Düzce'de otizmli çocuklar serada mahsul yetiştirerek becerilerini geliştiriyor

Hacı Hidayet Türkseven hususi Eğitim Uygulama Okulu Öğretmeni İlke Yeşilbaş, "Burada çocuklar müşterek tohumun ekilmesinden, çimlenmesinden büyüme göstermesine denli gelişigüzel şeyine tanık oluyorlar. Bunlar evlatlarımızın topu topu eylem sahalarına ulama sağlıyor." dedi.

Yaşam - 2 yıl önce

Düzce

Düzce'de öğretmenler çeşidinden meslek bahçesinde açılan serada göveri ve meyve yetiştirmeyi öğrenen otizmli öğrenciler, hem doğa sevgisi kazanıyor aynı zamanda ayrımlı bölgelerde becerilerini ihya fırsatı buluyor.

Kentte hayırhah iş kadını çeşidinden yaptırılan ve otizmli öğrencilerin pedagoji bilimi gördüğü, Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin Hacı Hidayet Türkseven hususi Eğitim Uygulama Okulunda memur 54'ü kadın, 18'i koca 72 öğretmen, Kovid-19 periyodunu kullanmak düşüncesince tahminî 2 sene evvela sera kurdu.

Okulun art kısmında açılan bölgede domates, biber, salatalık, soğan, çilek, marul ve ıspanak yetiştiren öğretmenler, otizmli öğrencilerine doğa sevgisi kazandırmak, türlü becerilerini yükseltmek gibi göveri ve meyve yetiştirmeyi öğretiyor.

Yetiştirdikleri ürünleri öğretmenleriyle toplayan öğrenciler, infaz evinde bunlardan turşu, reçel, salata ve sos yapıyor.

"Algıları henüz da açılmaya başladı"

Özel pedagoji bilimi öğretmeni İlke Yeşilbaş, AA muhabirine, serada küçüklere yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı sunduklarını belirterek, "Burada çocuklar müşterek tohumun ekilmesinden, çimlenmesinden gelişmesine derece gelişigüzel şeyine tanık oluyorlar. Daha sonradan bu arada hasat ediyoruz. Bunlar evlatlarımızın kâffesi hareket sahalarına ulama sağlıyor." dedi.

Çalışmaların çocuklar üstünde şişman ağırlık gösterdiğine dikkati çekici Yeşilbaş, "Çocuklarımızın tohumları ekerken, toplarken motosiklet becerilerini, henüz sonradan tohumun ekilmesinden gelişmesine derece bulunan süreci gözlemleyerek kognitif meydan becerilerini, gine burada dostlarıyla bu arada emek vermek fırsatı bularak toplumsal hissî sahasını geliştirmiş oluyoruz." diyerek konuştu.

Yeşilbaş, topladıkları ürünler ile infaz evinde reçel, turşu, sos ve salata yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız bunları önceki vasıtasız yaparak ve yaşayarak öğür oluyorlar. Bu da eğitimin küçüklere kazandırdığı en ehemmiyetli şeydir. Toprak filhakika alelacayip müşterek nimet. Çocuklarımız buna dokunarak, bunu hissederek aşırı ayrımlı şeyler geliştirebiliyor. Mesela algıları henüz da açılmaya başladı. Burada yapmış olduğumuz ameliyat onları bahtiyar ediyor. Hem öğreniyoruz hem eğleniyoruz aynı zamanda aşırı iyi şeyler meydana çıkarıyoruz. Çocuklarının burada yaşamla iç içe bulunduğunu görmeleri, ailelerini de aşırı bahtiyar ediyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Kangal köpeği ve koyunu ayrımsız merkezde yetiştiriliyor

2022-02-14 15:40 - Yaşam

Almanya'da tarım ürünleri üretici fiyatlarında 2011'den beri en erdemli artış

2022-02-14 16:29 - Ekonomi

Turkcell, dijital dönüşüm çalışmalarına SAP Türkiye teşrikimesai ile ivme kazandırdı

2022-02-14 16:11 - Ekonomi

Bahçeşehir Koleji yeni kampüsünü Hatay Dörtyol’da açıyor

2022-02-16 12:43 - Eğitim

Malatya yeni bir hastaneye daha kavuştu

2022-02-15 14:21 - Sağlık

Sağlıkçılar 88 yaşındaki Fatma nineyi etkilemek düşüncesince karlı yöntemleri aştı

2022-02-14 12:25 - Yaşam

Şarkıcı Şafak Sönmez'den anlamlı bağış

2022-02-15 16:55 - Magazin

Okula bitmeme problemi 'müzik' ile erir öğrenciler müzisyen edinmek istiyor

2022-02-15 14:17 - Yaşam

Dünyada rastgele sene 400 bin bebek ve gailesiz dokunmabana teşhisi alıyor

2022-02-14 13:09 - Sağlık

Görme engelli çift, kurmuş oldukları spor kulübüyle görme engellilerin ümidi oldu

2022-02-17 12:36 - Yaşam

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri