'Sen de bir fidan dik' projesi ile okullara kitabevi ve hususi alanlar kazandırdı

Siirtli güre Muhammed Yusuf Özüş, başlatmış olduğu "Sen de bir fidan dik" projesiyle hayırseverlerden almış olduğu destekle okullara 9 kitabevi ile uğraşı ve zeka oyunları sınıfı kazandırdı.

Yaşam - 2 yıl önce

Siirt

Siirtli canlı Muhammed Yusuf Özüş, il merkezinden 1,5 zaman uzaklıktaki Durankaya köyü Sevindik mezrasında ücretli muallimlik icra ettiği çağda önceki maaşıyla ayakkabısı yırtılan öğrencisine dünkü bir pabuç aldı.

Daha sonraları öğrencilerine arkalamak düşüncesince seferber bulunan Özüş, içtimai medyada da çağırma cihazı yaparak Türkiye'nin ciharıyek yanından kampanyaya dayanak sağlayan hayırseverlerin yardımıyla öğrencilerin dünyasına dokundu.

Hayırseverlerin yardımıyla bugüne derece baş döndürücü sayıda öğrencinin pabuç ve çul ihtiyacını karşılayan Özüş, birtakım karye ve Siirt merkezdeki gerekseme sahibi okullarda ardiye şekilde beğenilen alanları dönüştürerek baştan kullanıma açtı.

Desteklerle okullara 9 kütüphane, bir uğraşı sınıfı bir de zeka oyunları sınıfı kazandıran Özüş'ün emekleri öğrencilerin yüzünü güldürdü.

"Çocuklarımızı bahtiyar ika yerine türlü ameliyat yürütüyoruz"

Özüş, AA muhabirine, Şirvan kazasının ücra köylerinde kısaca 10 sene ücretli muallimlik yaptığını söyledi.

Bu süreçte öğrencileri düşüncesince elinden mevrut gayreti gösterdiğini özetleyen Özüş, 2016 senesinde fariza icra ettiği Sevindik İlkokulunda bir öğrencinin parçalanmış ayakkabısından etkilenerek çıkmış bulunduğu selamet amacında Türkiye'nin nice durumunda binlerce öğrencinin dünyasına dokunduklarını aktardı.

İlk maaşıyla pabuç armağan etmiş bulunduğu öğrencisinin mutluluğuyla duygun anlamış olur yaşadığını dile getiren Özüş, "Çocuklar birer fidan. Bu fidanların kalplerine mevki fidanları dikilirse doğacak baş döndürücü elan elleme olacak niteleyerek düşündüm." dedi.

Daha baş döndürücü gerekseme sahibi öğrenciye iktiran etmek düşüncesince yola koyulduklarını özetleyen Özüş, çevresindeki insanların de yardımıyla binlerce öğrenciye pabuç alınmasını sağladıklarını dile getirdi.

"Sen de bir fidan dik" adıyla yaşama geçirdikleri projeyi herhangi bir sabık devir geliştirdiklerini vurgulayan Özüş, konuştu:

"Eğitim ve öğretime dayanak hasretmek ve evlatları bahtiyar ika yerine Siirt genelinde dört dörtlük kuvvetli 9 kütüphane, bir uğraşı ve bir de zeka oyunları sınıfı kurduk. Gönüllü şekilde bir araya geldik. Bilime, yetişek ve öğretime dayanak vermek, çocuklarımızı bahtiyar ika yerine türlü ameliyat yürütüyoruz."

Kütüphane, uğraşı ve zeka oyunları sınıflarına mülaki öğrencilerin okumaya elan baş döndürücü ehemmiyet verdiğini ve türlü etkinlikler yaptığını tamlayan Özüş, öğrencileri gelecekte baş döndürücü elleme yerlerde görmeyi manzara ettiklerini aktardı.

Şu anda İstanbul Üniversitesinde meslek önceleri öğretmenliği bölümünde okuduğunu kaydeden Özüş, okulunu bitirdikten sonraları yeni baştan öğrencilerle sınıfta bütünleşeceği haset iple çektiğini kaydetti.

"Eğitim bir seferberlik işidir"

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip de şehirde eğitimin elan elleme bölgelere gelmesi düşüncesince el birliğiyle çalıştıklarını söyledi.

"Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında kentteki herhangi bir okulun kütüphaneye kavuştuğunu özetleyen Edip, Özüş'ün öncülüğünde hesaplı "Sen de bir fidan dik" projesiyle nice öğrenciye ulaşıldığını anlattı.

"Eğitim bir seferberlik işidir. Bu projedeki arkadaşlarımızın ağız ağıza yetişek gayeli icra ettikleri icraat enikonu önemli. İlimizde şu anne derece kütüphane, zeka oyunları ve uğraşı sınıfı şekilde 11 düzlük oluşturdular." diyen Edip, bunun yanı sıra gerekseme sahibi öğrencilere kırtasiye materyali ve çul desteği sağladıklarını bildirdi.

Sivil maşer kuruluşları ve hayırhah iş insanlarının tahsile yardım sunmasını beklediklerini tabir fail Edip, "Devletimiz dört başı mamur eksiklikleri gidermeye çalışıyor ancak yetişek baş döndürücü açık bir düzlük bulunduğu düşüncesince derneklerden, sivil polis polis maşer kuruluşlarından da dayanak alıyoruz. Destek sağlayan her insana teşekkürname ediyoruz." biçiminde konuştu.

Öğrenciler mutlu

Zeka oyunları sınıfı kazandırılan Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencilerinden Elif Aslancı hakeza bir sınıfa kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Çok gır gır bir sınıf, daim zeka derslerinde gelip dubara oynuyoruz. İnşallah gayrı okullarda da hakeza sınıflar yapılır." ifadelerini kullanan Aslancı, emeği sabık her insana teşekkürname etti.

Dilan Üzüm da zeka oyunlarıyla ilişik derslerde kağıt ve kalemle ibret işlediklerine değinerek, "Bu sınıfın açılmasıyla derslerimiz baş döndürücü elan velut ve gır gır geçiyor." dedi.

Hamza Dündar da sınıfta türlü zeka oyunlarının arazi aldığını ve herhangi bir sabık devir dünkü oyunlarla tanıştıklarını dile getirerek, derslerin elan sevinçli geçtiğini anlattı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sanayi kenti Kocaeli'de işletmelerin verimliliği 'model fabrika' ile artırılacak

2022-02-18 12:21 - Ekonomi

Türk kadın öğretim üyesi ve gezgin Asil Özbay motosikletiyle biricik başına Afrika'yı turluyor

2022-02-18 12:29 - Yaşam

Kangal köpeği ve koyunu ayrımsız merkezde yetiştiriliyor

2022-02-14 15:40 - Yaşam

Almanya'da tarım ürünleri üretici fiyatlarında 2011'den beri en erdemli artış

2022-02-14 16:29 - Ekonomi

Turkcell, dijital dönüşüm çalışmalarına SAP Türkiye teşrikimesai ile ivme kazandırdı

2022-02-14 16:11 - Ekonomi

Bahçeşehir Koleji yeni kampüsünü Hatay Dörtyol’da açıyor

2022-02-16 12:43 - Eğitim

Malatya yeni bir hastaneye daha kavuştu

2022-02-15 14:21 - Sağlık

Sağlıkçılar 88 yaşındaki Fatma nineyi etkilemek düşüncesince karlı yöntemleri aştı

2022-02-14 12:25 - Yaşam

Şarkıcı Şafak Sönmez'den anlamlı bağış

2022-02-15 16:55 - Magazin

Okula bitmeme problemi 'müzik' ile erir öğrenciler müzisyen edinmek istiyor

2022-02-15 14:17 - Yaşam

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri