Türk Telekom’dan yerli şebeke gözlem platformu

Türk Telekom, kullanıcılarına faziletkâr performanslı şebeke servisleri arz etmek kadar ‘GEMS-FAMAN Platformu'nu yaşama geçirdi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) firmalarından TTG International'ın, Türk Telekom mühendislerinin de desteğiyle geliştirdiği GEMS-FAMAN platformu, Türk Telekom şebekesinde ticari namına kullanılmaya başlandı. Platform, Türk Telekom'un VPN, WiFi, data merkezleri ve intranet şebekelerinin alarm ve performanslarını proaktif gözlemleyerek emin ve efdal performanslı şebeke hizmetleri sunuyor. Şirketin uygulayım bilimi ekiplerinin desteğiyle acemi yetenekler kazandırılarak geliştirilen bu yerli platform, henüz ilk Türk Telekom şebekesinde arsıulusal şirketler çeşidinden sağlanan mamüllerin namına kullanılıyor.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, şebekenin herhangi müşterek katmanını enstantane namına gözlemleyebilen acemi döl efdal yetenekli şebeke izlem platformlarının, cerrah şebekelerinin nazik sistemlerinden birisi biçimine geldiğini vurguladı. Kıraç, “Tek müşterek dizge üstünden yönetilebilen esnek, hazırlop kullanımlı ve enerjik namına genişletilebilen TTG International çeşidinden Türk Telekom desteğiyle geliştirilen GEMS-FAMAN' platformumun ticari namına kullanmaya başladık. Şirket olarak, ulusal mamüllerin geliştirilmesi ve iş ihya faaliyetlerinin yürütülmesi düşüncesince yerli uygulayım bilimi şirketleriyle iş birliklerimizi sürdürüyoruz. Ürünlerimizin yerlileştirilmesi kanalıyla yaptığımız yatırımlarla yerli ve ulusal teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunarak, ülkemize bedel katmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

TTG International Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beyaz da mevzuyla ilişik icra ettiği açıklamada, “Uygulama, WiFi, VPN, data merkezleri ve intranet şebekelerinin hepsi katmanlarını esas zamanlı gözlemliyor. Gözlemlerini saniyeler süresince başarım değiş raporlarına çeviren platform, şebekelerin 24 zaman takibini ve nazik ihtiyaçlarının analizini yapıyor” sanarak konuştu. Beyaz, laflarını şöyleki tamamladı: "Platform, cihazların bellik ve modelinden hür fiilen şebeke servis kalitesinin iyileştirilmesine ulama sağlıyor. Platform, ehil bulunduğu ‘Rule Editor' özelliğiyle şebeke harekât ekiplerinin iş kurallarını aceleci müşterek biçimde grafiksel namına tanımlamasına, sınav etmesine, uygulamasına ve değiştirmesine imkân tanıyor. Ayrıca mahsul bileşimli zeka desteğiyle beklenen problemlerin proaktif namına tespitini sağlıyor".

Haftanın Öne Çıkanları

Dev kruvaziyer gemisi ‘Costa Venezia’ İstanbul’a yanaştı

2022-04-27 21:46 - Ekonomi

Lygos Clinic'in kurucusu Sinan Özer: 'HIV pozitif hastaları ötekileştirilmemeli'

2022-04-28 17:08 - Sağlık

Yaz geldi sahte güneş gözlüğüne dikkat

2022-04-25 14:28 - Sağlık

Adana kebabına "zırh" hoşlanma katıyor

2022-04-24 18:45 - Yaşam

Tarihi Şehzade Korkut Camisi'nde 126 sene sonraları teravih namazı namazı kılınıyor

2022-04-24 15:10 - Yaşam

Ankara'daki mahir efsanevi parkında 3 aslan yavrusu dünyaya geldi

2022-04-30 11:04 - Yaşam

Başkent EDAŞ, Kılıçdaroğlu'nun görüşme etmiş olduğu evde elektriğin kesmik olmadığını bildirdi

2022-04-25 11:21 - Ekonomi

Yüksek Mimar Erçin Polat: 'Metaverse Türkiye ekonomisini güçlendirecek'

2022-04-29 10:58 - Teknoloji

Emtia piyasası, Fed'den mevrut 'şahin' titreşimli açıklamaların baskısı altında kaldı

2022-04-25 11:56 - Ekonomi

GetirYemek’in marka yüzü Oğuzhan Koç oldu

2022-04-28 12:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri