'Gıda intoleransı ve gıda alerjisi aynı şey değildir'

Uzm. Dr. orijinal İyigün, değme 5 insandan birinde gıda intoleransı görüldüğünü belirterek, “Diyete karşın kilogram verememe, sonsuz hab hali, ciltte döküntü, kaşıntı kadar hallerde meydana getirilen incelemeler kararı rastgele ortak etken bulunamazsa, gıda intoleransı düş?

Sağlık - 2 yıl önce

Medicana Ataşehir Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. orijinal İyigün, gıda intoleransı üzerine açıklamalarda bulundu. Gıda alerjisi ile karıştırılmaması icap ettiğini ve hastalığın belirtileri ortada bumbar bütünlüğünün bozulması, boş antibiyotik kullanımı, ilaçlar, çirkin beslenme, alkol, gıda ulama maddeleri, stres, alerjik yapı, gıdaların dört dörtlük sindirilememesi, aynı anda beş altı ayrımlı alerjik yiyeceğin tüketilmesi kararında gıda intoleransı gelişebileceğini tamlayan Uzm. Dr. orijinal İyigün, “İntolerans anadan doğma kalıtım bilimi alışkanlık nedeni ile olabildiği kadar rastgele ortak gündüz tükettiğimiz gıdalara huzur devir içinde ve ya muahharen da gelişebilir. Gıda intoleransı çağımızda rastgele ortak 5 insandan birinde görülüyor” dedi.

Gıda intoleransının belirtileriGıda intoleransının belirtilerine yer veren Uzm. Dr. İyigün, “Sebebi adsız sansız bumbar problemleri, gaz, hazımsızlık, şişkinlik, giriş ağrısı, yorgunluk, halsizlik, depresyon, his gidiş bozukluğu, adale mafsal ağrıları, rejime karşın kilogram verememe, daima hab hali, ciltte döküntü, kaşıntı kadar hallerde meydana getirilen incelemeler kararı rastgele ortak etken bulunamazsa, gıda intoleransı düşünülmeli ve gıda intorelans testi yapılmalıdır. İntolerans belirleme edilen gıdalar metabolizmada yavaşlamaya etken olabilir" dedi.

Gıda intorelansının teşhisiGıda intolerans testlerinde bünyenin gıdaya huzur ürettiği IgG (ımmunglobulin G) tipi antikorun araştırıldığını aktaran Uzm. Dr. İyigün, “Test kararında intolerans belirleme edilen gıdalar ortak müddet rejimden çıkarılarak muafiyet hücrelerinin bu alerjen gıdayı unutmasın sağlanır ve henüz muahharen muhtemelen aralıklarla ve kontrollü ortak halde yeniden rejime eklenir. Eğer çabucak çok gıdaya intolerans belirleme edildi ise eleme devri dediğimiz yasaklı gıdayı tüketmeme devri sonrası, rastgele ortak tek gıda maddesi tekerlek tekerlek rejime eklenmelidir. Gıda intoleransı kalımlı ortak gidiş değildir. İntolerans belirleme edilen gıdaların sahn boyu tüketilmemesi gerekmez. Gıda alerji testlerinde ise vücudumuzun gıdaya huzur ürettiği immünglobülin E (IgE) antikoru araştırılır, gıda alerjilerinde besinler rejimden çıkartılır ve ortak henüz tüketilmez" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Newcastle United, Tripper'ı açıkladı

2022-01-07 12:49 - Spor

Yosunlardan tepkili uçak yakıtı üreten Avrupa'nın önceki ve bir tane karbon olumsuz biyorafineri tesisi açıldı

2022-01-07 14:23 - Ekonomi

Mardin’de satılık kiliseyi almayan fırsatı kaçırdı, fiyatı kur nedeniyle yükseldi

2022-01-07 13:14 - Ekonomi

Türkiye'ye DOĞRU devletlerde vizesiz gidilebilecek ski merkezleri

2022-01-10 15:53 - Yaşam

54 yaşında hem gazeteci, hem öğrenci

2022-01-08 12:08 - Eğitim

Fatih Karagümrük, Kristijan Bistrovic'i kiraladı

2022-01-12 14:38 - Spor

Teknik Direktör Mustafa Kaplan, öğrencisi Ahmet Çalık’ı anlattı

2022-01-12 17:23 - Spor

İstiklal Marşı'nın kabulünü özetleyen "O Günün Hikayesi" filminin galası yapıldı

2022-01-12 22:02 - Yaşam

Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Merkezi'nde Kış Kampı düzenlenecek

2022-01-07 15:54 - Teknoloji

10 Ocak 2022 Pazartesi okullar tatil mi?

2022-01-09 23:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri