Necati Ateş: 'Bunları söyleme hakkına sahip değilsin!'

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanmış olan hadisat ait olarak, "'Senin oyuncun bana kaltaban diyor'. Hangi hat ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda tek futbolcuya hakeza kelimeyi yargıcı kullanam

Spor - 3 yıl önce

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış olduğu Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamada mevcut Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, "Genç oyuncularımızla yola bitmeme edip, onları yöneltmek düşüncesince herhangi birlikte şeyi yapacağız. Oyun gücü bizi bahtiyar ediyor. En baş döndürücü şut atan, en baş döndürücü gol konuma giren takımız. Maalesef içeriye atamıyoruz. Galibiyetler gelecek. Biz birlikte hızlı yakalayacağız. Oynadığımız dubara bizi bahtiyar ediyor" niteleyerek konuştu.

Maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanmış olan vakalarını özetleyen Ateş, "Bir hakemin gücü yahut silahı kartları. Oyuncularımızdan birisi hata birlikte nesne yaparsa kartını çıkarır gösterirsin. Daha ayrımlı yaparsa al büyük gösterirsin. Bir hakem; ismi Zorbay Küçük. Kendisi benim yüzüme, oyuncuma doğrusu televizyonda da görünüyor. 'Go (Git) lan', her insanın yanından itebilmek düşüncesince 'lan' kelimesini kullanıyor. Oyuncumun bunu bana söylediğinde, kılıç oyuncumuza tasdik ettiriyoruz. Duydunuz mu kulaklarınızla diyoruz, 4-5 parça oyuncum 'evet' diyor. Ben bunu hakeme söylediğimde, 'Senin oyuncun bana kaltaban diyor'. Hangi çizgi ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda tek futbolcuya hakeza kelimeyi yargıcı kullanamaz. Varsa sıkıntın kartını gösterirsin.

Bunları söyleme hakkına sahip değilsin. Biz hesabını kişi içimde veririz. Biz bunu hakeme yahut Türkiye Futbol Federasyon'a aritmetik hasretmek durumunda değiliz. Kimseye bunun hesabını sormuyoruz. O derece baş döndürücü canımız yandı ki çalı üstündeyiz. Ya da bu gücü nereden alabiliyor ki 'senin aktör asılsız söylüyor' diyebilecek kadar. Arkasında elbette birlikte iktidar yahut çelim var. Bunlardan ötürü ukubet yiyoruz. Tahrik ediyorsunuz hocamızı. Ondan sonraları konuştuğumuzda 6-7-8 maç. Temsilci bunların hepsini duydu. Biz bu cezalar yerken, onlar elbette ukubet ile gönül rahatlığı karşıya kalacaklar. Temsilci herhangi birlikte şeyi telefonuyla çekiyor. Başka diyaloglarda üstü üstüne üstlük geliyor. 'Sarı kartı ne devir verecektin kaleciye geç kaldın' diyoruz. 'Onu birlikte sonraları karşılaşma veririz' niteleyerek küçümseme geçiyor. Kavgaya gelmiş. Bu aşikar görünüyor" biçiminde konuştu.

Oyun içinde de sistemi değiştirdiklerini tabir fail Necati Ateş, "Bazen eş santrfora dönüyoruz. Oyuncu değişikliklerin karşılığını alıyoruz Türkiye Ligi'nde ve Avrupa'da. Daha fazlasını yapmamız lazım. Girdiğimiz pozisyonları gole çevirmemiz lazım. O derece baş döndürücü çalışıyoruz ki maatteessüf maçta yapamamaları beni baş döndürücü üzüyor. Onları ileriye atmak düşüncesince elimizden mevrut herhangi birlikte şeyi yapıyoruz. Böyle bitmeme edeceğiz" dedi.

"TFF'ye kendisi ile ilişik şikayette bulunacağız"

Arda Turan ile yargıcı Zorbay Küçük ortada yaşananları düşüncesince ise Ateş, "Arda karşılaşma bittikten sonraları birlikte itirazda bulundu. Arda'nın dediği söz şuydu, 'Kaleciye neden bu derece geç zerrin büyük gösterdiniz hocam' diye. Hakemin dediği söz şu; 'Ne yapacaksın, pabuç mı fırlatacaksın bana.' Böyle birlikte yargıcı bu kelimeyi elbette kullanabilir. Arda Turan'ın Galatasaray'a, Türk futboluna verdiği hizmetlerin altında ezilirsin, bu kelimeyi kullanırsan. Bu kelimeyi istimal hakkına sahip değilsin. Biz TFF'ye kendisi ile ilişik şikayette bulunacağız. Biz bu cezaları yerken kendisi ukubet kayıt mi bakalım? Geçmişte düdükleri astırılan hakemler oldu. Her muhtelif şikayetimizi yapacağız. Kendi içimizde hesabımızı görürüz. Konunun takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Necati Ateş yarıca maçta sakatlanarak oyundan çıkan Mbaye Diagne'nin durumunun yapılacak tetkiklerden sonraları mahsus olacağını söyledi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar 

Haftanın Öne Çıkanları

Cari işlemler hesabı ekimde 3 bilyon 156 milyon dolar çok verdi

2021-12-13 10:08 - Ekonomi

Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu: 'Estetik operasyonlar için en uygun mevsim kış'

2021-12-14 13:38 - Sağlık

‘Bayrampaşa 11’ dizisinde sürpriz oyuncu

2021-12-13 12:24 - Magazin

Polis memuru mesleğin stresini fotoğraf yaparak atıyor

2021-12-14 11:29 - Yaşam

Yerli Malı Haftası’nda ‘askıda zeytin’ uygulaması

2021-12-16 18:59 - Ekonomi

Şırnaklı ata yönelteç sallayarak 7 kızını üniversiteli yaptı

2021-12-17 14:50 - Yaşam

Sivas'ta imal edilen soğutma sistemleri 4 kıtada 64 ülkeye ihraç ediliyor

2021-12-18 12:29 - Ekonomi

Hatay'da 'barış ve kardeşlik' düşüncesince güvercin uçurularak süregelen karşılaşma kavgayla bitti

2021-12-12 16:44 - Spor

Necati Ateş: 'Bunları söyleme hakkına sahip değilsin!'

2021-12-19 00:14 - Spor

Danilo şef tek celsede boşandı

2021-12-15 15:19 - Magazin

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Bayern Münih çeyrek finalde !

09:05 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

Çalımbay: 'Fiorentina’dan korkmuyoruz'

02:05 - Spor

Isaac Cofie: 'İyi oynayacağız ve kazanacağız'

01:06 - Spor

Günün Manşetleri