USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Akalazyayı yendi, 8 yıllık çocuk özlemi akıbet buldu

İstanbul'da canlı 31 yaşındaki Gizem Ezgi Biçen, akalazya rahatsızlığı nedeniyle etraflıca seneler sert verim tüketemezken zayıflığından ötürü da çocuk isteğini gerçekleştiremedi. Geçirdiği dizi eylem sonrası hem hastalığını yenen hem çocuk sahibi bulunan dinç kadın,

Akalazyayı yendi, 8 yıllık çocuk özlemi akıbet buldu
04-07-2022 10:04

Zeytinburnu'nda canlı 9 kardeşten üçüncüsü bulunan 31 yaşındaki Gizem Ezgi Biçen ıvır zıvır yaşlardan itibaren sert ürünleri tüketmekte başağrısı yaşadı, çorba püre çeşidi ürünler ile beslenmeye başladı. Zaman arasında hazır para ürünleri de tüketmekte zorluk çeken Biçen düşüncesince iddiaya gereğince ailesi nice doktora gitti fakat hal olmadı. Yıllar ortamında hayatını zorluklarla sürdüren Biçen, evlenmeye değişmeyen verdi. Mutlu yanında evliliğin peşi sıra çocuk sahibi edinmek talip dinç kadının sert verim tüketememesi hasebiyle kifayetli kiloda olmayışı çocuk sahibi bulunmasına bariyer oldu.

Operasyon sonrası adana dürüm yedi

Genç kadının, tıbbi yazmanlık meydana getirdiği üniversitede meydana getirilen araştırmalar kararı akalazya hastası bulunduğu ortaya çıktı. Tedavi şekilleri denenen fakat semere alınamayan Biçen düşüncesince laparoskopik heller miyotomi ameliyatı yapıldı. Hastalık hasebiyle 30 kiloya derece sakıt Biçen'in ameliyatının güzel geçmesiyle topu topu fasile şenlik yaşadı. Operasyonun peşi sıra derinlemesine seneler aşındırmak düşüncesince özlem çekmiş bulunduğu adana dürümü, yanında dürümün şimdi arasına koyarak tüketen dinç kadın, giderek kilogram almaya başladı. Daha ilkin 4 kere tulum çocuk denemesi liyakatsiz olurken cerrahi müdahale sonrası meydana getirilen 5. tulum çocuk denemesi müspet sonuçlandı. Biçen çifti Muhammed Asaf adını verdikleri bebeklerini sağ esen kucaklarına aldı. Biçen, 27 yıl sonradan sert verim tüketirken, 8 yıllık çocuk özleminin giderilmesiyle de tekme büyüklük yaşadı. Köfte, lahmacun, kavrulmuş türleri kabil yiyemediği nice sert ürünü iştahla tüketmeye süregelen Biçen, "Dedesine getirdim" sanarak çocuğuyla baş başa operasyonunu meydana getiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu'nu da görüşme etti. Prof. Dr. Bülbüloğlu ise operasyona bağlı bilim verirken, benzeşim sorunları bulunan şahısların hekimlerden iane alması gerektiğine uyanıklık çekti.

"30-35 kiloya derece düştüğümü biliyorum”

Yıllar süresince beslenmekte yaşamış bulunduğu zorlukları özetleyen 31 yaşındaki Gizem Ezgi Biçen, “Kendimi bildim bileli sert gıdalarda çile yaşıyordum. Bir müddet katılarda bitmeme fail sindirememe, yutamama zorluğu sıvılarda da başladı. Sonra hazır para meşrubat de alamamaya başladım veya aldığım ürünü gelişememiş püskürtmek, gaseyan etmek mecburiyetinde kalıyordum. Gitmediğim sayrılarevi kalmadı, hepsi reflü ve gastrit anlamında ilerlemeye başladı, vermiş oldukları ilaçlar dört dörtlük bilakis beni şimdi biçimsiz hazırlamaya başladı. Sonradan akalazya tanısı konuldu, az buçuk geç konuldu. Teşhis geç konulduğu düşüncesince dava yaşadım, 30-35 kiloya derece düştüğümü biliyorum. Sosyal hayatımı ağız ağıza gelişememiş plana atmıştım. Acaba yersem kusar mıyım korkusu vardı, ameliyatımdan sonradan toplumsal hayatım ağız ağıza açıldı. Zayıflığımdan ötürü bazısı hususi klinikler aylı kalamayacağımı söylüyorlardı. Ameliyatla baş başa kilogram almam tedavimi de müspet etkiledi. Bu ameliyatla baş başa iki canlı de kaldım” ifadelerini kullandı.

“Akalazyayı yendim, 8 yıllık çocuk özlemim de semere buldu”

Zayıflığı hasebiyle nice denemesine karşın çocuk sahibi olamadığını, cerrahi müdahale sonrası ise çocuğunu kucağına alarak iri büyüklük yaşadığını özetleyen Biçen, “8 yıl süresince otama gördük, ilkin akalazya ameliyatımı oldum sonradan da 5. tulum çocuk denememi yaptım, ameliyattan 6 ay sonradan da iki canlı olduğumu öğrendim. Üçüz gebeliğe hamileydim, ikizlerinki sonlandırılmak mecburiyetinde kalındı. Akalazyamı yendim, 8 yıllık çocuk özlemim de akalazya tedavisinden sonradan semere buldu. Erken canlandırma sahn kurtarır, hakkıyla ego bunu bu hastanede öğrendim. Ertan Hoca çocuğumun büyükbabası oluyor, ego ona bundan sonradan hekim değil de ata gözüyle bakıyorum. Doktorluktan aşırı atalık yapmış oldu bize, benim hayatıma kudret verici yanında ata diyebilirim, o nedenden namına torununu getirdim. Acaba kelimeleri aklımda aşırı kurcalandı, acep ana olamayacak mıyım, üvey ana duygusunu ağız ağıza rafa mı kaldıracağım gibi. Operasyon sonrası adana dürüm arasına adanayı katarak özlemle, iştahla, akıcı yedim, önceki olmuştu. İlk el oturduğum yerde 5 dakikada yanında dürüm bitirdim. 27 senedir tek biçimde katı, hazır para yanında bilinçlilik yiyemiyordum, 27 yıl sonradan sert hassaten edinmek az daha sıvıyla da bitmeme ettim. Tamamen normale döndüm şu an durduramıyorum kendimi ayrıca yanında açıklık korktum kilogram alıp başını gidiyordu” dedi.

“Hormonların uyumu olmayınca çocuk sahibi olunamıyor"

Hastasının niteliğine bağlı bilim verici ve benzeşim problemleri bulunan şahısların hekimlerden iane alması icap ettiğini özetleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu şu biçimde konuştu:
“Hastamız hassaten sert yemekleri yiyememe, hazır para dediğimiz şeyleri de içmekte başağrısı yaşayarak gelmişti. Kilosu enine boyuna zayıftı, kilogram alamama, aşındırmak yerken yutamama problemleriyle gelmişti. Bir şahısda aşındırmak yemeyle alakadar yanında başağrısı yaşanıyorsa iç görüm ve basıölçer bulgularıyla akalazya tanısı koyuyoruz. Bu hastamızda da laparoskopik heller miyotomi dediğimiz kasların mihnet olan, gevşemeyen yönünü cerrahi müdahale ettik. Çok yanında tomar ağır olduğunda da hormonlarda yanında bozuk para oluyor, aşırı eneze olduğunda da hassaten yağ dokusu östrojen inşası açısından aşırı önemli. Eğer o hormon uyumu eğer olmazsa aşırı eneze olanlarda da bire yanında başağrısı yaşanıyor. Kilonun belli yanında oranda olup hormonları üretebilecek kapasitede olması lazım. Akalazyalı hastalarda dinç hanımlarda kilogram vaziyeti aşırı eneze bulunduğu düşüncesince yeteri derece yanında hormon salınımı ve hormonların uyumu olmayınca çocuk sahibi olunamıyor. Yaklaşık 1,5 yıl ilkin gelmişti, tanıma konulduktan sonradan 6 ay ortamında kısaca 13-14 kilogram yöresinde aldı. Sonrasında aylı kaldı ve çocuk sahibi oldu. Şu anda sağlıklı, sağlıklı yanında çocuğa cemaat bahtiyar yanında biçimde yaşıyor. Çok kilogram yahut aşırı eneze edinmek nice hastalığa çağrılık çıkarıyor. Çok kilolularda da tansiyon, şeker, kabil bazısı dokunmabana türleri nice emraz olmaktadır güçlükle eneze olanların da kendine ilişik bazısı problemleri olmaktadır onlardan yanında tanesi de çocuk sahibi olamamak”

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler