Engelli erat anadan görme el sanatlarıyla hem üretiyor hem sosyalleşiyor

Samsun'un Bafra ilçesinde Engelli Koordinasyon Merkezi'nde oluşturulan kurslara eklenmiş olan özürlü efrat el sanatlarıyla toplumsallaşma olanağı bulurken, merkezin sunmuş olduğu imkanlardan da yararlanıyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Samsun

Samsun'un Bafra ilçesinde özürlü erler anadan görme el sanatları kursuyla toplumsal yaşama ortaklık sağlarken, yöreye saf el sanatlarını da baştan yorumluyor.

Bafra Engelli Koordinasyon Merkezi'nde engelliler düşüncesince gelişigüzel ayrıntı düşünülürken, konforlu müşterek ortamda ağırşak olanağı da sunuluyor.

Kafeteryası, kütüphanesi, akülü vasıtaların yükleme edilebileceği sahası mevcut merkezde, engellilere hususi işleri düşüncesince de müşterek minibüs tahsis ediliyor.

Herkese açıkça bulunan merkezde özürlü erler hem üretiyor hem sosyalleşiyor.

Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu kursta özürlü bireylerin esrar ipinden bitirdikleri çantalar, Bafra işi ismi maruz kanaviçeler, pet şişelerin art transformasyon yolu ile meydana getirilen çanta ve cıcık eşyaları üzere ürünleri ise nazarıitibar görüyor.

Merkezde, özürlü bireylerin ellerinden çıkan birbirinden iyi çalışmaların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde vatandaşların zevkine sunulacağı işporta düşüncesince merkezde yoğun müşterek emek vermek yürütülüyor.

El sanatları eli uz öğreticisi Derya Bircan, AA muhabirine, el sanatları kurslarında anadan görme el sanatlarını modernize ederek günümüze taşıdıklarını söyledi.

Geri transformasyon ve el değmemiş atılmış projelerini de desteklediklerini ve bu yönde icraat yaptıklarını dile getiren Bircan, "Çok eskilerden Bafra işi denilen müşterek ürünümüz var. Ninelerimizin, annelerimizin çeyizinde bulunan acayip el işlerini özürlü arkadaşlarımızla günümüze taşıyoruz. İp çekerek meydana getirilen çarliston marka işlemelerimiz var. O zamanın tekniğini kullanarak şimdi modernize ederek işliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kursların dişi geçtiğini özetleyen Bircan, "Engelli ihvan buraya gelmiş olarak problemlerini hallediyorlar. Burası özürlü arkadaşlarımız düşüncesince baş döndürücü iyi müşterek yer. Hem burada hoppadak benim öğretmem de değil onlardan da müşterek obje öğreniyorum. Evde oturacaklarına buraya gelsinler, hem sosyalleşiriz hem müşterek şeyler öğretiriz birbirimize. Her anlamda baş döndürücü iyi müşterek yer. Bütün özürlü fertleri buraya bekliyoruz." dedi.

"Burada dertlerimize de eş oluyoruz"

Kursiyerlerden Yıldız Kaya, merkezin en iyi hususi durumunun engellilere baş döndürücü iyi hizmetlerin sunulması bulunduğunu belirtti.

Kaya, "Engelliler dışarıda başaramadıklarını gelip burada bütünlük el birliği süresince başarmaya çalışıyor. Gelip burada arkadaşlarımıza zat dertlerini sunma ediyorlar, sonuçta yapılabilecek olanları yapıyoruz. Burada özürlü aracımız mevcut parasız bulunan hastaneye gidiyor işi olanın işi görülüyor. Dışarıda yükleme istasyonunda özürlü araçlarını yükleme edebiliyoruz. Burada dertlerimize de eş oluyoruz. Hocamız baş döndürücü iyi kurslar yaptı. Hem art transformasyon hem eskileri değerlendiriyoruz." niteleyerek konuştu.

Leyla Akçay da kursa katılmış olduğu düşüncesince baş döndürücü bahtiyar olduğunu, merkezde maruz imkanlardan yararlandıklarını anlatım etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor

2021-11-20 14:50 - Yaşam

Japonya korona virüs aşılamasında liderliğe yükseldi

2021-11-19 10:15 - Sağlık

Dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nun giranbaha mülevven yarışma tulumunun hikayesi

2021-11-22 18:19 - Spor

Osman eli uz 8 yaşlarında başına geçmiş olduğu ocakta sıhhatsiz asırdır demire biçim veriyor

2021-11-18 13:18 - Yaşam

Engelli erat anadan görme el sanatlarıyla hem üretiyor hem sosyalleşiyor

2021-11-23 12:01 - Yaşam

Sahte ve çalıntı altınla başa çıkamayan kuyumcular 'ihbar hattı' grubuyla haberleşiyor

2021-11-18 14:48 - Ekonomi

Türk bilim insanları kayısıdan roket yakıtı üretti

2021-11-17 13:00 - Teknoloji

Dünya ve Türk halterinin unutulmaz ismi: Naim Süleymanoğlu

2021-11-17 11:09 - Spor

Türkiye yazı tabı kağıt üretiminin yüzdelik 25’ini karşılayan Konya Kağıt halka açılıyor

2021-11-16 12:54 - Ekonomi

Pfizer, Kovid-19'a huzur ağızdan tahsil edilen derman düşüncesince lisans anlaşması imzaladı

2021-11-16 15:16 - Sağlık

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri