Küçük piyanist Mete'nin toy amacı ilmî bölgede bilimsel niteliği olan kariyer

Adana'da piyanoda arsıulusal curcuna birinciliği mevcut 10 yaşındaki Mete Ölçer, zanaat ile ilmî kariyerini beraberce yürütmeyi amaçlıyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Adana

Adana'da ıvır zıvır yaşlarda zanaat dalında ayrışık başarılara imza atan 10 yaşındaki Mete Ölçer, gelecekte dirim bilimi ve kimya dalında bilimsel niteliği olan kariyer gerçekleştirmek istiyor.

Ölçer, 4 yaşlarında yalnız başına okumayı öğrendi. 5 yaşlarında anaokulu eğitimi esnasında Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile hususi kuruluşlarda meydana getirilen testlerde "üstün zekalı" namına değerlendirildi.

Ailesi çeşidinden sanata başta de piyanoya merakı bulunduğu ayırt edilen Mete Ölçer, 5 yaşlarında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Çocuk Korosuna seçildi.

İlkokula 2. sınıftan başlatılan Ölçer, bire birlikte çağda umumi kabiliyet ve musiki sahalarından sınavla kazanılmış bulunduğu Bilim ve Sanat Merkezi'nden (BİLSEM) yetişek almaya başladı.

Ölçer, öz bestelediği eserle katılmış bulunduğu "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulusal Çocuk Besteciler Buluşmasında" güzel bulunarak çevrimiçi yetişek almaya adalet kazandı, başkaca katılmış bulunduğu "Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışmasında" piyano performansıyla birlikte numara oldu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı'nda dört dörtlük zamanlı rüştiye imtihanını kazanarak eğitimine bitmeme fail Ölçer, haftada 2 çağ BİLSEM umumi yetenek, 2 çağ de BİLSEM musiki dallarında yetişek görüyor.

"Kitap okumayı aşırı seviyorum"

Ölçer, AA muhabirine, ÇDSO Çocuk Korosundayken öğretmenin piyano çalmasından aşırı hoşlandığını, dinlediği seslerden yola çıkarak notaları kestirim yazar koro emek harcaması sonrası piyano araklama egzersizleri yaptığını anlattı.

Sonrasında konservatuvardayken müzikle elan aşırı ilgilenecek sayaç bulduğunu, şu an ise müzikle elan aşırı uğraşı namına ilgilendiğini tabir fail Ölçer, "Kendi derslerim ve BİLSEM'den sonradan küsurat sayaç aşırı az oluyor. Çok derin birlikte öğüt programım bulunduğu düşüncesince aşırı birlikte tomar müziğe devir ayıramıyorum." dedi.

Ölçer, müzikte elde etmiş bulunduğu başarıların kendisi düşüncesince iri birlikte özgüven deposu olduğunu, halen öğüt çalışırken alışılmış musiki dinlemeyi sevdiğini, müziğin ritmine gereğince öğüt çalıştığını aktardı.

Normal eğitiminde işaret okumanın iri yararını gördüğünü aktaran Ölçer, "Kitap okumayı aşırı seviyorum. Sürekli işaret okuyorum. Eğer işaret bilgilendirici ise hakkıyla bana aşırı ulama veriyor. Normal birlikte öykü kitabı ise da bu da aşırı hoşuma gidiyor. Farklı pencerelerden bakmamı sağlıyor, manzara gücümü geliştiriyor. Bunun kabilinden birlikte aşırı zait sağlıyor." sanarak konuştu.

"Karşıdakinin dilini konuşunca o elan bahtiyar olur"

Önündeki hayatı düşüncesince daha değişmeyen vermenin er bulunduğunu fakat kimi amaç ve düşünceleri bulunduğunu dile getiren Ölçer, şunları kaydetti:

"Aklımda birlikte derinti düşünüm mevcut lakin en öne çıkanları bilgelik insanı olmak. Küçüklükten buyana en iri hayalim. Mesela birlikte kimyager, dirim bilimci gibi. Sonra birlikte umumi cerrah. Çünkü insanoğlu anatomisini aramak benim aşırı hoşuma gidiyor. Bir gezgin. Çünkü gezginler sonsuz değişik devletlere gidiyorlar. Farklı devletlerin kültürlerini bellemek benim düşüncesince iri birlikte beğeni kaynağı. Farklı memleketlerini dillerini bellemek benim aşırı hoşuma gidiyor. Bir adamla onun dilini bahsetmek hem elan dimdik haberleşme sağlamakta bununla birlikte karşıdakinin dilini konuşunca o elan bahtiyar olur."

Anne Belgin Ölçer de piyano ile yalnız başına birlikte şeyler öğrenen oğlunun elan sonradan kazanılmış bulunduğu konservatuvar eğitiminde piyanoyu yeğleme yazar yetişek almaya başladığını bildirdi.

"Çocuğu nereye, ne yönlendireceğiz dair aşırı karın yoruyoruz. Acaba ilerde nadim olabilir muyuz? Mesela konservatuvarı kazanmıştır göndermedim. Acaba ilerde nadim olabilir muyum? Yani aşırı taraflı olması bizi aşırı yoruyor." diyen Ölçer, ortaöğretim öğrenimine bitmeme fail kızını da boşlama etmemeye çalıştığını laflarına ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Küçük piyanist Mete'nin toy amacı ilmî bölgede bilimsel niteliği olan kariyer

2022-04-23 15:00 - Yaşam

İstanbul'un dereleri el atılmasını bekliyor

2022-04-22 17:08 - Yaşam

'Mende ekmeği' Uşak'ta adını almış olduğu köyde üretiliyor

2022-04-22 17:42 - Yaşam

Engelli koşa sandıktaki el işlemelerini tabloya dönüştürdü

2022-04-23 11:59 - Yaşam

Ukraynalı yetimler, Türkiye'de çocuk bayramı sevincine kuma oldu

2022-04-23 13:34 - Yaşam

Beşiktaş'ta temsili başkan Yusuf Mert Dönmez oldu

2022-04-23 14:44 - Spor

Milli Eğitim Bakanı Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de

2022-04-23 09:46 - Eğitim

Efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun lakabı "Koca Yaşar" yerli çim türüne verildi

2022-04-23 13:22 - Spor

Başkentteki dizge lisesi elektronik büyük üretimiyle öne çıktı

2022-04-23 11:41 - Yaşam

Orucunu açan Erzurumlular, soluğu 'kazan semaver'de alıyor

2022-04-22 16:42 - Yaşam

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri