Samsunlu gezici 'school bus' ile Nepal'e görmek düşüncesince çağ sayıyor

Samsun'da 30 yaşındaki seyyah Kadir Mert, çocukluk imgesel bulunan "school bus"ı (eski ekol otobüsü) karavana çevirerek Nepal'e görmek düşüncesince hazırlıklarını sürdürüyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Samsun

Daha ilk Endonezya, Tayland, Singapur, Kamboçya, Nepal, Hindistan derece devletleri gezen Mert'in aktüel gayesi karavanla baştan Nepal'a gidip müşterek müddet orada yaşamak.

Uzun uğraşlar sonrası fon etmiş bulunduğu uzlaştırıcı müşterek galeriden satın alıp memleketi Samsun'a getiren Mert, aracını karavana çevirerek düşlerini yapmak düşüncesince çalışmalara başladı.

Mert, AA muhabirine, gittiği devletlerde konaklamanın aşırı değerli olduğunu, henüz ilk karavan yaşamının olmadığını söyledi.

Hep emektar meslek otobüsünü karavana yöneltme imgesel bulunduğunu tamlayan Mert, "Çocukluk hayalim bulunan 'school bus' aracına müşterek halde ulaştım. Beş senedir izleme ediyordum bu aracı. Bütçemi hazırlayıp uzlaştırıcı 260 bin teklik derece müşterek maliyete alıp karavana çevirmeye başladım. Bu vasıtalar İzmir Valiliğine 1990 senesinde gelip 2013 yılına denli personel taşıyor ve henüz sonradan kullanılmıyor. Satın aldığım maliyet denli da gider yaparak arabanın motosiklet sesine ulaştık." dedi.

Eski ve ecnebi müşterek taşıt bulunduğu düşüncesince zerre sıkıntısının bulunduğunu aktaran Mert, şu halde bitmeme etti:

"Türkiye'de zerre tedariki sağlayıcı müşterek şirket mevcut. O da müşterek tane bulunduğu düşüncesince tutarları az buçuk fahiş tutuyor. Yaklaşık 25 bin liraya motosiklet parçalarını Samsun'a getirttim ve burada motoru açtıracak müşterek eli uz bulamadım. En akıbet motoru Ankara yada İstanbul'a mı götürsek sanarak düşünürken Çarşamba ilçesinde müşterek eli uz ile tanıştık ve detroit (dizel motosiklet modeli) motorları henüz ilk de açtığını öğrendik ve sorunsuz halde 20 günde motorun montajını gerçekleştirdi."

Aracın işlemleri bittiğinde Nepal düşüncesince yola çıkacağını özetleyen Mert, "Belli müşterek rota namevcut esasen aklımda lakin banko arka dönmeyeceğim müşterek rota olacak. Samsun'dan başlayıp o anki pozisyona gereğince bitmeme edecek. Afgan tarafı şu an az buçuk problemli, Nepal'de yaşadım vaziyetleri biliyorum az çok. Rotamdaki defa Nepal'e gitmemde ümit ederim başağrısı yaşatmaz. Aracı 2022 Ocak ayında Nepal'e çıkartmayı planlıyorum." sanarak konuştu.

"Uçaktan atlayıp paraşütle karavana gerileyiş etme projelerim var"

Yamaç paraşütü ile karavan hayalini müşterek arada yaşamı sürdürmenin aşırı hararetli olacağını özetleyen Mert, "Paraşütle ilgilendiren uçaktan atlama eğitimimi bitmeme ettiriyorum. Uçaktan atlayıp paraşütle karavana gerileyiş etme projelerim mevcut ve gerçekleştireceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni kimse koronavirüs salgınıyla bu arada şahısların "yürüyen müşterek ev"le taayyüş hayalinin arttığına ayraç fail Mert, şunları dile getirdi:

"Çoğu insan karavan dünyasına müşterek hevesle başlıyor. Karavana neşet eylemek talip arkadaşlara ilk müşterek çekilme karavan ile karavan yaşamının nite olduğuna bakmalarını kaynak ederim yada karavan kiralayarak deneme edebilirler zira karavanda berhayat olmak ve bunu fon eylemek aşırı ayrımlı şeyler. Küçücük müşterek bölgeye yaşamınızı sığdırmanız gerekiyor ve bu yorabilir insanları. Karavan yaşamını ezbere başlayanların yüzdelik sekseni doğrusu satıyorlar aldıkları araçları. Öncelikle ne istediklerini bilmeleri gerekiyor. Ben eksiksiz istediğimi fon edip, planlayıp adım adım bu bölgeye sığdırmaya çalışıyorum."

Şu anne denli 600 bin teklik derece müşterek maliyete ulaştığını bildiren Mert, şunları kaydetti:

"Daha da yapılacak şeylerim var, çağ panelleri, teras derece bilgileri da yaptırmam gerekiyor yola çıkmadan önce. Yazılımcı olduğum düşüncesince başıboş yerine müşterek firmada plan yöneticiliği yapıyorum. Aynı sürede yalpı paraşütü de yaptığım düşüncesince gittiğim devletlerde ticari yerine uçuculuk yapabiliyorum. Bununla ilgili ustalık sertifikalarım var."

Mert, dirimlik olmaksızın karavan yaşamının güç olacağını vurgulayarak gittiği yerlerde tandem uçuşu (çift nefis yalpı paraşütü) yaparak ve yetişek vererek yalpı paraşütünden de mülk kazandığını laflarına ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Samsunlu gezici 'school bus' ile Nepal'e görmek düşüncesince çağ sayıyor

2021-10-31 13:03 - Yaşam

Duygu Turan: 'Kick-boks olimpik spor olursa, ülkeme altın madalya getirmek istiyorum'

2021-10-28 16:35 - Spor

Ilıca Şelalesi'nin döküldüğü noktaya tüple dalış yapıldı

2021-10-31 12:43 - Yaşam

13 yaşındaki top cambazı Osman, büyük kulüplerin radarında

2021-10-31 12:59 - Spor

Fatih Terim: 'Penaltı dahil böyle pozisyonları atamıyorsanız öyleyse kaybedeceksiniz'

2021-10-26 00:04 - Spor

İnanç turizminin gözdesi St. Pierre Kilisesi bu sene 62 bin kişiyi ağırladı

2021-10-28 12:49 - Yaşam

Manisa kent Hastanesi 3 yılda bölgesinin esenlik üssü oldu

2021-10-30 13:09 - Sağlık

Altay ve Sivasspor puanları paylaştı

2021-10-30 18:54 - Spor

Fatih Terim: 'Penaltı dahil böyle pozisyonları atamıyorsanız bu halde kaybedeceksiniz'

2021-10-26 00:04 - Spor

Yeni Malatyaspor’da Sadık Çiftpınar şoku

2021-10-29 18:34 - Spor

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri