İhlas Vakfı’ndan Ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimi

Alanında bilirkişi pedagog ekibi ile geleceğin uygulayım bilimi yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlayan İhlas Vakfı; gelecekte rastgele bölgede uygulayım bilimi ithalatına yayımcı tükenmek düşüncesince parasız yerine vereceği ‘Robotik Kodlama Eğitimi' ile acemi müşterek içt

Eğitim - 3 yıl önce

İhlas Vakfı'nın parasız namına verdiği Robotik Kodlama Eğitim programları ortak kurstan fazla 6 seviyeden oluşan, gençlere işin temelinden, son odaklı ilk kip mahsul çıkarabilecek seviyeye denli eğitimi sevdirerek öğreten şümullü hususi ortak plan namına öne çıkıyor. Proje ile ait açıklamalarda mevcut İhlas Vakfı Başkanı Sayın Mahmut Kemal Aydın; “8-16 gözyaşı arası çocuklara, yüzdelik beniz kılgısal interaktif, kılavuz gemisi terbiye modeli ile temelden; hava, karaca ve su araçlarını tasarlayan, programlayan, uygulayım bilimi üreten ortak deneyimsizlik yetiştirmeyi amaçladık. Bu plan ile gençleri geleceğin mesleklerine yapmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin seviyesine akıllıca ve birbirini bütünleyen egitimlerimizle onları geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Neden Robotik Kodlama

- Çocuklara iş bozma ve plan bazlı tefekkür becerilerini kazandırır, hayalet enerjisini geliştirir. - Meslek gruplarının %80'i, geleceğin acemi mesleklerinin ise hepsi robotik kodlama ile ilişkilidir. - Analitik tefekkür becerileri kazandırır. - Olay yahut ahval arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar. - Problem bozma kabiliyetini artırır. - Sistematik düşünmesini sağlar. - Çocukların harf yazmayı öğrenmesi, sadece icra ettikleri meslekte değil, yaşamlarının tümünde ayırt oluşturmalarını sağlar.

- Kod değirmi çiftçilikten hukuka, inşaattan tıbba denli rastgele endüstride beğenilen ortak teknolojidir.

Kimler Katılabilir

Gelecekte robotik ve kodlama sahalarında çalışmak, aklık ve dizgeli ortak terbiye kabul etmek talip 8-16 gözyaşı aralığındaki bütün efrat bu programa katılabilirler.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİM PROGRAMINDA NELER VAR?

Birbirini tamamlayan, kolaydan zora, parçadan bütüne akıllıca düzenlenmiş, eğlenceli, hal odaklı ayrıntılar programları eşliğinde oluşturulmuş 6 seviye bulunmaktadır.

Seviye 1: Robotik Kodlama Hazırlık Eğitimi

Robotik ve kodlama hikayelerinde deneyimi sıfır ve iyi ortak giriş gerçekleştirmek talip öğrencilerimiz düşüncesince müstahzar ortak terbiye programıdır. hususi namına hazırlanmakta bulunan ayrıntılar programı ile kodlama ve izlence kullanabilme yereneklerinizi geliştirebilirsiniz. Bu eğitimi bütünleyen öğrenciler 2. Seviye eğitimlerine ferah ferah katılabilirler.

Program Detayları;

İçerik: Blok tabanlı öğrenime tedbir müfredatı

Arayüz: Scratch programı

Süre: 3 ay

Uygulama: Online

Ücret: Ücretsiz

Kimler Katılabilir: 3. Sınıftan itibaren acemi süregelen herkes

Not: Bu öğrenime katılabilmek düşüncesince öğrencilerimizin elektronik beyin yahut tablete gereksinimi vardır.

Seviye 2: Blok Tabanlı Robotik Kodlama Eğitimi ( Mbot Robotu)

Daha evvel kodlama etkinliklerine ek ancak ortak robot ile çalışmamış bulunan 5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencilerinin katılabileceği ortak terbiye programıdır.

Bu eğitimde Mbot robotunun montajlanması, lüzumlu programların yüklenmesi, robota bağlanarak elbette izlence yükleneceği, ledler, notalar, robot hareketleri, buton kontrolü, ultrasonic, kızılötesi ve enerji sensörleri, komuta kontrolü, muhtelif yarışmalarda beğenilen kip yarışlık çözümleri, Mbot'u temizlik, kayıt nakil kabil işlev işlerinde programlayabilme,

çeşitli simülasyonlar tekvin vb mevzularda ortak aşırı aktiflik içeren, asıl yaşama uyarlanabilen hususi ve nazirsiz ortak ayrıntılar programı uygulanmaktadır.

Program Detayları;

İçerik: Mbot robotu kullanarak ortak robotun elbette programlanacağını başlangıç, ılımlı ve encam seviyelerde öğretecek ortak ayrıntılar uygulanır.

Arayüz: Mblock 5.0

Ders saati: Haftada 40+40 dakikalık 2 ibret saati

Süre: 8+ ay

Ücret: 1-2 ay giriş eğitimi ücretsiz, 5-6 ay ılımlı ve encam dozaj terbiye maaş 250 TL

Uygulama: Online

Kimler Katılabilir: Seviye 1 eğitimini bütünleyen bütün öğrenciler, Blok kodlama deneyimi bulunan 5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencileri.

Not: Bu öğrenime katılabilmek düşüncesince öğrencilerimizin Mbot robotuna ve bilgisayara gereksinimi vardır.

Seviye 2: Blok Tabanlı Robotik Kodlama Eğitimi ( Codey Rocky Robotu)

Çok çalgılı çağanaklı ve nice ayrıcalığı bulunan Codey Rocky robotu elzem ortak dostunuz olacak. Hiçbir kablo ve çatı yapmadan kullanabileceğiniz Codey Rocky nice sensörden oluşmaktadır.

Daha evvel kodlama etkinliklerine ek ancak ortak robot ile çalışmamış bulunan 3-4-5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencilerimizin katılabileceği ortak terbiye programıdır. Bu terbiye programına dahil bulunan öğrencilerimiz Codey Rocky'i güldürebilir, muhtelif duyguları oluşturabilir (kızma, tasa vb), ledleri çalıştırabilir, akım ettirebilir, ekranında muhtelif animasyonlar oluşturabilir, potansiyometreyi programlayabilir, butonlara ayrımlı görevler atayabilir, kızılötesi, ses, ışık, renk, gyro kabil nice sensörü kullanarak planlar oluşturabilir, internete bağlanarak muhtelif bilgilere ulaşabilirsiniz. Codey'i kullanarak oyunlar oynayabilir ve muhtelif simülasyonlar oluşturabilirsiniz.

Gerçek yaşama mevzun örnekler içeren nazirsiz ve hususi ortak ayrıntılar programı uygulanmaktadır.

Program Detayları;

İçerik: Codey Rocky robotu kullanarak ortak robotun elbette programlanacağını başlangıç, ılımlı ve encam seviyelerde öğretecek ortak ayrıntılar uygulanır.

Arayüz: Mblock 5.0

Ders saati: Haftada 40+40 dakikalık 2 ibret saati

Süre: 9+ ay

Ücret: 1-2 ay giriş eğitimi ücretsiz, 7-8 ay ılımlı ve encam dozaj terbiye maaş 250 TL

Uygulama: Online

Kimler Katılabilir: Seviye 1 eğitimini bütünleyen bütün öğrenciler, Blok kodlama deneyimi bulunan 3-4-5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencileri.

Not: Bu öğrenime katılabilmek düşüncesince öğrencilerimizin Codey Rockey robotuna ve bilgisayara gereksinimi vardır.

Seviye 3: C++ programla dili ile Robotik Kodlama terbiye programı

Blok tabanlı C++ programlama dili ile programlanabilen 12 ayrımlı robotun kullanılacağı ortak terbiye programıdır. Bu izlence dahilinde günce yaşamda karşılaşılan askeri vasıtaların kip modelleri, eklemli robotlar (robot kollar, 2 ayaklı sistemler vb), kargo robotları, işlev robotları vb kaslı robot sistemleri kullanılacaktır.

Kimler Katılabilir: 1 ve 2. Seviye eğitimlerine ek ve lüzumlu başarıyı göstermiş bulunan öğrencilerimiz bu programa katılabilirler.

Seviye 4: Kendi Robotunu Tasarla ve Üret

Bu terbiye programında kip ortak ilk kip robotun oluşturulması ile ait eğitimler verilecektir. 3D dizayn programları ile ortak robotu gerçekleştiren beden ve muhtelif aksamların elbette çizilip üretileceği, asliye elektronik derslerimizi ile çevrim tasarımı, C mıhlı programlama dili ile programların oluşturulması, imal edilen robot beden parçaları ve elektronik bileşenlerin birleştirilmesi ile ait dersler işlenecektir. Eğitimin böylece rastgele öğrencimiz sıfırdan özlük robot projesini tasarlayacak, üretecek, mahsul testlerini gerçekleştirecek ve etkin ortak ilk kip oluşturacaktır.

Kimler Katılabilir: 3. Seviye eğitimlerine ek ve lüzumlu başarıyı göstermiş bulunan öğrencilerimiz bu programa katılabilirler.

Seviye 5: Linux işletim sistemi ile Python Robotik Programlama Eğitim Programı

Bu terbiye programında Linux işletim sistemine eş ortak ortamda mıhlı tabanlı Python programlama dili kullanılarak muhtelif robotik planlar oluşturulacaktır.

Bu terbiye böylece Seviye 4'te açılan planlar linux tabanlı ortak düzene dönüştürülecek ve python dili ile programlanacaktır.

Kimler Katılabilir: 4. Seviye eğitimlerine ek ve lüzumlu başarıyı göstermiş bulunan öğrencilerimiz bu programa katılabilirler.

Seviye 6: Mesleki Gelişim Programları

Bu terbiye programında mesleksel namına gerekseme duyulan, bireşimli zeka, araba öğrenimi, programlanabilen hava, karaca ve su araçları dizayn ve istihsal aşamaları, ROS, data bilimi, girişimcilik, AR-GE laboratuvarlarında plan ihya vb muhtelif eksperlik eğitimleri verilecektir.

Kimler Katılabilir: 5. Seviye eğitimlerine ek ve lüzumlu başarıyı göstermiş bulunan öğrencilerimiz bu programa katılabilirler.

Kaynak: https://www.ihlasvakfi.org.tr/robotik

Haftanın Öne Çıkanları

Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs’ünde eğitim başladı

2021-10-07 15:44 - Ekonomi

AB, evvel yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdi

2021-10-12 20:15 - Ekonomi

Bakan Varank yabani yaşam fotoğrafçısı Doğanay Vural ile kızıl geyikleri gözlemledi

2021-10-11 11:30 - Yaşam

Delta varyantı derin ihtimam hastalarının gözyaşı ortalamasını düşürdü

2021-10-11 11:36 - Sağlık

Sumudica: 'Yeni Malatyaspor için elimden gelen her şeyi yapacağım'

2021-10-11 15:20 - Spor

ECB tutanakları: Üyeler eylülde tağyir alımlarında şimdi iri kesintiyi tartıştı

2021-10-07 16:49 - Ekonomi

İhlas Vakfı’ndan Ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimi

2021-10-13 17:00 - Eğitim

Mobil aşı ekibi 'nostaljik minibüs'le karye köylük yer dolaşıyor

2021-10-10 12:54 - Yaşam

Doğal gaz fiyatlarının seyrinde sezon koşulları ehemmiyetli gösteriş oynayacak

2021-10-07 12:45 - Ekonomi

Yeşil Mutabakat'a uzlaşma düşüncesince atılması müstelzim geçmiş adımlar erke sektöründe yoğunlaşıyor

2021-10-13 13:01 - Ekonomi

İlgili Haberler

FEDEK’ten iki lisans programına akreditasyon

14:07 - Eğitim

Uluslararası bilim topluluğu Türkiye’den uzman isme davet gönderdi

16:07 - Eğitim

BAU Global üyesi Bay Atlantic Üniversitesi NECHE akreditasyonu aldı

11:06 - Eğitim

Depremzede öğrenciler, eğitime çadır okullarda devam ediyor

15:06 - Eğitim

Depremden etkilenen öğrencilerden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak

14:07 - Eğitim

Günün Manşetleri