USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

AB üyesi 9 iklim elektrik sahasının revizyonuna üzerine çıktı

Avrupa Birliği üyesi 9 ülke, gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışla savaş düşüncesince AB elektrik alanının işleyişinin değiştirilmesine gönül rahatlığı bulunduğunu açıkladı.

AB üyesi 9 iklim elektrik sahasının revizyonuna üzerine çıktı
02-12-2021 11:04
Brüksel

AB üyesi 27 ülkenin erke bakanlarının küsurat erke fiyatlarını müzakere etmek az daha dakika Brüksel'de gerçekleştireceği güruh öncesinde, Almanya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Letonya ve Hollanda kuma deklerasyon yayımladı.

AB Komisyonunun küsurat erke fiyatlarına gönül rahatlığı uygulanabilecek ayrışık tercihler içeren paketinin "faydalı" olduğuna ayraç edilen bildiride, organ devletlerin endamsız vadede eder artışına gönül rahatlığı donsuz tüketicileri ve işletmeleri destek olmak düşüncesince "geçici ve amaca yönelik" tedbirler alması gerektiği bildirildi.

Mevcut eder artışının "küresel konuşu toparlanma, küsurat taşıl mahrukat talebi ve sunma koşullarına" ilişkin yer aldığı tamlanan bildiride, Avrupa'da erke kaynaklarının dişi kullanılması, sunma ve arzu dengesinin sağlanması, toy yetenek kurulumuna müteveccih yatırımlara akilane ayraç verilmesi, sunma güvenliğinin artırılması ve erke sistemlerine yenilenebilir kaynaklardan üretimin entegrasyonunun desteklenmesi gerektiği anlatım edildi.

Bildiride, AB'nin elektrik etraf tasarımının fiyatlardaki dalgalanmayı engellemeye müteveccih toy uygulayım bilimi ve iş modellerini heveslendirme etmiş yer aldığı ve elektrik ticaretinin canlandırılması gerektiği belirtildi, organ devletlerin çatı eder yahut uygulayım bilimi bazlı averaj eder az daha ayrışık "alternatif etraf tasarımı" yaklaşımının riskli olduğuna ayraç edildi.

Piyasa işleyişinin bu uygulamalarla değiştirilmesinin erke sunma güvenliğini tehlikeye atacağı vurgulanan bildiride, "Elektrik ve gaz sahası tasarımımızın rakiplik ilkelerinden ayrılmasını simgeleyecek rastgele müşterek önlemi destekleyemiyoruz. Bu ilkelerden sapma, erke sistemimizin makul değerli karbonsuzlaşmasına ve sunma güvenliğine dokunca verir." ifadeleri kullanıldı.

AB devletleri gruplaştı

Öte yandan, AB devletleri ortada erke tartışmalarında ayrışık gruplaşmalar dikkati çekiyor.

Mevcut sistemde AB'deki küresel elektrik fiyatı, hep elektrik talebini istikbal etmek düşüncesince gerekseme mahsus akıbet yetiştirici kabilinden ve çoğu kez gaz santrallerince belirleniyor.

Almanya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Letonya ve Hollanda, küsurat erke fiyatlarına gönül rahatlığı AB elektrik alanının düzeltilmiş edilmesine gönül rahatlığı çıkıyor.

Enerji fiyatlarının doğacak sene averaj seviyelere dönmesini muntazır bu ülkeler, AB gaz ve elektrik piyasalarının etraflıca senelerde ve aşamalı şekilde düz yazı edildiği, erke piyasalarının tasarımına müdahalenin baş döndürücü tetik düşünülmesi icap ettiğini öngörüyor.

Fransa, İspanya ve İtalya'nın başını çekmiş yer aldığı müşterek kadro ülke, AB gaz ve elektrik piyasalarının düzeltilmesi ve elektrik üretimindeki pınar fiyatlarının ayrıştırılması icap ettiğini savunuyor.

Ayrıca, başını gine Fransa'nın çekmiş yer aldığı 10 yöresinde ülke, erke sunma güvenliğinde çekirdeksel santrallerin önemini vurguluyor. Bu ülkeler, çekirdeksel erke santrallerinin AB sürdürülebilir ve yeşil mali envestisman sınıflandırmasında arazi almasını arzu ediyor.

Aralarında Polonya ve Macaristan'ın bulunmuş yer aldığı bazısı devletler de erke fiyatlarındaki yükselişten AB'nin hava dostu dönüşümünü sağlamayı hedefleyen Yeşil Mutabakat ile ilgilendiren politikalarını mesul tutuyor.

İspanya, AB ülkelerinin kuma sözleşmelerle gaz satın almasını ve müşterek önemli gaz rezervi oluşturmasını arzu ediyor.

Avrupa'da ilkin sonbahardan buyana gaz ve elektrik az daha erke ürünlerinin tutarları çabucak yükseliyor. Bu durum, şita aylarında efdal faturalarla karşılaşan tüketicileri ağırbaşlı şekilde tasalı ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler