İstanbul'da buluşan serabral palsili ayrıntılar ayak topu oynadı

Kurdukları Walker Spor Kulübü ile yürüteçli futbolla tanışan serabral palsi hastası 30 çocuk, İBB Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde ayak topu oynadı.

Yaşam - 2 yıl önce

Istanbul

Fizik tedavide tanışan ve ya maşeri iletişim araçları yoluyla nezdinde araya mevrut serabral palsili bebek sahibi aileler, yürüteçli fut topu bulunan Walker Spor Kulübünü kurdu.

Kulübün etkinlikleri kapsamında yaşları 7 ile 12 ortada mütebeddil 30 çocuk, Sultangazi'de mevcut İBB Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde buluştu.

Walker Spor Kulübü Başkanı Muhammet Emin Ergün, oğlanları Hamza Eymen Ergün (8) hâlâ 1 yaşlarındayken serabral palsi ile tanıştıklarını ve sonra aşırı koyu biçimde şifahane ve hikmet otama sürecine girdiklerini söyledi.

"Bu füru birbirlerine dobra geliyorlar"

Bu evlatların tedavisi düşüncesince sıkıca ameliyatlar ve hikmet otama süreçlerinden geçtiklerini tamlayan Ergün, "Bu seanslar ve hikmet tedavilerden çevre bu evlatların yaşama başında düzen yok. Sonrasında eşim ve biraz anne, bu evlatların sosyalleşmesi düşüncesince nezdinde araya geldiler. Orada şurası ayırt ettik, bu füru birbirlerine dobra geliyorlar." dedi.

Ergün, ailelerin hikmet otama merkezleri ve maşeri iletişim araçları yoluyla tanışarak nezdinde araya geldiklerini, fut topu ekibi ihdas amacıyla yola çıktıklarında dünyada bunun örnekleri bulunduğunu gördüklerini anlattı.

86 ülkede bu çeşit fut topu kulüpleri bulunduğunu tamlayan Ergün, şunları tabir etti:

"İngiltere'de de federasyonun bulunduğunu öğrendik. Bize maşeri iletişim araçları üstünden İngiltere Futbol Federasyonundan nezdinde çıkışlı ulaştı ve kendileriyle Zoom üstünden derinti yaptık. Bize UEFA'nın da bu organizasyonlara dayanaklık etmek sağladığını ve kendilerinin de Türkiye'ye gelip bu bölgede terbiye desteği verebileceklerini ilettiler. Sonrasında İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile irtibata geçtik ve bize dayanaklık etmek sağladılar."

Spor İstanbul Engelli Bireyler Spor Koordinatörü Kerem Arda da Walker futbolu altında geçmiş kere düzenlenecek nezdinde etkinliğe ev sahipliği yapmaktan çevre bahtiyar olduklarını söyledi.

Yaklaşık 10 bin özürlü bireye yüzme, basketbol, uçan top dalları ilkin peyda etmek az daha işlev verdiklerini tamlayan Arda, şu detayları verdi:

"İstanbul'da serabral palsili evlatların ailelerinin fut topu dair nezdinde talepleri olunca bu öncecilik karşısında kılıç de heyecanlandık. Sahalarımızı açarak evlatlarımızın fut topu deneyimi yaşamaları düşüncesince tesisimizi müheyya duruma getirdik. Özellikle özürlü teşhisi bulunan evlatların maşeri entegrasyonunda sporun aşırı kılavuz kaptan bulunduğunu düşünüyoruz. Çocukların hem akıntı bununla müşterek maşeri gelişmeleri noktasında gelişimlerine ön fut olacağız."

Spor İstanbul fut topu eğitmen koçu Kemal Yıldırım, rüçhan amaçlarının evlatların kognitif ve motosiklet gelişimlerine yardım sağmak bulunduğunu tabir etti.

İlk benzer hakeza nezdinde emek vermek süresince arazi almaktan çevre ateşli olduklarını dile getiren Yıldırım, "Çocuklarda en şişman bellek gelişimi şişman miktarda sosyalleşerek gerçekleşiyor. Burada evlatları nezdinde araya getirerek asliye fut topu emekleri yapıyoruz. Futbolun A-B-C'sini belletmek ve düşlerini gerçekleştirmelerine asistan peyda etmek istiyoruz." dedi.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Sorumlusu Dr. Mehmet Özsarı da bilhassa serabral palsili evlatların sert motosiklet ve terbiyeli motorlarının cılız olduğuna ayraç ederek, bunu imar etmek ve maşeri geçinme entegrasyonlarını bildirmek düşüncesince spor kesiksiz egzersizlere evlatları başlattıklarını tabir etti.

Hareketin ve egzersizin önemini vurgulayan Özsarı, futbolu kullanarak evlatların sağlığına yardım sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Serabral palsili 10 yaşındaki Onur'un anası müzikçi Göknur Onur, etkinliğin kendileri düşüncesince aşırı dobra bulunduğunu dile getirdi.

Anneler adına evlatlarının sosyalleşmesi düşüncesince nezdinde spor dalıyla ilgilenmesini istediklerini dile getiren Onur, "Çocuklar kabilinden da en aşırı yüzü sıcak ve pop bulunan spor futbol. Evlatlarımızı, futbolla topluma hâlâ dobra katıp, uyarlanmış olmalarına yardım sağlayıp onların hâlâ bahtiyar ve erinçli nezdinde avlu geçirmelerini istiyoruz." sanarak konuştu.

7 yaşındaki Zümra'nın anası Pelin Akın da çocuğuna 10 aylıkken kişileştirme konulduğunu ve bugüne derece sağaltım gördüğünü tabir etti.

Serabral palsili evladı bulunan annelerin birbirlerini aşırı dobra anladıklarını ve yaşadıkça öğrendiklerini kail Akın, şunları kaydetti:

"Bizim çocuklarımız esasen birbirlerine aşırı dobra geliyorlar. Çocuklarımız yardımıyla kılıç de nice şeyi öğrendik. Fakat sosyalleşmeyi futbolla bu arada sağlamaya çalışıyoruz. Hem onları eğlendirerek bununla müşterek bekâr hissetmedikleri ortamda birleştiriyoruz. 'Sen bekâr değilsin.' diyoruz.' Bizler Walker sporla hem sesimizi duyuracağız bununla müşterek çocuklarımızla beraberce bahtiyar nezdinde yola ilerleyeceğiz."

Sevim Ceylan, bugüne derece otama ve çalışmalarla 7 yaşındaki oğlu Ahmet Faruk’un gelişimi düşüncesince aşırı ara katettiklerini söyledi.

"Çocuklarımızın en şişman gereksinimi düzen alanları"

Çocuklarının serabral palsili bireylerle nezdinde araya geldiklerinde aşırı bahtiyar olduklarını gözlemlediklerini dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:

"Oğlumun kendisinden nezdinde gözyaşı şişman ağabeyi mevcut ancak buradaki dostlarıyla bahtiyar bulunduğu derece onunla bahtiyar değil. Bu nedenle evlatların nezdinde araya gelmesi lazım. Bizim evlatlarımızın en şişman gereksinimi düzen alanları. Bu evlatları alışılagelen nezdinde bebek parkında oynatamazsınız. Birlikte zaman geçirebilecekleri, yalın ayak girilebilen, yerde şen akıntı edebilecekleri nezdinde düzen endüstrisi ne mahallelerde ne de ilçelerde var. Çocuk bu, düzen istiyor, onun düşüncesince ehemmiyetli bulunan oynamak."

Çocuklardan 8 yaşındaki Eyüp Karakaş da fut topu oynayacağı düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu belirterek, "Hayalim gerçekleşti. Artık topçu oldum. Bütün golleri atacağım." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mauro Icardi, gol sayısını 3’e çıkardı

2022-11-06 00:51 - Spor

Jorge Jesus: '1 kişi eksik oynamamıza rağmen işler bizim düşüncesince kolaylaştı'

2022-11-08 02:02 - Spor

Mauro Icardi: 'Eleştirileri oldukça fazla önemsemiyorum'

2022-11-06 02:50 - Spor

Pakistan'ın en tehlikeli yollarından "Fairy Meadows", serüven tutkunlarının gözdesi

2022-11-06 18:53 - Yaşam

Çip Tasarım Yarışması ile geleceğin evcil çip teknolojileri Türkiye'den çıkacak

2022-11-07 16:06 - Teknoloji

Kastamonu'da turizm fakültesi öğrencileri kamplarla doğa turizmini öğreniyor

2022-11-06 14:53 - Yaşam

'Konservatuvarın Kezban ablası' hayaline ulaştı

2022-11-08 19:06 - Yaşam

Fenerbahçe'ye soğuk duş

2022-11-12 20:08 - Spor

Ifo: Yüksek gaz ve yer yağı tutarları Alman ekonomisinde 64 bilyon ekü gelir yitirilmesine kere açacak

2022-11-08 14:06 - Ekonomi

Eczacılardan "takviye edici gıda" uyarısı

2022-11-09 12:09 - Sağlık

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri