Sahte güneş gözlüklerini orijinalinden fark etmek çok zor

Son yıllarda kullanması kalan gerçek olmayan güneş gözlüklerini orijinalinden ayırt etmenin çok zor bulunduğunu tamlayan Uzman Optikçi Ediz Elma, "Sahte gözlük kullanması vatandaşlarda göz bozulmasına ve düzen artmasına sebebiyet verebilir" dedi.

Sağlık - 2 yıl önce

Güneşin tesirini arttırması ile beraberce gözlerini dokuncalı güneş ışınlarından destek olmak talip yurttaşlar güneş gözlüklerine yöneliyor. Özellikle kavurucu yaz günlerinde göz sağlığının güneş ışınlarından korunması düşüncesince bilirkişi görüşü katılması gerekiyor. Son senelerde gerçek sıfır güneş gözlüklerinin kullanımının ince yaygınlaştığını tabir fail Uzman Optikçi Ediz Elma, gerçek sıfır güneş gözlüklerinin numarasız adına pazarlanmasına rağmen, kusursuz adına numarasız çıkmayabileceğini de vurguluyor.

Kalitesiz ve camekân altı istihsal kararında gözlük camlarının rastgele takılabileceğini kail Elma, “Sahte güneş camlarında istihsal aliteli sıfır bulunduğu düşüncesince camlarda kusursuz anlamıyla numarasız çıkmayabilir. Herhangi ortak göz rahatsızlığı sıfır insan düşüncesince sferik yahut sferosilindirik cıncık kullanması kişilerde dalavere artmasına sebebiyet verebilir. Sahte güneş gözlüklerinin insana verebileceği ortak öbür dokunca ise, hücre girmesi müstelzim ışıktan fazlasını kesmesi olabilir. Normalde hücre UV400'e denli bulunan dalavere boyunun kesilmesi lazım. Sahte güneş camlarında makbul pentür işleminde UV400'den çok ortak kesicilik olabilir. Göze girmesi müstelzim ışığın engellenmesi toprak arsa hab problemlerine, hab kalitesinin bozulmasına sebebiyet verebilir” sanarak konuştu.

“Vatandaşların gerçek sıfır güneş gözlüğünü anlaması çok zor”

Piyasaya sürülen gerçek sıfır güneş gözlükleriyle gerçekleri ortada çok açıkça farklar bulunduğunu kail Elma, dava yaşamamak düşüncesince gözlük alırken ucuza kaçılmaması gerektiği söyleyerek, “Sahte gözlükler piyasada çok çok artmaya başladı. Bunun önüne geçilemiyor zira çok degaje ortak piyasa ve degaje ortak istihlak zehir var. Sahne güneş gözlükleri genellikle işportadan sektöre sürülüyor. Bazı optikçi satıcılarında da çakma güneş gözlüğü satılıyor, bunun önüne geçilemiyor. Bizler çok şen biçimde ortak gözlüğün gerçek sıfır bulunduğunu anlayabiliyorduk lakin bundan sonra anlayamadığımız mahsulat de çıkmaya başladı. Vatandaşların gerçek sıfır güneş gözlüğünü anlaması çok zor. Plastikleri çok belli belirsiz olur, reze kısımları çok aliteli sıfır olur. Anlaşılması hakkıyla zor olsa gerek lakin en ehemmiyetli kıstaslardan bir tanesi menteşeleridir. Sahte camlardan doğabilecek afiyet sorunlarıyla uğraşmamak düşüncesince vatandaşların, ucuza kaçmaması ve güvendikleri yerlerden alım satım yapmasını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Samet Öksüz

Haftanın Öne Çıkanları

AB: Küresel besin krizinden AB'nin yaptırımları değil Rusya sorumlu

2022-06-21 00:02 - Ekonomi

İtalyanların dünyaca adlı sanlı mozzarella peynirini üretecek Diyarbakırlı hanımlara sertifika

2022-06-21 15:03 - Yaşam

Tarım, ormancılık ve arıcılık 'bal ormanında' buluştu

2022-06-20 12:02 - Ekonomi

Bilek güreşinde evren şampiyonu bulunan paralimpik sporcu, atletizmde muvaffakiyet istiyor

2022-06-25 13:02 - Spor

'Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Yuvarlak Masa Toplantısı' Ankara'da yapıldı

2022-06-22 19:04 - Ekonomi

Sahte güneş gözlüklerini orijinalinden fark etmek çok zor

2022-06-26 11:03 - Sağlık

TFF'de yönetim kurulunun görev dağılımı mahsus oldu

2022-06-24 01:04 - Spor

2022 AYT’de Matematik soruları geçen yıla göre daha kolaydı

2022-06-19 16:02 - Eğitim

İstanbul Topkapı Üniversitesi mezun öğrencilerini uğurladı

2022-06-24 19:04 - Eğitim

Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası'nın önce haset tamamlandı

2022-06-26 01:03 - Spor

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri