımından hastalığının tanısına ve tedavisine müteveccih radyolojik incelemeler ile çağ testlerinin yapılmaya başlandığını söyledi.

Hastanın tedavisinin birlikte kısmının Almanya'da başladığını, tanılama sürecinde hastalığın yapısına has müşkülat yardımıyla işlemeyen tanısının elde edilemediğini aktaran Çokmert, Demiray'ın şu an otama altında bulunmuş yer aldığı hastanede buna müteveccih inceleme ve testlerinin bitmeme ettiğini anlattı.

Doç. Dr. Çokmert, "Hastamızın rahatsızlığı, balast alternatifleri kaynaklı birlikte tümöral hadise. hususi adı klatskin tümörü adına geçmekte. Buna müteveccih evreleme tetkiki adına çekirdeksel tababet bölümümüzde PET CT yapılmıştır. Kitlenin alışkanlık yapılarıyla bulunan irtibatının belirlenmesi üzere CT anjiyografi testleri yapılmıştır. Hastamız bu incelemeler eşliğinde örgen nakli kısmı kabilinden değerlendirilmekte ve operabilite açısından tetkikleri sürmektedir." bilgisini paylaştı.

"Şu anda dirimsel riski yok"

Bir matbuat personelinin "Almanya'da inceleme ve tespitte geç mi kalınmış? Yapılması gerekenler yapılmamış mı, kem birlikte gidişat varmı otama sürecinde?" sorusu üzerinde Doç. Dr. Çokmert, şunları kaydetti:

"Öyle birlikte bilinçlilik söyleyemeyiz. Bu tümör, teşhisi çetince konulan, hususi tanısal testleri olan, bazı bazı eskiden testlerde neticeye ulaşamayabileceğimiz birlikte ur çeşidi. Yerleşim noktayı bakımından ulaşılması çetince birlikte yerde. Dolayısıyla Almanya'da yapılması müstelzim eskiden tedavileri kalburüstü birlikte halde yapılmış. Hastaya balast akışını gerçekleştirme eylemek üzere, balast yollarına kateter yerleştirilmiştir. Hastanın biriken bilirubini, balast akışının bu kateter yoluyla teminiyle sukut eğilimine girmiştir. Genel vaziyeti elan esbak özelliğine gereğince akıbet adım iyidir. Şu anda dirimsel riski namevcut lakin balast yollarında biriken bilirubinin enfeksiyona bariz birlikte safiha yaratması dolayısıyla hastayı yaklaşan takipte tutmamız, şifahane şartlarında izlememiz gerekli."

Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Selda Yılmaz Tatar da hastaya bu sabahleyin PET BT çekildiğini belirterek, "Bundaki maksadımız elhak radyolojik araştırmalarda karaciğerde birlikte ur yer aldığı görüldü fakat işlemeyen birlikte teşhisi namevcut hastanın. Tüm gövde PET BT görüntülerini, uykuluk haricinde ayrıksı birlikte ur olup bulunmadığı yada bulunan tümörün yayılıp yayılmadığını idrak eylemek üzere çekiyoruz. Şu an değerlendirmelerimiz sürüyor. Hastanın geç görüntülerini alacağız birlikte sayaç sonra. Henüz yorum evresinde yer aldığı düşüncesince de primer ur anlaşılan karaciğerde lakin metastazın olup olmadığını değerlendireceğiz. Ona gereğince de tedaviler planlanacak." sanarak konuştu.

"Babamı Türk hekimlerine delibozuk eylemek istedim, bunu da başardım"

Ahmet Demiray'ın kızı Reyhan Demiray da güzeşte hafta alışveriş haset koltukta uzanırken rahatsızlanan babasının, karnının ağrıdığından bahsettiğini ve renginin sarardığını gözlemlediklerini söyledi.

Bunun üzerinde çağırdıkları esenlik görevlilerinin EKG yaptıklarını, şekerini ve tansiyonunu ölçtüklerini, "Çok çabuk birlikte gidişat yok. Yarın eş hekimine gidin. Bugün alışveriş yer aldığı düşüncesince bakmazlar." dediklerini aktaran Demiray, gine de ısrar ederek babasını hastaneye kaldırdığını ve sürecin başladığını belirtti.

Babasının kaldırıldığı şifahane doktorlardan ve personelden kıvançlı olmadığını dile getiren Demiray, "Başkonsolosluğa arzuhâl yazdım. Çok aceleci arka devir oldu. O nedenden dolayı buradayız. Babamı Türk hekimlerine delibozuk eylemek istedim, bunu da başardım." dedi.

Almanya'da babasına eskiden konulmuş bulunan teşhisin ur ile alakadar değil, midede birlikte karha yer aldığı biçiminde açıklandığını tabir fail Demiray, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Babam 2-3 kere biyopsiye alındı. Onların kararı aşırı belirgin çıkmadı. Tanı değil, birlikte faraziye üstünden gidildi. Koordinesizlik vardı. Başhekim ile aşırı birlikte tomar muhatap olamıyordum, aşırı birlikte tomar istifham soramıyordum. İletişim bozukluğu ve koordinesizlikten rahatsızdım. Net birlikte tanılama koyamadıkları düşüncesince bu hastalığın birlikte terapisinin yahut ameliyatının bulunmadığı söylendi. Ben bu korkuyla, burada babama iane edilmeyecekse, Türkiye Cumhuriyetinde, kişi ülkemizde çıkar yol aramayı seçtim. Bu sebeple Başkonsolosluğumuza başvurduk."

Hastanedeki tedavisi bitmeme etmiş yer aldığı düşüncesince odasına girilmesine müsaade verilmemiş Ahmet Demiray, kapıdan kendisiyle mütekellim kızları Reyhan Demiray ve Emine Atalı'ya el sallayarak, dobra bulunduğunu ayraç etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler