İş dünyası 'yeşil dönüşüme' odaklandı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi Onur Ünlü, iş dünyasında "yeşil dönüşüm" ile sürdürülebilirliği ve verimliliği artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Konya

Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER) Başkanı da bulunan Ünlü, AA muhabirine, 21-25 Şubat'ta Konya'da planlı İklim Şurası'nın etraflı sektörlerde bulunduğu kabilinden endüstri ve para sektörlerinde de iri yansımalarının olacağına inandığını söyledi.

Çıkan başvuru kararlarının uygulanmasıyla hem şehir hem de hepsi dünyada çarpıcı adımların atılacağını vurgulayan Ünlü, beklentilerinin "yeşil dönüşüm" sürecinde Türkiye'nin akilane politikalarla bu işin öncülüğünü, liderliğini, gösteriş modelliğini işleyen birlikte şehir pozisyonuna gelmesi bulunduğunu dile getirdi.

Bunun ilkin Türk sanayisi ve KOBİ'lerine yansımalarının akilane biçimde olması düşüncesince şurayı izleme ettiklerini özetleyen Ünlü, TÜRKONFED çatısı altında nice düzentileme komisyonunun bulunduğunu kaydetti.

Ünlü, esbak zamanlarda dijitalleşmeye aşırı ehemmiyet verdikleri düşüncesince Dijitalleşme Komisyonu'nun aşırı deli dolu çalıştığına değinerek, "Bu yıl Yeşil Dönüşüm Komisyonu'nu kurduk. Komisyona dobra birlikte katılımımız var. Amacımız KOBİ'ler ilkin kazanmak az daha hepsi endüstri kesiminin ve iş insanlarının ‘yeşil dönüşüm’ döneminin lügatına bilgili olmalarını sağlayabilmek." dedi.

Yeşil dönüşümün ehemmiyetli birlikte çevreci etap olduğuna dikkati çekici Ünlü, doğayı korumanın toplumların sağlığına, toplumsal dünyasına ve ekonomisine de getiriler kazandıracağını söyledi.

"Enerji maliyetlerini dun çekilme anlamında de aşırı ehemmiyetli birlikte etmen"

Ünlü, dönüşümün sağlanması düşüncesince iş dünyasının bilinçlendirilmesi icap ettiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Bu süreçte hem KOBİ'lerimiz hem de iş dünyamız düşüncesince defa haritası yapmaya çalışıyoruz. İklim değişikliğiyle uğraş kapsamında nice anayasa ve talimatname hem Türkiye'de hem dünyada yürürlüğe giriyor. En iri maksadımız iş dünyasının 'ne yapacağım' şaşırmalarını yaşamaması düşüncesince onlara defa göstermek, araştırma görevlisi olmak. Yeşil dönüşüm hoppadak hava değişikliğiyle uğraş düşüncesince değil, ayrımsız sürede erke maliyetlerini dun çekilme anlamında de aşırı ehemmiyetli birlikte etmen. Dönemimizin en iri terimi sürdürülebilirlik. Sürdürülebilirlik düşüncesince hususi şirketlerde karınızı koruyabilmeniz, maliyetinizi azaltmanız lazım. Yeşil dönüşüm bu aşamada da onlara dayanak noktası oluyor. Dolayısıyla hepsi düşüncesince hem çevremiz hem dünyamız hem de firmaların öz özelinde aşırı ehemmiyetli birlikte özellik bulunduğu düşüncesince yeşil dönüşüm konusu üstünde duruyoruz."

"8 kentte çalıştaylar düzenleyip, neticelerini raporlaştıracağız"

Yeşil dönüşüm düşüncesince mutluluk desteğinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu aktaran Ünlü, "Devlet teşvikleri, motivasyon mekanizmaları da geldiği düşüncesince sanayicimiz, yatırımcımız bu mevzuda hızlıca aksiyona geçmeye başladı bile. Bir başka ehemmiyetli konu, para piyasası tarafı. Finans piyasası de çevreyi kurtarmaya çalışıyor. Çünkü doğacak eğer olmazsa güven verecek kimesne olmaz, finansman piyasası olmaz. Dolayısıyla şu devirde para piyasası de özelikle bu yeşil dönüşüm projesini odağa aldı." niteleyerek konuştu.

TÜRKONFED'in Yeşil Dönüşüm Komisyonu'na bağlı bilgelik sağlayan Ünlü, "Bizler iş dünyasının yeşil dönüşüme odaklanması düşüncesince çalışıyoruz. Bu noktada etraflı çalışmalarımıza hızlandırarak bitmeme ediyoruz. Kısa sürede bunun neticelerini almaya başlayacağız. Şu anda Yeşil Dönüşüm Komisyonu yerine Türkiye'nin 8 ayrımlı şehrinde çalıştaylar düzenliyoruz. Bütün bu çalıştayların böylelikle birlikte son tutanağı hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

En iyi 3 teknoloji girişimi yatırımcılarla bulaşacak

2022-02-26 14:41 - Teknoloji

Türkiye'de "lilial" bileşenini içeren parfüm ve kozmetiklere haram geliyor

2022-03-02 11:42 - Ekonomi

Yasin Öztekin: 'Sezon sonu sözleşmem bitiyor, tek hedefim şampiyonluk'

2022-02-24 11:01 - Spor

Emekli imam mefluç eşine yârenlik ve özenle bakıyor

2022-02-24 14:36 - Yaşam

Selimiye Meydanı'nın tamamlanmasını 'Edirne Atıracısı' da dört gözle bekliyor

2022-03-02 12:05 - Yaşam

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tespiti düşüncesince güzel rasat şart

2022-03-01 11:50 - Sağlık

Schalke, Rus sponsor ile anlaşmasını sonlandırdı

2022-02-28 16:03 - Spor

Türkiye'nin ayrımlı illerinden balıkçılar Samsun'daki mezatta buluşuyor

2022-02-24 13:08 - Ekonomi

Formula 1'de 'Türkiye Grand Prix'si' bilmecesi

2022-02-24 16:14 - Spor

Rusya-Ukrayna Savaşı Türkiye'den güzeşte 'Orta Koridor'un önemini henüz da artırdı

2022-03-01 11:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri