USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aktif Bank 'Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda yerini aldı

Afrika ülkelerindeki hizmetleriyle Türk ihracatçıları düşüncesince güreşçi köprüsü rolü görmeye bitmeme fail Aktif Bank, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) üçüncüsü meydana gelen “Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu”nda yerini aldı.

Aktif Bank 'Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda yerini aldı
21-10-2021 13:54
İstanbul

Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, “Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu”na katılımlarına ilişkin, "Afrika’nın kazançlı dönüşümüne katkıda mevcut Türk ihracatçılarına verdiği destekle ön plana çıkan ehemmiyetli müşterek aktör namına Afrika’daki paydaşlarımıza müşterek araya hulul fırsatı yakalayacağımız bu etkinliğe dayanaklık etmek sağlayan müşterek tane Türk Bankası olmaktan alım çalım duyuyoruz." dedi.

Afrika ülkelerindeki hizmetleriyle Türk ihracatçıları düşüncesince güreşçi köprüsü rolü görmeye bitmeme fail Aktif Bank, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) üçüncüsü meydana gelen “Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu”nda yerini aldı.

Forum kapsamında Türkiye ve Afrika arasındaki kazançlı ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla sergilik açan Aktif Bank, foruma dayanaklık etmek sağlayan müşterek tane Türk bankası oldu.

Konuya bağlı değerlendirmede mevcut Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Utku, Aktif Bank namına 150 ülkede 1.000’i müşterek tomar muhabirlik ilişkisiyle serbest müşterek ağabey eş olduklarını belirtti.

Utku, başta Afrika, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Güney Asya'nın öne çıkan pazarları bulunduğunu anlatım ederek, "Yaptığımız çalışmalarla ihracatçılarımızın aut tecim ve ifa işlemlerine hoppadak mütekâmil alanlarda değil, güçlü coğrafyalarda da vasıtalık etmeye ve herhangi müşterek segmentten müşterimize yenilikçi analizör sunmaya bitmeme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

İş ihya faaliyetlerini akıcı namına bitmeme etmek az daha iklim dışı ziyaretlerine müstevli koşullarına karşın bitmeme ettiklerini aktaran Utku, yıl aslında beri Bağımsız Devletler Topluluğu ve Afrika’da nice ülkeyi görüşme ettiklerini, hem mali firmalar bununla beraber gittikleri devletlerin amme kurumlarıyla görüşmeler yaparak teşrikimesai fırsatlarını yorum imkânı yakaladıklarını söyledi.

Utku, sonuç 5 yıldır Türkiye ve Afrika arasındaki ticareti geliştirmeye müteveccih çalışmalara odaklandıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Afrika ile iş karşılayıcı ihracatçılarımıza dayanaklık etmek namına ülkemizin aut tecim kütlesinin büyüme göstermesine katkıda mevcut olmak az daha kurduğumuz yayılmış bankacılık ağımızı şimdi da bollatmak anne hedefimizdir. Halihazırda Afrika’da 48 ülkede 330’dan müşterek tomar kasacı ile teşrikimesai içerisindeyiz ve bu ağımızı perçinlemek az daha çoğunlukla seyahatler gerçekleştirmekteyiz. Sene aslında beri 14 Afrika ülkesini görüşme ettik. Özellikle Sahra Altı Afrika’da eş olduğumuz eksperlik bizi ihracatçılarımız gözetiminde imtiyazlı müşterek pozisyona yerleştirmiştir.

Salgın sürecine bağlı güçlük bitmeme ederken çalışkanlık gösterdiğimiz türlü Afrika ülkelerindeki aşılama alımlarına bağlı ödemelere vasıtalık ederek zorlukların aşılmasına katkıda mevcut kılavuz gemisi oyuncular ortada arazi almaktayız. Afrika’nın kazançlı dönüşümüne katkıda mevcut Türk ihracatçılarına verdiği destekle ön plana çıkan ehemmiyetli müşterek aktör namına Afrika’daki paydaşlarımıza müşterek araya hulul fırsatı yakalayacağımız bu etkinliğe dayanaklık etmek sağlayan müşterek tane Türk Bankası olmaktan alım çalım duyuyoruz."

"Afrika alanına nazarıitibar şimdi da arttı"

Aktif Bank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hakan Pürdeloğlu ise Avrupa pazarında koyu rakiplik ve ceninisakıt kar marjı sebebi ile Afrika alanına ilginin şimdi da arttığına ayraç etti.

Türk mahsul ve hizmetlerinin kalitesi ile Afrika pazarındaki erdemli alakanın buluşmasının tecim kütlesinin şimdi da artmasını sağladığını özetleyen Pürdeloğlu, "Bu pazarda emniyetli tecim yapılabilmesi noktasında Türk firmaları ve Afrika Bankalarının yeğleme etmiş olduğu anne kasacı olduk. Bu tercihin sebebi aut tecim mevzusundaki tecrübemiz, serbest muhabir ağımız ve erdemli iş hacmimizdir. Dünya üstünde 370’i müşterek tomar bankaya akça yönetimi hizmeti (nostro hesap) veriyoruz. 151 ülkede 1.026 muhabire sahibiz." niteleyerek konuştu.

Pürdeloğlu, kurumsal bankacılık namına hem envestisman bankacılığı bununla beraber konvansiyel bankacılık ürünleri ile serbest müşterek yelpazede görev verdiklerini vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Müşterilerimizin Afrika, CIS ve öbür bölgelerden mevrut hariç satım bedellerinde aceleci ve emniyetli tahsilata vasıtalık hizmetle kalmayıp bu devletlere gerçekleştirecekleri planlara finansman sağlamakta ve ticaretlerinde garantörlük hizmetleri sunuyoruz. Dış ticaretin finansmanında akça ve gayri akça ürünlerimizle aceleci analizör üretiyoruz. Bunların dışında yenilenebilir erke yatırımlarında da tecrübemiz ile yatırımcılara müşavirlik ve finansman desteği veriyoruz.

Ticaretin kalburüstü olabilmesi düşüncesince alıcının istek etmiş olduğu kalitede mülk ve hizmete ulaşması, satıcının ise sağlamış olduğu mahsul ve hizmetin bedelini müşterek zamanlar ve kusursuz namına öğrenim etmesi gerekir. Aktif Bank namına Afrika'daki tecrübemiz ve 370’i müşterek tomar kasacı networkümüz ile alıcı ile geçim aşamasından, tahsilatına denli sürecin kâffesi evrelerinde danışmanlık, garantörlük ve aut ticaretin finansmanı ürünlerimiz ile Afrika alanına tecim ve envestisman gerçekleştirmek talip kâffesi firmalara görev özgülemek düşüncesince hazırız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler