Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni kuruyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, bayanların da ekincilik sektöründe enerjik olmasını, aracısız bu işi sahiplenmelerini istediklerini belirterek, "Bu çerçevede Bakanlık adına Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni kuruyoruz." dedi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Hakkari

Hakkari'deki temasları kapsamında AK Parti İl Başkanlığında partililerle müşterek araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, rastgele ayrışık pis oyuna karşın doğudan batıya uzanan kıstak köprülerini güçlendirmeye bitmeme ettiklerini söyledi.

Ülkenin rastgele bölgesinin kendileri düşüncesince bire müşterek değerde bulunduğunu tamlayan Kirişci, AK Parti siyasetinin özünde insan, kişiye bulunan muhabbet ve saygının toprak aldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 21 sene evvela kurulan AK Parti'nin arzuladığı müşterek Türkiye fotoğrafının bulunduğunu özetleyen Kirişci, şöyleki konuştu:

"Bu Türkiye fotoğrafı, hamdolsun dakika bundan sonra her insanın görebildiği dobra müşterek foto durumuna geldi. Her ayrışık bölgesel, dinî ve budunsal milliyetçiliğe hakkında olduğumuzu tabir ettik. 20 salname iktidarlarımız devrinde İstanbul'da, Ankara'da, Antalya'da ne varsa, bunu Doğu'nun dört başı mamur illerinde de hazırlamaya etkin Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ne denli müteşekkir olsak azdır. Yüksekova'daki havalimanını da önleyen gine AK Parti hükümeti olmuştur. kent hastanelerimiz ve mevki hastanelerimizdeki doktorlarımız ilkin edinmek neredeyse afiyet çalışanlarımızın yardımıyla pandemide minimum zayiatı verdik. Gerçekten iklim yerine da bu açıdan dünyaya kalıp olduk."

"Tarım sektöründe ağır kazanımlar sağlandı"

Hakkari'de ekincilik ve turizmin en ehemmiyetli sektörler bulunduğunu tabir fail Kirişci, bahis konusu sektörlere cemaat çıkılmış bulunduğu takdirde şehrin rastgele bakımdan dünyaya kalıp olacağını belirtti.

Ülkede şahısların senelerce "babam çiftçi, benim akrabalarım çiftçi" demeye utandığını fakat 20 salname iktidarları devrinde ekincilik sektörüne ağır kazanımların sağlandığını özetleyen Kirişci, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ülkenin ekincilik ülkesi bulunduğu için yalan edenler, ne hikmetse şu vakte denli müşterek Tarım Kanunu'nu ülkeye kazandırmamışlardı. Bizim de gine mecliste olduğumuz, saylav yerine bulunduğumuz, komite başkanı yerine fariza ödeme ettiğimiz çağda Tarım Kanunu'nu mevzuatımıza kazandırdık. Bu iklim zat gereksinim duyan tohumları üretmekten beceriksizlik müşterek ülkeydi. Bu ithalatın, ihracatı tekabül payı yüzdelik 31'di lakin şu anda yüzdelik 94'ler mertebesine çıktı. Ülkede kullandığınız tohumluğun yüzdelik 96'sı bu ülkede üretilir bir vaziyete geldi. Bu iklim o çağ 65 milyondu lakin dakika 85 milyon. Aç mı insanlarımız? Bir şeye erişimde meşakkat mü çekiyor, markete gittiğinizde rafta müşterek şeyin mahrumiyeti mu mevcut yahut noksanlığı mı var? Hayır. Pandemide üstelik tek şeyin eksikliğini hissettirmedi. Kim hissettirmedi bunu? Eli öpülesi üreticilerimiz hissettirmedi."

"Dün bulunduğu kabil dakika de hadleri bildirildi"

Ülkeye 2002'de mevrut gezgin sayısının 15 milyon olduğunu, bu sayının demin 50 milyonu aştığını tabir fail Kirişci, "O çağ 2,8 bilyon dolarlık dış satım vardı, demin 2021 senesinde 25 ölçüt dolar, inşallah bu senenin böylelikle 30 bilyon doları bulacağız. 2002'de nüfuz olduğumuzda tamamı Türkiye'nin ihracatının toplamı 36 bilyon dolardı. Allah'ın izniyle doğacak sene tamamı Türkiye'nin dış satım rakamını çabucak ekincilik orman endüstrisi yerine tığ gerçekleştirmiş olacağız. Dünümüzü unutmamamız lazım. Hele şu erinç ve sükun ortamı. Bugün onlara muktezi ibret verildi. Onlara cemaziyelevvel bulunduğu kabil dakika de hadleri bildirildi." diyerek konuştu.

Ülke yerine bütünlük ve beraberliği korunum ederek yola bitmeme etmeleri icap ettiğini vurgulayan Kirişci, bunu dağıtmak isteyenlerin cemaziyelevvel de dakika de mevcut olduğunu, erte da olacaklarını aktardı.

Safları kalın tutarga onlara boğaz vermeyeceklerini dile getiren Kirişci, "Bugün kendini süper kuvvet yerine konumlandıran devletlerin üstelik ürettiğimiz İHA ve SİHA'lara noktayı vardığında cemaat edinmek istediklerini görüyoruz. Biz bundan sonra evren düşüncesince adeta müşterek sulh adası durumuna geldik. Bu konumumuzu da inşallah defans sanayindeki faaliyetlerimizle gösteriyoruz. Savaş uçağı yapmamıza az kaldı. 2013 senesinde Hürkuş'u uçurduk. 2018'de Gökbey helikopterlerimizi uçurduk. Şimdi de inşallah harp uçağımızı uçuracağız. Hiç hiç kimseye eksikli değiliz." ifadelerini kullandı.

"Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni kuruyoruz"

Kentin gezim potansiyelinin matlup kurda olmadığını, huzurun sağlanmasıyla turizmden henüz baş döndürücü yararlanacağını kail Kirişci, şunları belirtti:

"Küçükbaş hayvancılığı, bilhassa Hakkari'miz düşüncesince eğer olmazsa olamaz yerine görüyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz var. Göreve geldiğimde çabucak 42 ilde dayanaklık etmek veriyordu. İnşallah bunu 81 ile çıkarıyoruz ve Hakkari'miz de bunun içre toprak alacak. Su ve sulama baş döndürücü önemli. Bu mevzulara baş döndürücü önem veriyoruz. Aileyi ayakta tutan, aileyi bağrına basan kadındır. Kadının da ekincilik sektöründe çalışkan olmasını, aracısız bu işi sahiplenmesini istiyoruz. Bu çerçevede Bakanlık yerine Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni kuruyoruz. Gençlerimizi de içerisine almış olacağız. TKDK desteklerinde hem hanımlarımıza bununla birlikte gençlerimize imtiyazlı nokta veriyoruz."

Gençler ortada evvela kez oy kullanacakların bulunduğunu bildiren Kirişci, şöyleki konuştu:

"6 milyona benzeyen dünkü popülasyon var. Kafanızı çalkalamak arzu edenler muhtemel lakin tığ aydın o zihinlerimizle vakaları akıllıca değerlendirelim. Şöyle müşterek düşünelim. Kendi marifetimiz ne var, ailemizin marifeti nedir, şehrimizin marifeti nedir, ülkemizin marifeti nedir? Hep söylüyorum. Amerika Başkanının karşısında, onun o uygunsuz oturuşu karşısında utangaç müşterek fon verici o günkü başvekil namevcut bundan sonra bu ülkede. Artık müşterek evren önderi var. Gelişmiş kabil görünün devletlerin liderlerinin, bizim liderimizin karşısında ne müşterek fon verdiğine bakın. İşte şişman iklim olmanın kararı yerine buralara geldik. Şimdi buralardan yeniden akıllarınca bizi geriye atmak istiyorlar lakin onlara engel olacak bulunan siz dinç kardeşlerimiz, avrat kardeşlerimizsiniz."

Haftanın Öne Çıkanları

Bayraktar Kızılelma'nın evvel Otomatik Taksi ve Koşu Testi başarıyla tamamlandı

2022-11-20 18:07 - Teknoloji

Adıyaman'da çançiçeğigillere ilgilendiren dünkü müşterek bitki türü keşfedildi

2022-11-20 15:09 - Yaşam

Çalıştığı hastanede akciğer kanseri teşhisi konan hasta, tedavisinin peşi sıra işine döndü

2022-11-20 18:09 - Yaşam

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni kuruyoruz

2022-11-20 21:06 - Ekonomi

Yozgat'ta "özel hastalara" umumi duyum yitimi altında diş tedavi hizmeti veriliyor

2022-11-20 14:08 - Sağlık

Bakan Kirişci: Tarımı desteklemeye bitmeme edeceğiz

2022-11-20 20:08 - Ekonomi

Fethiye'de güneşli havayı değerlendiren tatilciler denize girdi

2022-11-20 16:06 - Yaşam

Teknoloji girişimciliği düşüncesince Teknogirişim Ofisi kurulacak

2022-11-20 15:06 - Teknoloji

Antalya'da balon balığı avlama yarışması düzenlendi

2022-11-20 17:06 - Yaşam

Uluslararası nükleer enerji fuarı "Atomexpo 2022" erte başlıyor

2022-11-20 11:06 - Ekonomi

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri