Kovid-19'un işeme güçlüğü ve gereklilik kaçırmaya sefer açtığına bağlı bulgular araştırılıyor

Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Özkürkçügil, Kovid-19 sonrası işeme güçlüklerinde, gereklilik kaçıran hastalarda yahut kesif pıtrak idrara revan ve sonsuz tekâsüf hissi canlı hastalarda artma bulunduğunu belirterek, bu mevzuda emek vermek yapıldığını bildirdi.

Sağlık - 3 yıl önce

Antalya

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, "7. Ulusal fonksiyonel Üroloji ve Kadın Ürolojisi Kongresi"ne eklenmek düşüncesince geldiği Antalya'da AA muhabirine, avrat hastalarda gereklilik kaçırmanın tek yaşta alışılagelen olmadığını söyledi.

Hangi yaşta olunursa olunsun gereklilik kaçırmanın birlikte sıkıntı bulunduğunu aktaran Özkürkçügil, dirim kalitesinin artırılması düşüncesince birlikte bevliye uzmanıyla görüşülmesi icap ettiğini dile getirdi.

İdrar ika güçlüğü çekici koca hastalara yer veren Özkürkçügil, "Her işeme güçlüğü çekici beylerde illa de prostata ilişkin birlikte çor yoktur. Bu baş döndürücü hata tanıdık birlikte noktadır. Her parasız işeme güçlüğü görmüş bulunduğu devir kendisinde birlikte kestanecik rahatsızlığı bulunduğunu düşünüp ön yargıyla doktora gidiyor. İşeme güçlükleri baş döndürücü değişik sebeplere ilişkin olabilir." dedi.

Çocukların gereklilik kaçırmasının altında muhtelif sebeplerin yatabildiğini özetleyen Özkürkçügil, bu evlatların başarıyla otama edilebildiğini, on paralık düşünce edilmeden ilgilendiren uzmanlara başvurulabileceğini kaydetti.

Kovid-19 sonrası gereklilik kaçırma hastalıkları arttı

Özkürkçügil, Kovid-19 sonrası hanımlarda ve beylerde gereklilik kaçırma rahatsızlıklarının arttığını belirterek, şu şekilde konuştu:

"Kongremizde planlı görüşmede bu hali destek sunar söylemlerde bulunuldu. Her bir tanesi değişik alanda etkin meslektaşlarımız ayrımsız ifadeyi gine yeniden söylediler. Ben de ayrımsız şeyi söylüyorum. Kovid-19 sonrası işeme güçlüklerinde, gereklilik kaçıran hastalarda yahut yoğun pıtrak idrara revan ve daima tekâsüf hisseden hastalarda birlikte artma bulunduğunu izliyoruz. Deneyimlerimize mucibince bu durumun Kovid-19 ile birlikte birlikteliği bulunduğu yönünde. Elimizde veriler toplanıyor. Bu verilerin toplanması ve analizleri kararı hem vatanımızda bununla beraber dünyada baş döndürücü henüz kesin neticelere ulaşabileceğiz. 'Ben sağlıklıyım, bana birlikte nesne olmaz, vitamin alırım geçer.' kabil fikriyat baş döndürücü hata birlikte yaklaşım. Kısa ve etraflıca dönemdeki etkilerini fikren herkese, aşınızı olun tavsiyesinde bulunuyoruz. Kovid hastalığının getirisinin nasıl biteceğini tığ hekimler kendisine kestiremiyoruz."

Sosyal mesafeye ve hijyene dikkat gösterilmesi icap ettiğini vurgulayan Özkürkçügil, "Bu hali hakeza değerlendirip, lütfen aşınızı olun. Hem kendinizi bununla beraber topluluğu koruyun." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Samsunlu gezici 'school bus' ile Nepal'e görmek düşüncesince çağ sayıyor

2021-10-31 13:03 - Yaşam

Duygu Turan: 'Kick-boks olimpik spor olursa, ülkeme altın madalya getirmek istiyorum'

2021-10-28 16:35 - Spor

Konya Emniyetinin 'kurbağa adam'ı gövde geliştirmede de iddialı

2021-11-01 13:49 - Yaşam

Fayçal Fajr: 'Takımın en çalışkanı Uğur Çiftçi'

2021-11-02 22:38 - Spor

Ilıca Şelalesi'nin döküldüğü noktaya tüple dalış yapıldı

2021-10-31 12:43 - Yaşam

Kerem Aktürkoğlu’nun ligdeki 2. gol sevinci

2021-10-31 22:14 - Spor

13 yaşındaki top cambazı Osman, büyük kulüplerin radarında

2021-10-31 12:59 - Spor

Olimpiu Morutan ligdeki 3. golünü kaydetti

2021-10-31 21:24 - Spor

İnanç turizminin gözdesi St. Pierre Kilisesi bu sene 62 bin kişiyi ağırladı

2021-10-28 12:49 - Yaşam

Ekim ayı enflasyon sayıları açıklandı!

2021-11-03 10:35 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri