Teknoloji girişimciliği düşüncesince Teknogirişim Ofisi kurulacak

Türkiye'de teknoloji ekosisteminin gelişmesini bildirmek ve girişimlerin mevcud desteklere hâlâ havadan ulaşmasını gerçekleştirme eylemek neredeyse Teknogirişim Ofisi yaşama geçirilecek.

Teknoloji - 2 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgesiyle duyurulan "Ulusal Teknoloji Girişimciliği Strateji Belgesi"nden meydana getirdiği derlemeye göre, Milli Teknoloji Hamlesi gösterimi kapsamında teknoloji girişimciliğini güçlendirici stratejiler uygulamaya alınacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde yapılacak çalışmalarla arsıulusal arenada efdal rakiplik gücüne eş teknoloji girişimciliği ekosistemi oluşturularak, Türkiye'nin bahis konusu girişimler düşüncesince müşterek tasrif merkezi pozisyonuna getirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, teknoparklarla hudutlu kalmadan, etraflıca teknoloji girişimlerinin gelişimlerinin izlenmesi, gerekseme duyacakları desteklerin sağlanması ve girişimlerle amme ortada henüz kalifiye haberleşme sağlanması düşüncesince acemi müşterek söve tanımlanması planlanıyor.

Amaç doğrultusunda teknoloji tabanlı faaliyetlerle efdal ek bedel üreten girişimlerin tespiti düşüncesince "Teknogirişim Rozeti" uygulaması yaşama geçirilecek.

"Teknogirişim Rozeti"ne eş firmalara, büyüklük destek ve teşviklerinden intifa noktasında muhtelif suhulet ve ayrıcalıklar sağlanacak. Söz konusu uygulama, teknoloji ekosisteminin gelişiminin izlenmesine de olanak tanıyacak.

Teknogirişim Ofisine çalışkan rol

Teknoloji ekosisteminin gelişiminde ehemmiyetli etkiye eş KOSGEB ve TÜBİTAK özellikle kazanmak kıl payı muhtelif amme kuruluşlarının desteklerinin hasiyet oluşturması düşüncesince icraat yapılacak. Bu janr desteklerde bütünselliğin sağlanmasının yanında, hibe, seçenek finansman olanaklarıyla eğitim, müşavirlik kabilinden mütemmim unsurları beraberce ele alan, teknoloji girişimciliği ekosistemi düşüncesince asli hal ortağı olacak Teknogirişim Ofisi kurulacak.

Ofis, değişik girişim evreleri düşüncesince bağış destekleri, emniyet garantörlüğü, mentorluk hizmeti, etkinlik, enfrastrüktür ve arayüz destekleri kabilinden mevzularda tek durak kendisine yapılandırılacak. Bu bölgede ekosistemin gelişimini müzaheret etmek amacıyla tanıtım, aktiflik kabilinden faaliyetlerin yürütülmesi ve desteklenmesi de Ofisin görevleri ortada arazi alacak. Hizmetlerin çalışan sunumu amacıyla Ofis merkezi ve görev noktaları, teknoloji girişimlerinin yoğunlaştığı merkezlerde ve ekosistemin zarfında konumlandırılacak.

"Dijital Şirket" uygulaması

Teknoloji ve teceddüt tabanlı çalışkanlık tay tay arabası girişimler düşüncesince hususi olarak, yapılış ve likidasyon prosedürleri hafifletilen, mevhibe uygulamalarında hususi istisnalar sağlanan, bu sayede henüz aşkın Türk girişiminin kurulmasını motivasyon fail "Dijital Şirket" uygulaması da yaşama geçirilecek.

Uygulama, gayrimenkul dışından değerli girişimlerin gayrimenkul ekosistemine çekilmesini kolaylaştıran bulunan ortaklık türlerinin sayısal ortamda sahn bulmasına olanak verecek.

Ayrıca, bilim ve manzume lisesi öğrencilerinin, teknoloji girişimciliğine hamle atmaları sağlanacak, Milli Eğitim Bakanlığı ile eş Girişimci Adayı Liseli Programı (GALİP) başlatılacak. Bu programla öğrencilerin mevzuyla alakadar pakt faaliyetleri desteklenecek, öğrencilere kılgılı girişimcilik eğitimleri verilecek. Düzenlenecek yarışmalarla gençlerin bu yöndeki şuur ve motivasyonu artırılacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Yozgat'ta "özel hastalara" umumi duyum yitimi altında diş tedavi hizmeti veriliyor

2022-11-20 14:08 - Sağlık

Teknoloji girişimciliği düşüncesince Teknogirişim Ofisi kurulacak

2022-11-20 15:06 - Teknoloji

Uluslararası nükleer enerji fuarı "Atomexpo 2022" erte başlıyor

2022-11-20 11:06 - Ekonomi

Bisiklet tutkunu Erzincanlı Garip ağababa 60 senedir ayaklık çeviriyor

2022-11-20 13:06 - Yaşam

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Malatya’ya gelecek

2022-11-20 11:08 - Eğitim

Batı Karadeniz'de 5 ildeki doğa parklarını 664 bin ad ziyaret etti

2022-11-20 13:09 - Yaşam

Kanserli midesinin yüzdelik 80'ini alıp hesabına uslu bağırsağından arttırma yaptılar

2022-11-20 14:06 - Sağlık

Görme engelli Boşnak imam Delic, başarılarıyla yaşamı "engelsiz" yaşıyor

2022-11-20 12:06 - Yaşam

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı eylülde 45,1 bilyon teklik yatırım teşvik belgesi verdi

2022-11-20 10:06 - Ekonomi

ABD'li bilgi insanı Mohiuddin, domuzdan kişiye icra ettikleri önce kalp naklini değerlendirdi

2022-11-20 12:08 - Sağlık

İlgili Haberler

Togg ön sipariş dönemini benzeyen tarihte başlatacak

03:06 - Teknoloji

Dünya genelinde Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor

22:06 - Teknoloji

Türk denizcileri Antarktika kıtasında batimetrik takdir yaptı

16:07 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne fevk düzem ziyaret

00:05 - Teknoloji

T3 Vakfı hile ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri