'Göğüs kafesi şekil bozukluklarında erken farkındalık tedavi başarısını artırıyor'

Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, döş kafesi şekil bozuklarının, kaburgalar ve emcik kemiği ortada mevcut kıkırdakların çok gelişme göstermesi hasebiyle meydana geldiğini belirterek, "Hastalarda; soluk darlığı, afakan ve döş ağrısı olabilir. Göğüs kafesi şekil bozuklukların?

Sağlık - 2 yıl önce

Medicana Ataşehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, döş kafesinde oluşabilen şekil bozuklukları karşı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, döş kafesi şekil bozuklarının, kaburgalar ve emcik kemiği ortada mevcut kıkırdakların çok gelişim göstermesi sayesinde meydana geldiğini belirterek, "Göğüs kafesinin şeklinden mahsus yorgunluk mevcuttur. Nadiren dem darlığı, afakan ve döş ağrısı olabilir. Göğüs kafesi şekil bozukluklarının tedavi edilmemesi bireyin psikolojisini ve içtimai yaşantısını etkilemektedir. Kunduracı göğsü (içe çöküklük) ve güvercin göğsü (dışa çıkıntı) kendisine isimlendirilen dü asliye şekil bozukluğu tipi bulunur" ifadelerini kullandı.

Göğüste oluşan içe çöküklüğe yer veren Prof. Dr. Kocatürk, "İman tahtasının içeriye akıllıcasına çökük olmasından kaynaklı bulunan ortak şekil bozukluğudur. 300 aktif doğumda ortak görülür. Erkeklerde 4-6 büküm şimdi sıktır, ailede bireylerinin birinde var ise diğerlerinde görülme sıklığı yüksektir. Çocuklukta başlayıp, gözyaşı ilerledikçe bariz bir duruma gelir. Omurga eğrilikleri, tümseklik veya gayrı kemik, adale anormallikleri zevcelik edebilir. Ne derece erken fark edilirse tedavi başarısı da o derece erdemli olmaktadır" dedi.

Prof. Dr. Kocatürk, kunduracı göğsü sorunu mevcut insanların içtimai kendisine menfaatlerini dobra hissetmediklerini söyleyerek:

"Yazın denize dönüşmek ve spor gerçekleştirmek istemezler. İman tahtasının içeriye çökük olması, hastaların yüzdelik 1-2'sinde kalbe ve akciğerlere edisyon yapmaktadır. Hastaların art kalanlarında şekil probleminden meydana gelen huzursuzluklar vardır. Her yaşta cerrahi müdahale yapılabilse de cerrahi müdahale düşüncesince ülküsel gözyaşı çoğu kez 13-16 gözyaşı arasıdır. Erken dönemdeki hastalarda cerrahi müdahale dışı yöntemlerle de tedavi mümkündür (Vakum yöntemi). Eskiden bu şahıslara göğsün ön çeşidinden iri ortak kesi ile meydana getirilen "Ravitch Ameliyatı" göğsün ön tarafında ağırbaşlı ortak iz kalması, levent boylu sürmesi, nezif kabil sorunlar zımnında zamanımızda popülerliğini yitirmiştir" diyerek konuştu.

Prof. Dr. Kocatürk, laflarına şu halde bitmeme etti:

"Son zamanlarda göğsün değme dü çeşidinden iz kalmayacak halde meydana getirilen "Nuss Yöntemi" yeğleme ediliyor. Ameliyat kestirmece 40 bugün sürerken, hastalar 4 günce sayrılarevi yatışı sonra taburcu olabiliyor. Güvercin göğsü (dışa çıkıntı), kaburgalar ve emcik kemiği ortada mevcut kıkırdakların emcik kemiği kemiğini dışa akıllıcasına itmesi zımnında oluşur. Güvercin göğsü bin doğumda ortak görülür, baylarda 4 büküm şimdi fazladır ve yeni yetmelik zamanında şekil bozukluğu şimdi bariz bir duruma gelir. Hastaların yüzdelik 25'inde eş öyküsü vardır, hastalığa en kesif zevcelik fail bozukluk skolyozdur. Bu cerrahi müdahale türleri belkili olduğunca döş kafesi sertleşmeden yapılırsa başarı payı şimdi da artıyor. Erken devirde teşhis konulmuş bulunan hastalarda, döş kafesinin elastik bulunduğu devirde cerrahi müdahale dışı yöntemlerle de (ortez) beniz komik neticeler alınabilir. Bazı hastalara ise bağlı ortak formül bulunan Abrahamson Metodu ile ameliyatla düzelti yapılmaktadır. Ameliyat kestirmece 40 bugün sürmektedir. Nadiren açıkça ve bağlı yollar beraberce uygulanabilir. Tüm yaşlarda cerrahi müdahale yapılsa da ülküsel gözyaşı 14-17 aralığıdır"

Haftanın Öne Çıkanları

En iyi 3 teknoloji girişimi yatırımcılarla bulaşacak

2022-02-26 14:41 - Teknoloji

Türkiye'de "lilial" bileşenini içeren parfüm ve kozmetiklere haram geliyor

2022-03-02 11:42 - Ekonomi

Selimiye Meydanı'nın tamamlanmasını 'Edirne Atıracısı' da dört gözle bekliyor

2022-03-02 12:05 - Yaşam

Son dakika: Akrep Nalan evinde ölü bulundu

2022-03-04 11:23 - Magazin

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tespiti düşüncesince güzel rasat şart

2022-03-01 11:50 - Sağlık

Balkanlar'daki SberBank şubeleri el değiştirdi

2022-03-02 16:34 - Ekonomi

Schalke, Rus sponsor ile anlaşmasını sonlandırdı

2022-02-28 16:03 - Spor

Maddi hali güzel sıfır ailelerin zeki evlatları ski sporuna kazandırılıyor

2022-03-02 12:58 - Yaşam

'Göğüs kafesi şekil bozukluklarında erken farkındalık tedavi başarısını artırıyor'

2022-03-05 13:04 - Sağlık

Rusya-Ukrayna Savaşı Türkiye'den güzeşte 'Orta Koridor'un önemini henüz da artırdı

2022-03-01 11:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri