USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Mayıs ayında tekrar adayım'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Mayıs ayında yapılacak bulunan kongrede aday olacağını açıklanan Çebi, "Görevde olduğumuz 2,5 yıl süresince mertlik yaptık. Artık projeleri realizasyon zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi: 'Mayıs ayında tekrar adayım'
13-01-2022 14:53

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Beşiktaş'ın başlatmış olduğu özkaynak projesinden, mayıs ayındaki seçime sincap nice mevzuya duruluk getiren Çebi, baştan aday bulunduğunu ve bu süreçte bambaşka adayların da çıkmasını istediğini anlatım etti.

Görevde oldukları 2,5 yıl süresince harbilik yaptıklarını kail Çebi, bundan sonradan projeleri yaşama nakil tarihi bulunduğunu da laflarına ekledi.

Futbol ekonomisinin şu anda taşınabilecek durumun dışına çıktığını kail Ahmet Nur Çebi, "Artık erdemli kurlarla, erdemli faizlerle bu işi giymek olanaksız bir duruma gelmiştir. Bunu gördük ve düğmeye bastık. Geçen 1 senede hocanın arzulu kararı, idare kurulunun enfrastrüktür ağırbaşlılık vermesini istemesiyle, uygulayım direktörümüzün varlığı işlerimizi kolaylaştırmıştır. Bu küçüklere bundan sonradan müddet özgülemek bizim birincil görevimiz olacaktır. Bu gestalt Beşiktaş'ın ekonomisine iri ulama sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Beni ait umumi kurulun takdiridir"

Hakemler dair işlerin bağırarak, çağırarak olamayacağını kail Ahmet Nur Çebi, "Bugüne genişliğinde bağırıp, çağırarak bu işlerin halledildiğini görmedim. Konuşarak, lüzumlu mercilere değişik yapılır. Masaya sumsuk vuracaksanız, bu gestalt basının uğrunda olmamalı. Ben gerekeni geri tarafta yapıyorum. Buradan çıkınca TFF ve MHK'ye inhisar kılmak az daha Beşiktaş'a maruz zararların dosyasını götüreceğim. Ben gereğini yapıyorum, vicdanen rahatım. Camiamız müsterih olsun" dedi. Özkaynak projesinde tenkitlerin geleceğini de kail Çebi, "Pandemide pakt böke oldu, kimesne bizlere bravo demedi. Biz alışkınız. Benim düşüncesince esas bulunan Beşiktaş'tır, Buradan klavye şövalyelerine ivaz verecek tarzda fikrimi zikrimi değiştirmeyeceğim. Takdiri Genel heyet verir. Beni ait umumi kurulun takdiridir. Ben Beşiktaş umumi kurulunun ekonomiyi önemseyeceğini düşünüyorum. Mehmet Üstünkaya'nın altyapıya verdiği kıymeti biliyoruz. Kendisi de Galatasaray Lisesi mezunuydu, Allah bol zengin yağmur eylesin" niteleyerek bitmeme etti.

"5'i 1 yerde takmış az daha eş aday çıkmasın, gelip tek tek aday olun, bu gestalt beni mutlu eder"

Mayıs ayında yapılacak bulunan kongrede baştan aday olacağını kail Ahmet Nur Çebi, "Çalıştığım arkadaşlarımın sonuna genişliğinde yanı sıra durdum. Buna Sergen hocam da dahil. Hiçbir devir bırakma etmedim. Bir yanlışları var ise gerekeni ilkin ego yaparım. Bu arkadaşlarımın sonuç etap kıymetli olacağına inanıyorum. Bankalarla meydana getirilen anlaşmalar çerçevesinde ekonominin 2023 senesinde zorlaşacağını söylüyorsunuz fakat tek devir benim geldiğim geçmiş devre genişliğinde biçimsiz olmayacaktır. Birçok temizliği işleyen başbuğ ve idare oturmuş şekilde baş döndürücü yorulduğumu fakat bundan ötürü da değer duyduğumu açıklamak istiyorum. Türkiye'nin en ehemmiyetli koltuklarından birinde oturuyorum. Bir spor kulübünün bellik değerini, ilkin seçme tarihi çıkma adaylar yardımıyla yükseleceğini elleme biliyorum. Ben mayıs ayında aday olacağım ve bunu da buradan açıklıyorum. Beşiktaş Başkanlığı'na aday ballanmak isteyenlerin aday olmasını istiyorum. Düğünlerde takılan 5'i 1 yerde gibi, 5'i birleşip tek aday gelmesinler. 5'i de aday olsunlar. Ben tekrar tarzı kazanırsam, hakeza iri hissedar kulübün başkanı olmaktan alım çalım duyarım. Evet yoruldum fakat aday olacağım. Tek başına aday olursam üzülürüm ve kendimi kalık hissederim" açıklamasında bulundu.

"2,5 yıl harbilik yaptık, deminden plan zamanı"

Yapılacak bulunan seçimde başkanlığa adaylığını koyacağını yineleyen Çebi, "Başkan adayı oldum ve meydana getirecek baş döndürücü işim var. 2,5 yıl ağırbaşlı harbilik yaptım. Bu saatten sonradan plan infaz zamanı. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımdan memnunum. Ama göreve sürdürmek istemeyen olursa, gelişmemiş hissedar fark olabilir. Tekrar söylüyorum, engel gerisinde konuşmayın aday olun ve güzeşte seferki az daha 3'ünüz, 5'iniz hissedar araya gelmeyin, tek tek aday olun. Aday olacak adlara dirlik da sempatim olacağını anlatım geçirmek istiyorum" dedi. Transfer dair önceliği özkaynağa vereceklerini de kail Çebi, Önceliğimiz özkaynak olacak. Özkaynağın arkası sıra hâlâ doymamış, başarıya ve paraya aç topçu kardeşlerimizi yeğleme edeceğiz ki gelişimini Beşiktaş'ta sağlayıp katkıda bulunsunlar" sanarak konuştu.

"Uçağa binip ışık çektiriyorlardı. Kötü transferin bedeli ağırbaşlı olur"

Görevde oldukları çağda topçu satamadıklarını kail Ahmet Nur Çebi, "Göreve geldiğimizde 5 yıllık, 4 salname kontratlar vardı. Adama git denir gitmiyor. Bu oynatamadığımız futbolcuları kimesne almaya gelmedi. Önceki çağda meydana getirilen transferlerin ne genişliğinde kavisli bulunduğunu görüyoruz. Bizim dönemimizde getirdiğimiz Ghezzal ve Rosier'i alabilmek düşüncesince fedakarlıklar yaptık. Bir futbolcuya 3-4 milyon Euro doğruluk etmediği parayı verirseniz hakeza olur. Biz gelmeden eski 2 yılda aktarma komitesinin başlangıcında bulunan esame vardı. Bunlara sorulacak bu sorular. Uçağa binip ışık çektiriyorlardı. Kötü transferin bedelini ağırbaşlı ödersiniz" dedi.
Önümüzdeki sezonda Teknik Direktör Şenol Güneş ile anlaşıldığı yönündeki iddialar kendince da mütekellim Başkan Çebi, "Şenol Güneş bizim planlamamız zarfında olmamıştır. Kendisi bu kulübe 2 yürek kazandırmış kalburüstü hissedar hocadır. Avrupa'da kıymetli olmuştur. O çağ icra ettikleri düşüncesince namına minnettarız. Ama bugün benim hocam lider Karaveli. Kendisiyle yola bitmeme ederiz ve bitmeme da edeceğiz. Biz buradayız ve hissedar aldatma kurduk. Büyük hissedar tasar ve plan var. Bu projenin parçası olmaya bitmeme edeceğiz. Şenol hocama da geçmişteki başarıları düşüncesince teşekkürname ediyorum. mühim hissedar spor adamı fakat lider Karaveli ile yola bitmeme ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yüksek nukut maruz topçu elbette ki gitmez"

Kadro dışı artan esame kendince da mütekellim Çebi, "Kadro dışı kalanlardan ulama almaya çalıştık fakat alamadık. Douglas'ı PAOK maçı düşüncesince Yunanistan'a götüremedik. Sahaya çıkmadı. Lens bırakmış. Yüksek parayla ayak topu yaşamının sonuna mevrut erkeğe düzgün olmayan nukut verilirse gitmezler. Onlar da gitmedi. Ljajic'i tashih geçirmek düşüncesince neler yaptık fakat olmadı. Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ne elleme söylemiş, 'Ben sporcunun zeki, enerjik ve ahlaklısını severim' diye. Yöneticiler vebal yaptığında nice obje söyleniyor fakat futbolcular yapınca 'Profesyonel' deniyor" biçiminde konuştu.

Son şekilde Vida ve Larin ile alakalı suali cevap veren Çebi, "Vida ve Larin şu anda oynuyorlar. Sözleşmeleri bittiğinde burada korkmak istiyorlarsa ve verdiğimiz parayı da bildirme ederlerse kalırlar. Bugünden kimin kalıp, kalmayacağını söyleyemem. Larin baş döndürücü ulama verdi, Vida abilik yaptı. Alınan mal 1 yıllık, aldığımız cevap 6 ay olmaz. Kimsenin birbirinden hissedar tomar hissedar obje beklemeye hakkı yok" niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

İLGİLİ HABER
Beşiktaş, lider Karaveliye emanet Beşiktaş, lider Karaveli’ye emanet
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler