Türk üreticileri tedariğini CIS pazarına açıyor

WORLDEF International kabilinden Rusça mütekellim devletlere müteveccih yaşama geçirilen SNG E-commerce Club ile, devletler Türk tedarikçilerden verim alarak, Türkiye üstünden CIS pazarına satacak.

Ekonomi - 1 yıl önce

SNG E-commerce Club kabilinden Networking İstanbul düzenleme partnerliği ve ShopiVerse sponsorluğunda Hilton Double Tree'de CIS ülkelerinden 300 satıcı, Türk tedbir markaları ile müşterek araya geldi. E-ticaretin çabuk gelişme ivmesi yakaladığı CIS vatanlarında çalışkanlık yayınlayan satıcılar, verim tedariki düşüncesince rotasını Türkiye'ye çevirirken, Türkiye'nin istihsal kalitesi ve ciddi konumundan yararlanmak talip semt satıcıları, e-ticaret hacimlerini mübalağa etmek düşüncesince Türkiye'den verim tedbir etmeye çalışıyor. Türk üreticilerin emlak dışı pazarlara açılmalarını sağlayıcı aktiflik çerçevesinde, Türkiye'den tedbir getirmek talip CIS devletleri (Azerbaycan, Rusya, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan ) satıcıları ile alana tedbir getirmek talip Türk üreticiler, e-ticaret hacmini artırmaya müteveccih geri hizmet ve bütünleşme hal süreçlerini ele aldı.

Etkinlikte götürü B2B e-ticaret düşüncesince şişman müşterek punt sunan 50 B2B masasında, bin 200'den müşterek tomar B2B ortaklık gerçekleştirildi.

ShopiVerse ile götürü e-ticaret

Etkinliğin açılışında mütekellim ShopiVerse CEO'su Orxan Isayev icra ettiği keynote sunumla ShopiVerse'ün sunmuş olduğu hizmetler üstünde bilgiler verdi. Herkesin ürününü yurtdışına satmaya çalıştığını ve bu hedefte olduğuna nazarıitibar çekici Isayev, “Genelde konuştuğum hepsi ‘Türkiye'den bu firması nite açarız ve nite satarız' diyerek soruyor. Ben de diyorum ki Türkiye'nin indinde adanmış kütlesi bulunan devletlere kıymak şimdi önemli. Özellikle adanmış kütlesi bulunan devletlere satmalısınız. Şöyle müşterek mukayese var. Sonuçta ne denli dirimlik elde edeceğinizi göreceksiniz. Ürünün maliyeti ve benzerleri alıyorsunuz, adanmış fiyatı 300 diyelim, yurtiçine sattığınızda toplamda elde ettiğimiz kar yüzdelik 7'den müşterek tomar değil. Ancak ayrımsız ürünü elektronik dış satım ile satarsanız 3 katına müşterek tomar satıyorsunuz. Sevkiyat ile maliyet artıyor denli düşünebilirsiniz lakin KDV iadesi alıyorsunuz. Diğer maliyetleri de hesaplayınca yüzdelik 20 kar ediyorsunuz. İhracatta da yüzdelik 33 kar elde ediyorsunuz. Bazı teslimat maliyetleri sakıt oluyor” dedi.

“E-ticaret, ticaretin yüzdelik 80'i olacak”

Her yıl elektronik tecim kütlesinin artmaya bitmeme ettiğine ayraç fail Orxan Isayev, “Elektronik ticaretin 2030'a denli artmaya bitmeme edeceği ve mecmu tecim kütlesinin de yüzdelik 80'den fazlasını oluşturacağına ilişkin müşterek öngörü var. ilk şekilde pazar içindeki elektronik ticareti öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü e ticareti hazırlamaya başladığınızda bazısı yanlışlar yapıyorsunuz. Bu hatalardan depar belgesi bulmanız gerekiyor. İlk ilkin özlük vatanımızda bulunuyoruz ve yurtdışına satıyoruz. Daha sonradan ne ülkelerden şimdi aşırı istem bulunduğunu belirleme ettiğimizde, geri hizmet mesele ortaya çıkıyor. Burada maliyetler aşırı şişman ve bu noktada bunları çözüyoruz. mesela ürünlerinizi konteynerlarla götürü nakliyesini sağlayacağız ve hazne mevcut bölgelere götüreceğiz. Yerel depolara ilkin dış satım yapacağız ve alıcıları bu depolardan tedbir edeceğiz. Bunları tamamladığınızda Amazon denli götürü müşterek markete dönüşüyorsunuz. Özellikle ihracatın e evresine geçince ürünlerinizi rahatlıkla tedbir edebilirsiniz. Burada geri hizmet teslimat maliyetleri düşüyor ve devletten de muafiyetler sağlıyorsunuz” diyerek konuştu.

Isayev, Shopiverse şekilde bütünleşmiş halde 20'den müşterek tomar ülkede 30'dan müşterek tomar götürü marketplace ile çalıştıklarını ve ayrışık devletlerde 50'den müşterek tomar hazne ile işbirlikleri bulunduğunu ve müşterek tane dolaysız buradaki adanmış periyodunu yürüttüklerini söyledi.

ShopiVerse Uluslararası Satış ve İş Geliştirme Müdürü Alina Mendoza ise ayrımlı kentler ve ülkelerden mevrut katılımcılarla müşterek arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ne denli hareketli olmanız ve iş geliştirmeye bariz olmalısınız ki müşterek verim düşüncesince müşterek bilet alarak ayrımlı ülkeye gelebilmelisiniz ve dünkü bilgiler alabilmelisiniz. Bu emniyetsiz müşterek şey. Buradaki mahal sarsıntısı atmosferini ve enerjiyi hissetmenizi istiyorum” dedi.

“Taleplere Türkiye'den karşılık özgülemek istiyoruz”

Networking Istanbul Kurucusu Alla Stankova da möble sektörüne girerek Türkiye'den Rusya'ya götürü müşterek halde verim gönderirken tecrübeleri oluştuğunu ve böylece Networking İstanbul'u kurduğunu söyledi. Stankova, “Biz Rusça mütekellim firmaların, geri hizmet ve verim tedariki ile ait isteklerine Türkiye'den karşılık özgülemek istiyoruz. Türkiye ile iş yapmaktan sevinme duyuyoruz” dedi.

“Türk satıcılarla satışlarımız 17 kıvrım arttı”

Ozon Global Türkiye Ülke Müdürü Hazal Maraş, icra ettiği keynote sunumla Rusya'nın en şişman pazaryerlerinden Ozon Global'in anne yapısı, kuruluşu ve nereye geldiğine ilişkin müşterek lokma gerçekleştirdi. Hazal Maraş, Ozon Global'in Rusya'da en aşırı kategorili pazaryerlerinden geçmiş üçte, evren listesinde geçmiş 20'de arazi aldığını söyledi. Rusya'da şef pazar oyuncusu şekilde bellik bilinirliğinde Ozon'un müşterek numara tam arazi aldığını ve akıbet 5 yılda 25 kıvrım büyüdüğünü anlatım fail Hazal Maraş, Ozon'un Türk satıcılarla baş başa büyüdüğünü anlatım ederek, “Türkiye'deki satıcılarımız ve ya Türk ihsan levhasına erbap bulunan satıcılarımızı ozona engelleme ettik ve satışlarımız 17 kıvrım arttı. Tek gerekliliğimiz Türkiye'de ihsan levhasına erbap olmanız kısaca müşterek şeriklik sahibi olmanız. Bunu yaptıktan sonradan müşterek tane ihtiyacımız bulunan mahsulat ve sistemin anne gereklerini namına getirmek. Her şeyi tığ size sunuyoruz. İstediğiniz ürünleri dilediğiniz fiyattan bizim aracılığımızla satmış kalıyorsunuz ve aradaki eksiksiz sorunları Ozon Global şekilde tığ üstleniyoruz. Çok transparan ve bariz müşterek düzene sahibiz” diyerek konuştu.

“Dünya ne istiyor ve tığ bunun neresindeyiz”

WORLDEF International Takım Lideri Faruk Canseven ise WORLDEF şekilde ekosistemi nice yönden destekleyen müşterek yapıda olduklarını belirterek laflarına başladı.

Yapılan topu topu aktivitelerin müşterek algoritma çerçevesinde eşleştiğini tamlayan Canseven, şunları söyledi:

“Özellikle hudut ötesi e-ticaret dalında erbap olduğumuz networkü paydaşlarımızla pazarlık etmek namına değme devir müşterek fehva üstünde mensur ederiz ve algoritma sunuyoruz. Bu algoritmalardan müşterek tanesi bugün burada CİS bölgesinde akıbet zamanlarda tedbir sorunu zımnında Türk üreticilerle müşterek araya vürut fırsatı. Türkiye'nin bulunmuş olduğu lokasyon, lojistik, ürünlerinin kalitesi ve ehven iş gücünden ötürü Türkiye değme devir düşüncesince müşterek öncelik. Özellikle CIS bölgesi için. Bizler burada, bu açığa çıkmak alakanın karşılığını özgülemek kıl payı akıntı ediyoruz. Bugün burada CIS sahasından gelen, totalde 500 katılımdan müşterek tomar bireyleri müşterek araya getirerek Türk üreticilere müşterek bap açmış oluyoruz. Süreçlerimiz aşırı derin şekilde bitmeme ediyor, 2023 takvimimiz aşırı yoğun. Bizler Dubai'de olacağız. Dubai'den sonradan Amerika'da olacağız. Amerika'dan sonradan İngiltere'de olacağız. Yine eş anlı şekilde lokalde de nice etkinliğimiz olacak. Ben burada değme refleksimizde bizleri bekâr bırakmayan paydaşlarımıza da teşekkürname ediyorum. Küçük ıvır zıvır etkinliklerle haziran ayında gerçekleşecek 100 bin yabanlık etkinliğimize gerçekte katılma desteği elde etmiş oluyoruz.”

“Kulübümüzle topu topu şirketlere erişebilirsiniz”

WORLDEF International Uluslararası Satış ve İş Geliştirme Uzmanı Yuliya Khalmatova da SNG E-commerce Club üstünde bilgiler paylaştı. Khalmatova, “Sizler düşüncesince müfit olacağını umuyoruz. Buradan bavulunuz kartvizitler ile mahmul halde ayrılacaksınız. Hem üreticiler hem satıcılar hem geri hizmet şirketleri bu kulübe engelleme kabil ve hepinizin bu şirketlere erişimi olabilir. Üyelik ile üreticiler ile hem online hem offline halde aracısız B2B görüşmeler yapabilirsiniz. Kulübümüzde B2B görüşmeler haricinde ön gösterim geceleri, konferanslar yapılacak ve üyelikle bunlara erişiminiz olabilecek” dedi.

SNG E-commerce Club'a ayrışık üyelik paketleri bulunduğunu kail Yuliya, ayrımsız sürede WORLDEF'in hareketli networking uygulaması Deal Maker ile online ve beniz yüze görüşmelerin gerçekleştirilebileceğini ve uygulamayı indirerek işbirliklerini artırabileceklerini anlatım etti.

SNG E-commerce Club hakkında

SNG E-commerce Club, başta hudut ötesi e-ticaret dalında iş ihya odaklı anık müşterek iş zehir sunan ve içerisinde; çelimli iş birlikleri, hal partnerleri, prestijli kurumlar, e-ticaret yöneticileri, tedbir ve geri hizmet çözümleri ezcümle ekosistemin aktörlerini barından müşterek business club'dır.

B2B eşleştirme sistemi ve özelleştirilmiş toplantılarla, iştirakçilerin işini geliştirmesini ve kesim önderi ile tanışmasını sağlayıcı SNG E-commerce Club, hudut ötesi e-ticaret ve Türk üreticilerden tedbir düşüncesince ayrımlı sektörlerden akıllıcasına temaslar kurmaya olanak tanıyor. Saygın ve prestijli kurumların temsilcileri ve e-ticaret yöneticileri ile müşterek araya gelmeyi sağlayıcı SNG; ayrıca, akıbet kürevi tahminler, kalburüstü iç görüler, kesim ve abuhava raporları sunuyor.

Ahmet Emin Şentürk - Metin Başar - Ömer Karaoğlu 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 100'ü fazla güvercin podyuma hazırlanıyor

2022-12-15 20:07 - Yaşam

Türkiye genelinde Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezleri açılacak

2022-12-15 16:08 - Sağlık

Veresiye unla işe süregelen kadınlar ayda 100 tonluk üretime ulaştı

2022-12-15 14:09 - Ekonomi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin maskotu şempanze: 'Can'

2022-12-14 15:08 - Yaşam

Milot Rashica: 'Takım olarak birbirimize alıştık'

2022-12-19 22:06 - Spor

Fenerbahçe 3 golle turladı

2022-12-21 02:06 - Spor

ABD'deki füzyon enerjisi emekleri "temiz enerji" düşüncesince rüya vadediyor

2022-12-15 12:09 - Ekonomi

Edirne'de "meşhur peynir"in istihsal evreleri 100 bin rubai ile fotoğraflandı

2022-12-15 11:09 - Yaşam

Türk üreticileri tedariğini CIS pazarına açıyor

2022-12-21 11:06 - Ekonomi

Wilma Elles Hint dansıyla izleyicileri coşturdu

2022-12-15 22:06 - Magazin

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri