USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

21 müteşebbis avrat KAGİDEM'de işinin patronu oldu

Kadınların hesaplı yaşama katılımlarını kolaylaştırmak şartıyla Gaziantep'te kurulan Kadın Girişimci Destek Merkezi 21 acemi girişime ev sahipliği hazırlamaya başladı.

21 müteşebbis avrat KAGİDEM'de işinin patronu oldu
03-01-2022 10:45
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği videolu paylaşımında, Gaziantep Kadın Girişimci Destek Merkezinde yazılan muvaffakiyet hikayelerini anlattı.

Paylaşımında, "yerelden küresele kalkınma vizyonu"nun meyvelerini verdiğine dikkati çekici Varank, "Öncülük ettiğimiz KAGİDEM, Gaziantep'in müteşebbis hanımlarına dayanak oluyor. Kendi işinin patronu olan, ihracata başlamış olan kabadayı kadınlar, muvaffakiyet hikayeleriyle bizleri gururlandırıyor." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Bakanlığa ilişkin adına faaliyetlerini yürüteç İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Sanayi Odası ile el ele vererek Gaziantep'te iş endüstrisine müteşebbis adına eklenmek talip kadınların, ilkin işlerini ihdas evresinde yaşadıkları hesaplı sıkıntılara hal sağlamak düşüncesince KAGİDEM'i kurdu.

İş fikrini yaşama etmek talip 21 hanıma işlik, eğitim, müşavirlik kadar hizmetler sağlayan KAGİDEM'de, parmakarası çedik ve pabuç sayası, kolonya, mum, seramik, lokum, ahşap hediyelik kutuları, halı, bebek giysisi kadar mahsulat üretiliyor. Kadın girişimcilerin işletmeleri, emlak dışına da adanmış hazırlamaya önceden mentorluk, ihracata müteveccih alışveriş kadar eğitimler de bitmeme ediyor.

Yerelden küresele kalkınma vizyonumuz meyvelerini veriyor.

Öncülük ettiğimiz KAGİDEM, Gaziantep’in müteşebbis hanımlarına dayanak oluyor.

Kendi işinin patronu olan, ihracata başlamış olan kabadayı kadınlar, muvaffakiyet hikayeleriyle bizleri gururlandırıyor. pic.twitter.com/E23L9JaQD1

— Mustafa Varank (@varank) January 3, 2022

5,5 milyon teklik yatırım

Açıklamada görüşlerine toprak maruz İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, kestirmece 5,5 milyon teklik yatırımla merkezi yaşama geçirdiklerini tabir ederek, "Girişimcilerimiz ortada hayatında on paralık adanmış yapmamış, ticaretle uğraşmamış hanımlar da bulunmaktadır." bilgilerini paylaştı.

Desteklenen avrat girişimcilerin hem istihsal bununla birlikte istihdam yaratarak semt ve emlak ekonomisine ulama sağladığını tamlayan Akyılmaz, "Bu projemizle bölgemizin girişimcilik ekosistemini hanımlar gözetiminde güçlendiren ehemmiyetli müşterek altyapıyı kurmuş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

"Girişimcilik sınama okulu"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy, avrat girişimcilerin ayakta kalması düşüncesince evvel dü senenin baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna ayraç ederek, "Burası esasta müşterek girişimcilik sınama okulu. Hedefimiz hâlâ müşterek tomar hanımı müteşebbis yapmak." ifadesini kullandı.

Ayakkabı saya atölyesi sahibi Belkıs Çağlar, "Üç çocuğumu büyütüp evlendirdim. 5 torunum var, torunlarımı da büyüttüm, onları büyüttükten sonraları gereksiz abur cubur oturmaktansa dizge edinip müşterek işle çabalamak istedim. Ben 58 yaşlarında iş ayakkabısı sayası yapmayı öğrendim. Ustam ile bu arada acemi gıcır bayanlara da öğretip, onları iş ve dizge sahibi hazırlamaya uğraşıyorum." görüşünü paylaştı.

"Aklımın ucundan geçmezdi"

Börek imalatçısı Derya Fesligil, "Hastane, mektep kantinlerine, şişman marketlerin dondurulmuş dolaplarına adanmış yapıyorum. Almanya, Belçika, Hollanda'ya kargo gönderiyorum. Aklımın ucundan fark geçmezdi. Şimdi emlak dışına dış satım yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Butik sabun üreticisi Aynur İder, "KAGİDEM'e gelmem benim dönüm noktam oldu. Burada mentorlukla baş döndürücü dobra e-ticaret yapmayı, markalaşmayı öğrendik. Markamla Gaziantep kültürel kalıt serisini başlattım, Çok dobra gidiyor, butik sabunlardan çıkıp bunu sanayileştirmeyi düşünüyoruz. Sanayileşme uğrunda ilerliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Tafting kraft imalatçısı Neslihan Ata, "13 sene evvela halı sektörüne tasar çizimci adına girdim. KAGİDEM'de zat atölyemi kurdum. Şu anda zat üretimimi zat makinelerimle yapıyorum. Aynı sürede otomobil satışı yaparak bu işi gerçekleştirmek talip ev hanımlarına işin eğitimini de vererek arkalamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

İş ararken iş sahibi oldu

İş elbisesi atölyesi sahibi Figen Özbayacı, "Hastaneler oteller ve şişman fabrikaların personel kıyafetlerini üretiyorum. Şu anda Rusya’ya penye ilişkin siparişim var. Onun ihracatını gerçekleştireceğim. Kadın müteşebbis adına 17 personel ile başladım. Amacım, Orta Doğu’nun haricinde Afrika alanına de istihsal yapmak." görüşünü dile getirdi.

Seramik atölyesi sahibi Nursena Yayıcı, "Mezun olduktan sonraları Gaziantep'e yerleştiğim düşüncesince müşterek iş kontrol sürecim he 6-7 ay kadar. Sonra bura ile tanıştım ve iş ararken iş noktayı sahibi oldum. Aynı sürede burada nısıf zamanlı etkin müşterek dostum var. İş arayan birine de istihdam elde etmiş oldum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler