Zaha Hadid’in sonuç projesi Irak Merkez Bankası’na özel kalıp sistemi

2016 senesinde yaşama veda fail dünyaca adlı sanlı mimar Zaha Hadid'in imzasını haiz Irak Merkez Bankası Projesi'nin kalıp ve kalıp mühendisliği çözümleri Doka Türkiye çeşidinden sağlanıyor. Şirketin umumi müdürü Özatay, “Bu ehemmiyetli projede arazi almaktan alım çalı

Ekonomi - 3 yıl önce

Tamamlandığında hayattaki mimarlık başyapıtlar ortada yerini takanak Zaha Hadid tasarımını yaşama görmek için, mukteza kalıp mühendisliği çözümlerini istihsal kılmak kadar Doka Türkiye görevlendirildi. Yenilikçi birlikte tatlılıkla tasarlanan Irak Merkez Bankası Binası, alışılmamış mimarlık teferruatları dolayısıyla özel mühendislik çözümleri müstelzim sıkıca birlikte proje alegori tanımlanıyor.

Bağdat'taki Dicle nehrinin nobranca kıyılarında yükselen Irak Merkez Bankası'nın acemi binası, adlı sanlı mimar çeşidinden kurumun kalbindeki değerler bulunan ‘sağlamlık, istikrar, istikrar ve sürdürülebilirlik' kavramlarını anabolizma edecek halde tasarlandı.

Projeye özel acemi birlikte kalıp yapısı üretildiProjenin bu nitelikleri dolayısıyla ayrımlı birlikte kalıp yapısını gerektirdiğinin altını çizen Doka Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, “Dünyada dayanıklı aşırı imza projede arazi alarak bu konudaki yetkinliğini ispatlamış bulunan Doka, bu dev projeye özel analizör geliştirmesi düşüncesince yeğleme edildi” dedi.

Ender Özatay, proje düşüncesince bitirdikleri emek harcamaları şu laflarla anlattı:“Dünyanın en çetin demirli beton yapılarından birisi biçiminde de yorumlanan, 93 bin 552 metrekare bütün alanlı projede, Doka kadrosuna sırtçı binanın aşırı yönlülüğü dolayısıyla buna özel birlikte hal çoğaltma rolü verildi. Biz de bu binanın yapısına özel acemi birlikte tırmanır kalıp kasten ürettik. Bir BIM tasarımından başlayarak, eğimli, dönen binanın değişebilir üstünlük ve şekilleriyle çalışmaya olanak sağlayan, aut duvarlar düşüncesince özel alegori mamul ve 3D süresince imal edilmiş birlikte kalıp yüzeyi oluşturduk. Adapte edilebilmekte tablo kalıp yapısı, binanın amorf yolunu komuta etmek düşüncesince kullanılırken, cihannüma bloğunun anne şaft duvarı düşüncesince hidrolik tırmanma sistemi mensur zamanını minimize eylemek düşüncesince kullanıldı.''

“Bu ehemmiyetli projede arazi almaktan alım çalım duyuyoruz”Ender Özatay, dayanıklı aşırı ehemmiyetli projede hata üstlendiklerinin altını çizerek, laflarını şöyleki sürdürdü:“Kazakistan'da Abu-Dhabi Plaza, Azerbaycan'da Port Bakü ve La Luna Hotel, akıbet alegori da Özbekistan Taşkent'te yaşama geçirilen ve tamamlandığında Orta Asya'nın en efdal binası olacak Nestone Projesi, emlak içre ise İstanbul Finans Merkezi'nde bitmeme fail Ziraat Bankası binası, Vakıfbank binası, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası binası, Kuzey Marmara Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İkitelli Çam ve Sakura kent Hastaneleri, Skyland İstanbul, ürünlerimiz ve çözümlerimizle arazi aldığımız projelerden bazıları. Irak Merkez Bankası Projesi, Ortadoğu'nun en şişman projelerinden birisi alegori ilgi çekiyor. Böylesine ehemmiyetli birlikte projede hal ortağı edinmek bizlere alım çalım veriyor. Bize mahsus itimatı herhangi birlikte projede elan da ati uygun olgunlaşmak düşüncesince çalışıyoruz. Türkiye'nin ve mekân devletlerin en prestijli planlarında hal ortağı alegori hata üstlenmek, ekibimize elan iyisini muvaffak olgunlaşmak düşüncesince güdeleme deposu oluyor.”

Projede iş güvenliği, Doka projelerinin herhangi birlikte birinde bulunduğu gibi, Avrupa standartlarında uygulandı. Projede çalışanlara yapı yeri eğitimleri sağlayan ve sertifikasyonlar düzenleyen Doka, operasyonel hizmetlerin hepsini birlikte zamanlar adına getirdi.

Zaha Hadid'in ölmeden esbak akıbet eseriIrak Merkez Bankası, tasarımları ahenk getiren ve mimarlık başyapıtlar alegori ikrar edilen Irak kökenli Britanya yurttaşı adlı sanlı mimar Zaha Hadid'in akıbet emek vermesi alegori biliniyor. Projenin resmi alegori 2012 yılında, Londra Victoria & Albert Müzesi‘nde meydana getirilen tanıtımında mütekellim Zaha Hadid, düşüncelerini şu laflarla tabir etmişti:

“Irak Merkez Bankası düşüncesince acemi hile merkezi tasarlamam istendiğinde içten gönül borcu duydum. Irak'ta doğdum ve hala kendimi Irak'a aşırı DOĞRU hissediyorum. Böylesine millî ciddiyete erbap birlikte tasarımda Irak'ta emek harcamayı birlikte dokunulmaz alegori görüyorum.''

Daha yüksekteki katlardan ışığın daima gelmesine müsaade sağlayan strüktürel birlikte aut iskelete mümas olacak halde serbest ölçülü katlardan namüsait zemine akıllıcasına eksilen çizimin, önce kez 2011 senesinde ortaya çıkan 170 metrelik kulesi içre kapsadığı mekânı tasarruf eylemek düşüncesince tasarlanmış. Dicle nehrinin önemine ve iklim ticaretinin şekillenmesindeki rolüne daima birlikte referansla, veznedar binasının podyum seviyesi, nehirden yansıyan ışığı imitasyon eden, mütebeddil aut iskeletle ışığın iç mekanlarda parıldamasına müsaade vererek kaba ve okşayıcı peyzajları birleştiriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

AB, evvel yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdi

2021-10-12 20:15 - Ekonomi

Bakan Varank yabani yaşam fotoğrafçısı Doğanay Vural ile kızıl geyikleri gözlemledi

2021-10-11 11:30 - Yaşam

Türkiye'de sabık sene en çok satılan derman 'ağrı kesiciler' oldu

2021-10-16 14:54 - Sağlık

Delta varyantı derin ihtimam hastalarının gözyaşı ortalamasını düşürdü

2021-10-11 11:36 - Sağlık

Gıda takviye şirketinden ‘Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Harekatı’ projesi

2021-10-14 13:15 - Ekonomi

Sumudica: 'Yeni Malatyaspor için elimden gelen her şeyi yapacağım'

2021-10-11 15:20 - Spor

Zaha Hadid’in sonuç projesi Irak Merkez Bankası’na özel kalıp sistemi

2021-10-18 10:29 - Ekonomi

İhlas Vakfı’ndan Ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimi

2021-10-13 17:00 - Eğitim

İnmenin en önemli nedeni olan gazel damarı tıkanıklığından kurtulmak mümkün

2021-10-16 16:34 - Sağlık

Gribin ilacı ‘kış çayı’

2021-10-17 11:15 - Sağlık

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri