Hamileyken korona virüse yakalandı, aşı pişmanlığını bu laflarla anlattı

Kocaeli'de 28 haftalık hamileyken Delta varyantına yakalanan 29 yaşındaki Merve Pala, günlerce koyu bakımda avlu savaşı verdi, er mevlit gerçekleştirmek durumunda kaldı. Aşı olmaması nedeni ile iri nedamet yaşadığını anlatım fail Merve Pala, “Şu anki aklım olsa banko aşı o

Sağlık - 3 yıl önce

Kocaeli'de canlı 29 yaşındaki Merve Pala, hamileliğinin 28. haftasındayken korona virüse yakalandı. Çeşitli sebeplerle, fasile hekimlerinin uyarısına karşın sıfır Merve Pala ile beraberce evde izolasyona tahsil edilen benzeri Melih Pala'ya da korona virüs bulaştı. Daha önceleri korona virüs aşısı bulunan Melih Pala, ıvır zıvır belirtilerle korona virüsü yenerken, vaziyeti ağırlaşan Merve Pala, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Delta varyantına yakalandığı belirlenen Merve Pala, Covid servisinde de durumunun kötüleşmesi üstüne dip iş ünitesine alındı. Yaklaşık 12 çağ süresince dip iş ünitesinde otama gören Merve Pala, 29 haftalık hamileyken rahatsızlığı nedeni ile er veladet gerçekleştirmek durumunda kaldı.

Merve Pala'nın bebeği de küvezde tedaviye alındı. Hastanedeki tedavisi devam eden Merve Pala, aşı bulunmadığı düşüncesince şişman nedamet yaşadığını belirterek, vatandaşlara aşı olmaları anlamında tavsiyede bulundu.

“Şu anki aklım olsa banko aşı olurdum”

Yaşadığı süreci özetleyen Merve Pala, “28 haftalık hamileyken Delta varyantına yakalandım. Evde tecrit sürecim başladı. Halsizlik öksürük, ateşlenme başladı. Aşı olmamıştım. Hastaneye yatırıldım. Birkaç çağ serviste kaldıktan sonradan bundan sonradan tam gelmemeye başladı. Yoğun bakıma aldılar. Bu nedenle 29 haftalıkken veladet yardımcı durumunda kaldım. Bebeğim şu anda küvezde. Ben aşı olmamıştım. Şu anki aklım olsa banko aşı olurdum. Belki de bu halde olmazdım. Eşim aşı oldu, o aşırı geniş atlattı. Özellikle gebelerin, her insanın aşı olmasını öneriyorum” dedi.

“Ben yararını gördüm, bari eşim de olsaydı”

Hastanede refakatçi yerine eşini bekâr bırakmayan Melih Pala ise, kendisinin aşının yararını gördüğünü belirterek, “Eşimin hamileliğinin 3. aylarında ilişkin bulunduğumuz afiyet ocağının hekimi bizlere Covid-19 aşısı olmamız anlamında uyarılarda bulundu. Uyarıları dikkate almadık. Hamileliğin 7. aylarında eşim bu hastalığa yakalandı. Delta varyantı bulunduğu ortaya çıktı. Sonra karantinaya alındık. Kendisinden bana bulaştı. Ben dü düze aşımı olmuştum. Çok geniş indinde halde atlattım diyerek bilirim. Daha daha sonra hastaneye kaldırıldı fakat tam olmadı. Hastalık hâlâ aşırı ilerledi. Daha sonradan dip bakıma alındı. 12 çağ denli orada kaldı. Çok sıkkın süreçten geçtik, hala da bitmeme ediyor. Oksijen derdi var. 25 çağ oldu. Buradan ilkin ana adaylarına aşı olmalarını kaynak ediyorum. İlk düze aşısını olanlar ve ya olmayanlar banko aşısını görsünler. Ben yararını gördüm, bari eşim de olsaydı. Umarım hacısı hocası aşılarını indinde an geçmiş kabil da bu sıkıntıları yaşamayız” diyerek konuştu.

Fehime Kartal - Cihan Atik 

Haftanın Öne Çıkanları

Dünya liderlerinin bir araya geldiği New York’ta geniş güvenlik önlemleri alındı

2021-09-21 20:54 - Dünya

Asya'dan Avrupa'ya atılan ilk adımlar drone ile havadan görüntülendi

2021-09-21 19:15 - Gündem

Almanya'dan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'un ikinci dönemine destek

2021-09-21 21:29 - Dünya

AB, Kovid-19'la mücadele için antikor ilacı alım sözleşmesi yaptı

2021-09-21 20:59 - Dünya

Ağaçları kurutan kelebek şimdi de binaları tehdit ediyor

2021-09-21 16:36 - Gündem

Zafer Parti'li Çelik'in 'Suriyeliler saldırdı' yalanı tutmadı

2021-09-21 17:05 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda dünyaya sesleniyor

2021-09-21 21:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç ile bir araya geldi

2021-09-21 20:44 - Politika

Sultanbeyli Belediyesi, Teknofest’te dikkat çekti

2021-09-21 16:00 - Gündem

Bakan Akar, New York'ta Ganalı mevkidaşı Nitiwul ile görüştü

2021-09-21 12:49 - Politika

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri