Vücutta hızla yayılıyorsa kanserin habercisi olabilir

Doğuştan mevcud yahut doğumdan sonradan ortaya çıkan, deriye rengini sağlayan ve el ortada "Ben" adına tanıdık “Melanositik nevüs”lerde birlikte artma görülüyorsa kanser riski taşıyabileceğini kaydeden Dermatolog Elif Topçu, derideki değişikliklerin bedenin birlikte uyarıs?

Sağlık - 3 yıl önce

Vücudun en ehemmiyetli organlarından bulunan deride meydana mevrut lezyonların boşlama edilmesi ağırbaşlı keyif problemlerine defa açabiliyor. Özellikle dokuncasız kendisine algılanan alan yahut kabarık, pembe, kahverengi ve ya yağız ihtimalî benlerin mide-bağırsak sisteminde ve ya metabolik sistemde birlikte maslahat bulunduğunu gösterebileceği kabilinden kanserin bile habercisi olabileceğinin altını çizen Beykent Üniversite Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi ve Dermatolog Elif Topçu, normalde rastgele birlikte dava oluşturmayan bu lekelerin renginde birlikte değiş oluyorsa, büyüyüp- küçülüyor yahut nezif ve kaşıntı yapıyorsa topu topu bu belirtilerin bünyenin birlikte uyarısı bulunduğu benimseme edilip, kesinlikle kontrolünün yapılması ve birlikte müddet strateji edilmesi icap ettiğini belirtti.

Benlerle ait sonuç zamanlarda toplumda faziletli birlikte farkındalık oluştuğunu kail Dermatolog Elif Topçu, “Hem dermotoloji dernekleri aynı zamanda iletişim araçları halkımızın farkındalığını yükseltecek dayanıklı aşırı mazruf paylaştı. Birçok isim de bu mevzuda aşırı dobra bilinçlendi. Artık insanoğlu devir koruyucular kullanıyor. D vitamini bireşim edecek derece güneşten faydalanıyor. Nitekim benlerle ait farkındalığımız oluşurken, başka ten lezyonlarını da menfez gerisi etmememiz gerekiyor” dedi.

“Beni imitasyon fail emraz var”

Benlerdeki değişimlere nazarıitibar edilmesi noktasında uyarılarda mevcut Elif Topçu, “Benleri aşırı dobra tanıyoruz. Küçük birlikte format değişikliği, kanama, artma, küçülme ve faiz yerinde doğrudan birlikte cildiyeci ile görüşülmeli. Çünkü benleri imitasyon fail birlikte kol emraz da var. Ben kabilinden görünüyor ve ego değiller. Başka rahatsızlıkların bulgusu kendisine deride görebiliyoruz” niteleyerek konuştu.

“Deri tümörü de bene benziyor”

Benlerde çıkma ve ya değiş gözleniyorsa bu durumun ağırbaşlı keyif sorunlarının habercisi olabileceğini tabir fail Topçu, “Benleri artağan birlikte hastamızın muayenesi esnasında seboreik keretoz (iyi kuşkulu ten tümörü) lezyonu bulunduğu anlaşıldı. Bu doku bozukluğu bene aşırı benziyor. Benler kabilinden çabuk ve ya aheste cereyan ediyor, renkleri ve yapıları değişebiliyor. Kısacası karakteristik birlikte ego taklidi olabiliyor. Bu doku bozukluğu tekli de olabilir çoğalmış şeklide de belirebilir. Yaptığımız muayenelerde vücuttaki lekenin ego olması derece ego olmaması da önemli. Nitekim seboreik keretoz bulunan hastanın ihtimal de mide-bağırsak sisteminde ve ya metabolik sisteminde birlikte sorunu var. Bunun haricinde kolesterolü de faziletli olabilir, insülin direnci, karaciğerinde yağlanma olabilir. Bizim düşüncesince bu ihtimallerin gelişigüzel birisi kıymettar birer veridir” biçiminde konuştu.

“Derideki tadilat bünyenin birlikte uyarısıdır”

Vücutta mevcut benlerin cildiyeci çeşidinden kesinlikle arama edilmesi icap ettiğini tabir fail Topçu, “Bazen tığ dermatologlar caba örtüsüz gözle vücuttaki lekenin ego olup, olmadığını anlayamıyoruz. Dermoskoplarla bakıp, bu lekeleri strateji ediyoruz. Ben görünümündeki bu lekelerin değişiminde hastanın yaşı ayrıca zarfında bulunduğumuz sezon caba aşırı önemli. Yani vücutta ego var ise dışardan gözlenebilen faiz ve küçülme vaziyeti aşırı önemli. Bir taraftan da bu faiz ve küçülmeyi tetikleyecek vitamin eksiklikleri, metabolik eksiklikler, magnezyum ve tutya değerleri hastayı değerlendirirken birer veridir. Mutlaka bu lekeleri cildiyeci görmeli ve değerlendirmeli. Derinin ne derece giranbaha birlikte uzuv bulunduğunu hastalarımız bilmeli. Bunun düşüncesince de gelişigüzel ayrışık ten değişikliğinin birlikte ikaz bulunduğunu benimseme ederek, kesinlikle dermatologlarına başvurmalılar” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

İLGİLİ HABER
'Mamografi, emcek kanserini 4 yıl başlangıçta belirleme edebilir''
Haftanın Öne Çıkanları

Nadir görülen şah damarındaki tümör operasyonla alındı

2021-11-24 14:49 - Sağlık

Elektrikte kademeli tarifeyle ev tüketicisine denktaş dayanak sağlanması amaçlanıyor

2021-11-24 11:39 - Ekonomi

Vücutta hızla yayılıyorsa kanserin habercisi olabilir

2021-11-25 09:39 - Sağlık

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor

2021-11-20 14:50 - Yaşam

Japonya korona virüs aşılamasında liderliğe yükseldi

2021-11-19 10:15 - Sağlık

Dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nun giranbaha mülevven yarışma tulumunun hikayesi

2021-11-22 18:19 - Spor

Osman eli uz 8 yaşlarında başına geçmiş olduğu ocakta sıhhatsiz asırdır demire biçim veriyor

2021-11-18 13:18 - Yaşam

Manisa'daki 91 salname enstitü kuraklığa mukavim asma geliştirecek

2021-11-23 12:10 - Teknoloji

Engelli erat anadan görme el sanatlarıyla hem üretiyor hem sosyalleşiyor

2021-11-23 12:01 - Yaşam

Sahte ve çalıntı altınla başa çıkamayan kuyumcular 'ihbar hattı' grubuyla haberleşiyor

2021-11-18 14:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri