USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akıllı, güvenli ve hızlı asansörler görücüye çıktı

Dünya Asansör Endüstrisi'ni İstanbul'da buluşturan Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı 17'nci el kapılarını açtı. Fuarda kurnaz asansörlerin beraberinde insana hususi gösteriş asansör de sergileniyor.

Akıllı, güvenli ve hızlı asansörler görücüye çıktı
10-03-2022 17:30
Dünyanın ehemmiyetli asansör fuarından bir tanesi bulunan 17'nci Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı başladı. Tarsus Turkey tarafından, AYSAD'ın (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) yardımıyla 13 Mart evveliyatına derece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin 8 salonunda ansızın gerçekleşecek fuarda, 400 firma, şimdi akıllı, şimdi güvenli ve şimdi hızlı asansör teknolojilerini ortak arada sergileniyor. Sektörünün 3 sene aradan sonradan toptan kurda gerçekleşen Asansör İstanbul'u 6 bini ülke dışından kazanmak az daha bütün 30 bin mübayaacı görüşme edecek. 4 güneş sürecek organizasyonda kısaca 500 milyon dolarlık ortak tecim kütlesi bekleniyor.

''Güvenli olmayanlara esasen kılıç asansör demiyoruz''

Güvenli asansör mevzusuna yer veren AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt, ''Pandemi döneminden ahir evvel fuarımız. Kar yağışına karşın ortaklık oldukça iyi. Yurt dışından mevrut ziyaretçilerde evvel gelenlerde dava namevcut lakin çağ doğacak olanlar düşüncesince kar engeli var. Katılımcı şirketlerin bütünü burada onlarda ortak arıza oluşmadı. Asansör riskli ortak mahsul zira arazi çekimi ile dar cereyan fail ortak ürün. Bu sebepten asansörlerde asayiş gerekleri aşırı etraflıca muayyen ve amme kabilinden arama edilen ortak ürün. Güvenli asansör niteleyerek söyleyemeyiz asansör denir ve bütün asansörlerin güvenli olması gerekir. Güvenli olmayanlara esasen kılıç asansör demiyoruz'' dedi.

''Yeşil etiketin gerekliliklerini adına getiren ortak asansöre güven içerisinde binebilirsiniz''

Asansörlerdeki hijyene aksan önleyen Targıt, ''Pandemiden sonradan işin ortak mikrobiyolojik bölümde ortaya çıktı. Asansörlerde emektar tehlikelere huzur aşırı etraflıca asayiş önlemleri bulunuyor. Aslında asansörlerde kaymakamlık olma ihtimali yoktur. Fakat bu mikrobiyolojik riskler eni önlemler gerektiriyor. Küçük ortak bölgede insanoğlu ortak araya geldiği düşüncesince toy önlemler gerekiyor. Asansörlerde pandemiye müteveccih mikrobiyolojik riskler adına dayanıklı verirsem virüsün açıktan yayıldığını anlatmak gerekir. Yani asansör içerisinden ansızın ortak tomar insanoğlu bulunduğundan virüsün ferah yayılabileceğini öğrendik. Bu sebepten asansör içerisindeki havanın sonsuz değiştirilmesi gerekiyor. Ayrıca asansördeki insanoğlu sayısının azaltılması mevzusuna aşırı değinildi. Bunların yanında asansördeki kıvrım çıkışları ve bap açım tuşlarına dokunarak virüsün yayılacağı söylendi.

Dokunmadan hareketli telefonunuzla arzu ettiğiniz kata çıkabileceğiniz asansörler geliştirildi. Şu anda bu evreleri atlattık şimdi korunaklı virüsü en organ indirgeyecek asansör modelleri geliştirildi. Asansörü derneşik adına arama fail ortak şirket var ise ve asansörün salname araştırmaları de derneşik yapılıyorsa tek ziyan bildirme etmez. Yeşil etiketin gerekliliklerini adına getiren ortak asansöre güven içerisinde binebilirsiniz. Türkiye adına bu mevzuda dünyada önde revan ülkelerden biriyiz. Çünkü Türkiye'deki yapım sahası aşırı güzel durumda. Şu anda yerel kaynaklarla Türkiye'nin ihracatının iri ortak bölümünü karşılıyoruz. Dış tecim ilavesi verici ortak sektörüz. 150 milyon dolar aut tecim fazlamız var'' halinde konuştu.

Uygulama ile yönlendirilen asansörler

Asansörlerde kullandıkları teknolojilere yer veren Butkon Elektronik Ar-Ge Yöneticisi Murat Topuz, ''Asansör sektöründe uygulayım problemleri kolaylaştırmak düşüncesince çalışıyoruz. But-Call niteleyerek ortak meslek geliştirdik. Sistemde katlar ortada kabloyu ağız ağıza ortadan kaldırdık; katlar ortada 100 ve 1000 çekerek. Bu asansör dilinde erke anlamına geliyor. Bu halde katları çalıştırdık. Bu katları özlük aralarında kablosuz adına haberleştiriyoruz. Sistem bu halde panoya komutlar verebiliyor. Hangi katta olduğumu ne kata gideceğimi biliyor. Bu sistemin Android ve ios telefonlar düşüncesince ortak uygulaması var. Marketlerden bu uygulamayı indirdikten sonradan bulunduğunuz kata ilişkin adına sert seçiyorsunuz ve asansör arzu ettiğiniz kata yönlendiriyor'' halinde konuştu.

Şahıslar hususi asansörler

Şahıslara hususi asansör ürettikleri dile getiren Dormak Asansör Irak Mağaza Müdürü Mehmet Çörek, ''Şahıs, sayrılarevi teskere ve anahtar asansörleri üretiyoruz. kişi asansörlerinde alıcı odaklı ilerliyoruz. İstedikleri ve arzuladıkları modelleri üretmeye çalışıyoruz. Bizi genel anlamda hususi dizayn yaptırmak talip alıcılar yeğleme ediyor. Yüzde 70 oranın ihracata müteveccih çalışıyoruz. Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Cezayir, Ruanda, Rusya, Makedonya az daha kısaca 44 ülkeye dışarı satım gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Detaylı bilim ve online çağrılık düşüncesince asansoristanbul.com adresinin görüşme edilmiş olduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler