Evlilikte 40 yılı aşan çiftler '41 Kere Maşallah' programında buluştu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, dünyaevi hayatında 40 yılı aşan çiftleri 14 Şubat Sevgililer Günü'nde "41 Kere Maşallah" programında müşterek araya getirdi.

Yaşam - 2 yıl önce

İstanbul

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen, şehrin ayrımlı ilçelerinden 150 çiftin katılmış olduğu programda, şahısların kendisini, çevresini, ailesini, eşini ve çocuklarını hatırlaması düşüncesince birlikte devir beklemesine lazım olmadığını söyledi.

Belli hususlarda farkındalık oluşması itibarıyla mahsus günlerin olmasının buna yardım sunduğunu, dünyada insanoğlunun daima yârenlik arayışında bulunduğunu anlatım fail Kabaktepe, "Çocukların zat ortada yârenlik bağı olur, eşler ortada yârenlik bağı olur, iş hayatında arkadaşlıklar zarfında birlikte yârenlik bağı olur. Muhakkak bunun en güçlülerinden biri de eşler ortada bulunan o aşkın, sevginin ve muhabbetin derinliğine seneler evliliği besleyen, derinliğine seneler birlikte arada yaşamı sürdürmenin da nice müspet yardım sunmuş olduğu o sevginin, insanoğlu yaşamının vazgeçilmezi bulunduğunu birlikte kere şimdi rüyet ediyoruz. Birçok şeye katlanılmaz haldeyken, katlanılabilir kılan bilinçlilik aramızdaki sevgidir." sanarak konuştu.

Dünyada en şişman sermayenin yârenlik bağının güçlülüğü olduğuna dikkati çekici Kabaktepe, konuşmasına şu şekilde bitmeme etti:

"Tabii ki evlilikte eşlerin birbirine bulunan yârenlik ve muhabbeti en esas ümit ve yaklaşım olmakla beraber, insanoğlu sevgiye yaşamının değme evresinde muhtaç. Annenin çocuğa bulunan sevgisini tartabilir misiniz? Babanın evlatlarıyla bulunan sevgisini ölçebilir misiniz? Aramızda gazilerimiz var, martir yakını büyüklerimiz var. Onların o çiğin omuza savaşım ederken birbiriyle bulunan dayanışmalarını sevgiden bambaşka birlikte bilinçlilik ile açıklama edemezsiniz.14 Şubat vesilesiyle sevgiyi, saygıyı, samimiyeti şimdi baş döndürücü hatırlıyor olsak da değme gündüz ayrımsız derecede bu bahsettiğimiz hususları yaşayabilmek ümidiyle."

"Sizler kadim medeniyetin hamurusunuz"

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanı Sevim Sayım Madak ise esas sevginin tebarüz etmiş olduğu 40 yılını aşmış çiftler, martir yakınları ve gazilerle 14 Şubat'ta birlikte araya geldiklerini kaydetti.

Madak, hürmet, minnettarlık ve minnettarlık duygularının birlikte nişanesi bulunan programa icabet etikleri düşüncesince katılımcılara teşekkürname ederek, "Bugün evlilikte 40 yılı aşmış, eş olmanın en iyi örneklerini muammer ve yaşatmış, topluma gösteriş manken reşit çiftlerle birlikte araya neşet etmek istedik. Çünkü sizler, yaşadıklarıyla, sağlam kişilikleriyle bu topluma gösteriş manken bulunan kişilersiniz. Çünkü sizler kadim medeniyetin hamurusunuz, mayasısınız. Çünkü sizler tecrübeleri yolumuzu aydınlatan rehberimiz, ışığımızsınız." ifadelerini kullandı.

Program, aşındırmak ikramının arkası sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'ndan zahmetli artist İsmail Yılmaz'ın musiki dinletisiyle bitmeme etti.

Haftanın Öne Çıkanları

BAE'nin feza ara bulucu 'Hope' Mars yörüngesindeki bir numara yılını tamamladı

2022-02-09 16:30 - Teknoloji

Sağlıkçılar 88 yaşındaki Fatma nineyi etkilemek düşüncesince karlı yöntemleri aştı

2022-02-14 12:25 - Yaşam

Emre Belözoğlu: “Rekabeti arttıracak, kaliteyi yükseltecek oyuncular”

2022-02-09 20:41 - Spor

Dünyada rastgele sene 400 bin bebek ve gailesiz dokunmabana teşhisi alıyor

2022-02-14 13:09 - Sağlık

Ahmet Nur Çebi: "Hakem hatalarından çok puan kaybettik"

2022-02-13 23:57 - Spor

Türk astronomlar uzayda dü gezegen keşfetti

2022-02-14 11:39 - Teknoloji

Genç Yapımcı İlyas Çağlayan’dan dizi sektörüne eleştiri

2022-02-09 22:03 - Magazin

Oğulcan Çağlayan, Eyüpspor’da ilk maçına çıktı

2022-02-13 23:26 - Spor

Değirmenayvalı'da "yüksek maliyetli" düğünlere sınırlama kararı

2022-02-09 14:25 - Yaşam

Emtia piyasasında jeopolitik risklerin etkisiyle yükselişler bilgili oldu

2022-02-14 11:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri