THY, rotayı toy hatlara çevirdi

THY Genel Müdürü Ekşi, Kanada ve Afrika'nın da içre bulunmuş olduğu dünyanın değişik bölgelerinde dünkü güzergâh arayışında olduklarını belirterek, "2021'de şimdiye denli 25 milyona DOĞRU geçici taşıdık." dedi.

Ekonomi - 3 yıl önce

İstanbul

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY'nin 3. çeyrek mali neticeleri ve müstevli dönemindeki toy operasyonlarına bağlı AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İtalya kabilinden İtalya Yıldız Şövalyesi Devlet Nişanı'na müstahak görülmesine yer veren Ekşi, "İtalya, müstevli birlikte zamanlar enine boyuna ağırlık çekmişti. O çetince zamanlarında hem gerekseme duydukları medikal materyal hem de buradaki yolcularının oraya kavuşması noktasında onları dünyanın ciharıyek kabilinden İtalya'ya gönderdik. Dolayısıyla İtalyan dostlarımız da salgının en çetince zamanlarında yaptığımız bu taşımaları birlikte sağlık şekilde onama ettiler ve Türk Hava Yolları'nı mükâfatlandırmak istediler." ifadelerini kullandı.

Söz konusu ödülü 60 bin mensubu hesabına aldığını tamlayan Ekşi, bu nişanın ayrımsız sürede Türk halkına sunulan de birlikte ihsanıhümayun bulunduğunu söyledi.

"Türk Hava Yolları aşırı çabuk toparlandı"

THY'nin mali sonuçlarına yer veren Ekşi, salgının derin hissedildiği 2020 senesinde tamamı iklim yollarıyla bu arada THY'nin de dokunca ettiğini anımsattı.

THY'nin, iklim alternatifleri içinde minimum dokunca fail ve en kalburüstü operasyonları karşılayıcı iklim yolu firması olduğuna dikkati çekici Ekşi, "2021 yılına gelince, tığ 2020'de ettiğimiz ziyanı kusursuz aksine esmer döndürdük. Yaklaşık 800 milyon dolar yöresinde birlikte devre eş açıkladık. Her obje beklediğimiz biçimde giderse bu seneyi zait birlikte mali sonuçla, kısaca karla tamamlayacağız denli gözüküyor. Bu Türk Hava Yolları'nın aşırı çabuk toparlandığını gösteriyor." dedi.

Bu sene Avrupa'da en birlikte tomar günce ameliyat karşılayıcı iklim yolu şirketinin de THY bulunduğunu aktaran Ekşi, "Biz pandeminin tamamı zorluklarına karşın özverili emek vermek arkadaşlarımızla, Türkiye'nin de ehil bulunduğu mühim derece bakımından aşırı çabuk toparladık, Allah'a şükürler olsun. İnşallah 2022'yi de aşırı elan çabuk birlikte toparlanmayla ve pandeminin sorunlarını atlatacak biçimde geçireceğimizi beklenti ediyoruz. Beklentimiz öyle... 'Türk Hava Yolları yüksekten uçuyor' niteleyerek söylüyoruz. Hakikaten Türkiye büyüyecek inşallah. Türk Hava Yolları da yüksekten uçmaya bitmeme edecektir." ifadelerini kullandı.

"30 geçici uçağımızı kargo taşıyacak biçimde operasyona müdahale ettik"

Bilal Ekşi, müstevli zamanında geçici uçaklarını kargo uçağı şekilde kullanmaları mevzusuna da değindi.

Kargo operasyonuna senelerdir envestisman yaptıklarını ve elden kargo haiz 25 uçağa ehil olduklarını bildiren Ekşi, şu biçimde bitmeme etti:

"Ama onun beraberinde çırçıplak havacılığımızın da verdiği izinle aşırı çabuk birlikte biçimde 30 geçici uçağımızı kargo taşıyacak biçimde operasyona müdahale ettik. O devirde geçici uçakları uçmadığı düşüncesince ve dünyada da kargonun kestirmece yüzdelik 50'si geçici uçaklarının altında taşındığı düşüncesince birlikte darboğaz oluşuk oldu. Biz almış olduğumuz bu tedbirlerle aşırı çabuk birlikte biçimde bu ihtiyaca karşılık verdik. Dünyanın ciharıyek tarafına, on paralık uçmadığımız bölgelere de kargo seferleri hazırlamaya başladık. İnsanlar, Türk Hava Yolları'nı dört gözle beklemeye başladılar. Hem kargo hem geçici tarafında evvel kat bizimle bu arada etkin yahut bizlere mevrut insanoğlu oldu. Türk Hava Yolları doğrusu dünyada en aşırı aşina ikinci iklim yoluydu. Bu vesileyle ihtimal dünyada en birlikte tomar aşina ve en birlikte tomar aranan iklim yolu durumuna geldi."

"Şimdiye derece 25 milyona andıran geçici taşıdık"

THY’nin geçici sayısında da artım yaşandığını kaydeden Ekşi, "2019 senesinde 75-76 milyon geçici taşımıştık. Aslında pandemi gök olsaydı nüfusumuzdan, kısaca 83-84 milyondan elan birlikte tomar geçici taşımayı hedeflemiştik fakat pandemide tamamı evren kapandı, geçici sayısı aşırı aşağıya düştü. 2021'de şimdiye derece 25 milyona andıran geçici taşıdık, inşallah bu yılı 35-40 (milyon) bandında bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

"Yeni hatlar dair fizibiliteler, tetkikat bitmeme ediyor"

Bilal Ekşi, THY'nin toy hatlar arayışında bulunduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Amerika'ya iri birlikte açma yaptık. Niye? Çünkü Asya'da, Çin'de iri birlikte kapanma var, Hindistan'da iri birlikte kapanma var. Dolayısıyla Amerika'ya duyuru ettiğimiz çizgileri açmaya başlayacağız, bitmeme edeceğiz. Yeni hatlar arayışındayız. Kanada'yla görüşüyoruz, toy noktalar, toy frekanslar araştırıyoruz. Afrika'da biraz diyar var. Mesela Güney Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı gelip bizimle görüştü. Bizim ihvan oraya gittiler, birlikte ziyarette bulundular. Dolayısıyla Afrika'da da toy noktalara uçmaya çalışıyoruz. Fizibiliteler, tetkikat bitmeme ediyor. Dolayısıyla Türk Hava Yolları, Afrika'da rastgele noktaya buğulaşma önünde bulunan birlikte iklim yolu. İnşallah bu incelemelerimiz bittiği devir muktezi açıklamayı yapacağız."

Haftanın Öne Çıkanları

Nadir görülen şah damarındaki tümör operasyonla alındı

2021-11-24 14:49 - Sağlık

Seyit Onbaşı'nın köyündeki müze acemi yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor

2021-11-29 12:00 - Yaşam

Elektrikte kademeli tarifeyle ev tüketicisine denktaş dayanak sağlanması amaçlanıyor

2021-11-24 11:39 - Ekonomi

Vücutta hızla yayılıyorsa kanserin habercisi olabilir

2021-11-25 09:39 - Sağlık

O Ses Almanya’ya damga vuran Zeynep Avcı çeyrek finalde

2021-11-29 13:00 - Magazin

Dünya meseleleri d’MUN Konferansında tartışıldı

2021-11-26 12:49 - Eğitim

ABD'nin petrol rezervlerinden satı hamlesi dünkü müşterek fiyat savaşını tetikleyebilir

2021-11-26 11:15 - Ekonomi

Dünya otomotiv alanı Türk mühendislerin geliştirdiği multimedya sistemlerini kullanıyor

2021-11-26 14:15 - Teknoloji

Misafirlerini öz tasarladığı 'dönen ev'de ağırlıyor

2021-11-30 12:16 - Yaşam

Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu yayımlandı

2021-11-26 14:45 - Ekonomi

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri