Sanayi kenti Kocaeli'de işletmelerin verimliliği 'model fabrika' ile artırılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ile Kocaeli'de müşterek sene ortamında kurulması planlanan "model fabrika" ile işletmelerin verimliliğinin ve rakiplik gücünün artırılması hedefleniyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Kocaeli

Model fabrika marifetiyle terbiye ve müşavirlik hizmetleriyle işletmelerde feyiz artırıcı yöntemler uygulanacak. Bu sayede sade felsefeye ait feyiz artışının ve sayısal dönüşümün sağlanmasıyla işletmelerin rakiplik gücünün yükseltilmesi amaçlanıyor.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AA muhabirine, Kocaeli'nin bilim, uran ve uygulayım bilimi kenti kimliğiyle ön plana çıktığını söyledi.

Yavuz, ülkenin aut tecim kütlesinin yüzdelik 18'inin Kocaeli'den gerçekleştiğini aktararak, müstevli koşullarına karşın OSB'lerdeki üretimin, istihdamın sonsuz arttığını kaydetti.

Kocaeli'nin, ilkin muttasıf insanoğlu gücünün ve müteşebbis ruhun yukarı seviyeye çıkmış olduğu illerden birisi bulunduğunu vurgulayan Yavuz, kentten dünyanın kaslı ülkelerine otomobil ihracatı gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Yavuz, bu açıdan 2021 yılını rekorlarla kapattıklarına ayraç ederek, "2022 senesinde da dünkü rekorlar bekliyoruz. Bazı OSB'lerimizde yüzdelik 35'in üstünde istihdam artışları gerçekleşti. Dolayısıyla 60 bine benzeyen dünkü istihdam oluşturuldu. 2021 yılı; bizim açımızdan üretim, istihdam, müstesna satım üçgenine baktığımız devir akıbet basamak verimli, kalburüstü birlikte sene yerine kayda geçti." ifadelerini kullandı.

"Model fabrika terimi dünyada gelişiyor"

Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan ulusal uygulayım bilimi hamlesine ve defans sanayide yaşanmış bulunan gelişmelere değinerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yardımı ile şehirde model fabrika kurulacağını bildirdi.

Yavuz, model fabrika teriminin dünyada gelişen birlikte terim olduğunu, Almanya'da ilkin ortaya çıkan model fabrika faaliyetlerinden kalburüstü sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Kentteki eksiksiz paydaşlara, model fabrika projesinin onaylanması düşüncesince verdikleri emekten çevre teşekkürname fail Yavuz, şu şekilde bitmeme etti:

"Model fabrika ile sade istihsal ve sayısal dönüşümü yapmak istiyoruz. Bu bizlere aktiflik ve feyiz sağlayacak. Aynı iş kuvvetiyle henüz birlikte tomar ve henüz muttasıf istihsal gerçekleştirilecek. Rekabet enerjisini zait en ehemmiyetli hususlardan biri... Bu bağlamda da model fabrikanın kurulmasıyla ilkin önemsiz ve ılımlı büyüklükteki işletmelerin tesislerinde, fabrikalarımızda uzmanlar çeşidinden iş akımı izlem edilecek ve onlara türlü tavsiyelerde bulunacaktır. Model fabrika, Kocaeli'de birlikte eksiklikti. Bu vesileyle Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza aşırı teşekkürname ediyorum. Bütün otomobil ve donanımlarını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız karşılayacak. Yer ve çatı konusunu, tığ yerel imkanlarla çözeceğiz."

"Model fabrikayı kurmamızın anne hedefi feyiz artışıdır"

Yüksek uygulayım bilimi ürünleri model fabrika marifetiyle üretmeyi planladıklarını tamlayan Yavuz, bu sayede hem model fabrikada istihsal yapılacağını bununla birlikte sektörünün gerekseme duyduğu muttasıf öge yetiştirilmesi dair ehemmiyetli birlikte etap atılacağını kaydetti.

Yavuz, Bakanlığın belirlediği birlikte takvim olduğunu, model fabrikanın aşırı ortaklı ortaklık yapılanması kapsamında en geç birlikte sene içinde hizmete açılmasının hedeflendiğini dile getirerek, "Kocaeli, erdemli uygulayım bilimi kullanan birlikte şehir. KOBİ'lerimiz de var. Bu makineleri, biricik başına önemsiz ve ılımlı ölçekli işletmelerin alması muhtemel değil. Daha ehemmiyetli husus; üretilmesi planlanan rastgele birlikte ürünün prototipini de burada üreteceğiz. Dolayısıyla testlerini gerçekleştireceğiz. mühim bulunan birlikte bilinçlilik çıkmak değil; bunların testlerini de yapabiliyor olmak. Dolayısıyla nice kuruluşa da ürettikleri ürünleri sınav ika olanakları da sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Sanayide sayısal dönüşümden bahseden Yavuz, şunları kaydetti:

"Dünyada örneklerine baktığımızda henüz evvel iş akımı bakımından 'Yerim dar, henüz az verim üretiyorum, birimim düşük.' diyen işletmelere bu model fabrika marifetiyle meydana getirilen çalışmalarda meydan kazanıldığı, ünite bölgede henüz birlikte tomar istihsal yapıldığı kadar neticelerle erinç karşıyayız. Bunu sanayimiz sınav etmiş durumda. Özellikle Ankara'daki model fabrika tecrübelerini paylaşıyor. Bu açıdan sanayicimizin doğrudan feyiz tasarruf etmek yöntemiyle maliyetlerin düşürülmesiyle rakiplik enerjisini artıracak. Daha evvel sanayileşmiş devletler ürünleri üretir, gayrı evren devletleri de onları satın alırlardı."

Yavuz, sektörünün çabucak geliştiğine, her insanın birlikte şeyler üretebildiğine dikkati çekerek, "Önemli bulunan bu istihsal sırasında ayakta kalabilmek. O nedenden maliyetleri düşüreceksiniz, muttasıf verim üreteceksiniz, rakiplik gücünüzü artıracaksınız. Bunun yolu; sade istihsal ve dijitalleşme, kısaca verimlilikten geçiyor." dedi.

Verimlilik arttığı sürece rakiplik gücünün de artacağının altını çizen Yavuz, model fabrikanın kurulmasının anne hedefinin feyiz artışı bulunduğunu laflarına ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sanayi kenti Kocaeli'de işletmelerin verimliliği 'model fabrika' ile artırılacak

2022-02-18 12:21 - Ekonomi

Kangal köpeği ve koyunu ayrımsız merkezde yetiştiriliyor

2022-02-14 15:40 - Yaşam

Almanya'da tarım ürünleri üretici fiyatlarında 2011'den beri en erdemli artış

2022-02-14 16:29 - Ekonomi

Turkcell, dijital dönüşüm çalışmalarına SAP Türkiye teşrikimesai ile ivme kazandırdı

2022-02-14 16:11 - Ekonomi

Bahçeşehir Koleji yeni kampüsünü Hatay Dörtyol’da açıyor

2022-02-16 12:43 - Eğitim

Malatya yeni bir hastaneye daha kavuştu

2022-02-15 14:21 - Sağlık

Sağlıkçılar 88 yaşındaki Fatma nineyi etkilemek düşüncesince karlı yöntemleri aştı

2022-02-14 12:25 - Yaşam

Şarkıcı Şafak Sönmez'den anlamlı bağış

2022-02-15 16:55 - Magazin

Okula bitmeme problemi 'müzik' ile erir öğrenciler müzisyen edinmek istiyor

2022-02-15 14:17 - Yaşam

Dünyada rastgele sene 400 bin bebek ve gailesiz dokunmabana teşhisi alıyor

2022-02-14 13:09 - Sağlık

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri