USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

AB devletleri erke fiyatlarına hakkında kuma davranış belirleyemiyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, akıbet çağda çabucak kalan erke tutarları karşısında uygulanabilecek tedbirler dair barışma sağlayamadı.

AB devletleri erke fiyatlarına hakkında kuma davranış belirleyemiyor
26-10-2021 16:19
Brüksel

AB üyesi 27 ülkenin ilgilendiren bakanları, tabii taş yağı lambası lambası ve elektrik fiyatlarında yaşanmış olan yükselişi ve bu hale gönül rahatlığı alınabilecek önlemleri ahbaplık etmek neredeyse Lüksemburg'da müşterek araya geldi.

Toplantı bitiminde açıklamalarda olan AB Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, bakanların erke tutarları dair atılabilecek adımları belirlemeye çalıştığını söyledi.

Simson, sağlam baş döndürücü bakanın nükleerin yeşil envestisman sınıflandırmasında arazi almasını istediğini anlatım ederek, "Her örgen ülke, ne erke kaynaklarını kullanacağına kendisi değişmeyen verir. Ülkelerin karbon kuvvetsiz peyda etmek dair kendilerine katışıksız alternatifleri vardır. Nükleer enerji, bağan karbonlu müşterek erke deposu yerine ikrar edilmektedir. Ama burada nükleer atıkların muhtemel çevresel tesirleri dair görüşler ayrışıyor." diyerek konuştu.

Bazı örgen devletlerin elektik tutarları oluşumunda yenilenebilir ile tabii taş yağı lambası lambası kaynaklarının "ayrıştırılmasını" içeren müşterek öneri sunduğunu bildiren Simson, bu ülkelerin, dü fondan istihsal fiyatlarının averajı alınarak elektrik tutarları belirlenmesini istediklerini söyledi.

Simson, "Çeşitli kaynaklardan ayrımlı biçimde fiyatların oluştuğu müşterek sistemin uygulamada nite uygulanabileceği ve bunun olan elektrik sahası tasarımına şimdi güzel müşterek alternatifi olup bulunmadığı mükemmel yerine açık değil." dedi.

Söz konusu teklife gönül rahatlığı olan ortalık tasarımını destekleyen baş döndürücü sayıda şehir bulunduğunu aktaran Simson, "Mevcut modelin değiştirilmesi ortalık öngörülebilirliğini, rekabetçiliği ve yeşil dönüşümü riske sokabilir. Elektrik üretimindeki olan model, değme devir sunma ve talebi müşterek araya getiriyor." ifadelerini kullandı.

Simson, AB üyesi birtakım devletlerin kuma tabii taş yağı lambası lambası tedbir sözleşmeleri yapılmasını istediğini, bu sistemin de muhtemel yarar ve hasarlarının değerlendirilmesi icap ettiğini kaydetti.

"Yenilenebilir ve nükleerin erke istiklaline ve ilkim hedeflerine yardım sağlayacağına inanıyoruz"

AB Dönem Başkanı Slovenya'nın Altyapı Bakanı Jernej Vrtovec de Avrupa'nın hava dostu ve enerjide hür olması hedefini yakalaması düşüncesince yenilenebilir enerjiye şimdi müşterek tomar envestisman yapılması icap ettiğini söyledi.

Vrtovec, yapılacak yatırımlara karşın erke ihtiyacının hoppadak yenilenebilir kaynaklardan sağlanamayacağını, Avrupa'da elektrik üretiminde nükleer teknolojilerin de kullanılması icap ettiğini kaydetti.

Toplantıda nükleer enerjinin derin biçimde tartışıldığını anlatım fail Vrtovec, birtakım ülkelerin, AB Komisyonu'nu nükleerin bölümlendirme çalışmalarını hızlandırmaya çağırdığını aktardı.

Vrtovec, "AB üyesi sağlam baş döndürücü şehir levent boylu vadede nükleer enerjinin çözümün müşterek parçası bulunduğunu düşünüyor. Biz yenilenebilir ve nükleerin erke istiklaline ve ilkim hedeflerine yardım sağlayacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AB devletleri erke tartışmalarında gruplaştı

AB devletleri ortada erke tartışmalarında türlü gruplaşmalar dikkati çekiyor.

Mevcut sistemde AB'deki küresel elektrik fiyatı, mecmu elektrik talebini istikbal etmek düşüncesince gerekseme mahsus sonuç yetiştirici kabilinden ve çoğu kez tabii taş yağı lambası lambası santrallerince belirleniyor.

Almanya, Hollanda, Avusturya, Lüksemburg, Danimarka, Finlandiya, Estonya, İrlanda ve Letonya kalan erke fiyatlarına gönül rahatlığı AB elektrik alanının düzeltilmiş edilmesine gönül rahatlığı çıkıyor. Enerji fiyatlarının ilkbaharda sayı farkı seviyelere dönmesinin gözleyen bu ülkeler, AB taş yağı lambası lambası ve elektrik piyasalarının levent boylu zamanlarda ve aşamalı biçimde nesir edildiği, erke piyasalarının tasarımına müdahalenin baş döndürücü tetik düşünülmesi icap ettiğini düşünüyor.

Fransa, İspanya, Yunanistan, Çekya ve Romanya kabil devletler AB tabii taş yağı lambası lambası ve elektrik piyasalarının ıslahat edilmesi ve elektrik üretimindeki eşme fiyatlarının ayrıştırılması icap ettiğini savunuyor.

Başını Fransa'nın çekmiş olduğu 10'a benzeyen ülke, nükleer santrallerin önemine ayraç ediyor. Bu ülkeler, nükleer erke santrallerinin AB sürdürülebilir ve yeşil mali envestisman sınıflandırmasında arazi almasını arzu ediyor.

Aralarında Polonya ve Macaristan'ın bulunmuş olduğu birtakım ülkeler, erke fiyatlarındaki yükselişten AB'nin hava dostu dönüşümünü sağlamayı hedefleyen Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilgilendiren düzenlemeleri mesul tutuyor.

Aralarında İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan'ın da arazi almış olduğu birtakım devletler de erke fiyatlarının çabucak düşürülmesi düşüncesince sert tedbirler uygulanmasını, müşterek biçimde piyasalara ve fiyatlara karışma edilmesini istiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler