Dünyaya ‘Uğurlu’ gelecek dersler

Yeni nesillere yaşanılabilir müşterek evren bırakabilmek şartıyla Sorumlu Üretim ve Tüketim Programını yaşama nâkil Uğur Okullarında öğrenciler; yeşil enerji, art inkılap politikaları, besin tüketimi ve zirai çalışkanlık farkındalıkları karşı icraat yapıyor.

Eğitim - 3 yıl önce

Doğal kaynakların şuursuz kullanması dünyanın geleceğini yıldırma etmeye bitmeme ediyor. Dünyanın geleceğini arkalamak namına Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda “Sürdürülebilir Kalkınma düşüncesince Küresel Amaçlar” başlığı altında 17 kıta gaye oluşturuldu. Bu cihanşümul çağrıya, Uğur Okulları da Türkiye'nin 52 ilindeki 112 okulu ve 85 bin öğrencisiyle dayanaklık etmek hasretmek düşüncesince yola çıktı. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'ndan Sorumlu Üretim ve Tüketim hedefi çevresinde şekillendirilen ‘Uğur'da Sorumlu Üretim ve Tüketim Programı' ile öğrenciler sene süresince ; Tarım ve Gıda, Enerji, Su ve Geri Dönüşüm iktisap etmek az daha dört ana konu başlığı ismi altında icraat yapılıyor. Eğitim programı ile doğaya ve insanoğlu doğasına akıllıca biçimde nice soruna hal üretilmesi hedefleniyor.

Yeni nesillere hâlâ yaşanılabilir müşterek evren bırakabilmek düşüncesince farkındalık oluşturacak acemi müşterek programı öğrencilerle buluşturduklarını kail Uğur Okulları Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arda Ergez, “Yıl süresince gerçekleştireceğimiz projelerle; Gıda tüketimi ve zirai çalışkanlık farkındalıkları, üretim- tedbir zinciri süreçlerindeki su fut izini yüzdelik 20 oranında azaltmayı, yalıtım - doğalgaz kullanması ile erke kaynakları temelindeki karbon fut izini yüzdelik 1.5 oranında düşürmeyi, plastik kullanımını yüzdelik 30 oranında azaltarak bire müşterek miktarda arka dönüşümü desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.

Hayata bedel katacak nesillere önderlik edeceğiz

Bilim ve teknolojiyi hayır müşterek biçimde kullanıp, prodüktivite becerisi edinecek ve yaşantısına bedel katacak nesillere önderlik edeceklerini tabir fail Ergez: “MEB öğretim programı kazanımlarıyla mevzun ders içi etkinlikler, disiplinlerarası icraat ve hareket planları ile öğrencilerin doğaya dirlik mesul davranışlarını pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu farkındalık ile istihsal ve istihlak süreçlerindeki balans ve verimliliği sağlayarak, hedeflerimize akıllıca alışkanlıklar ve şuurlu müşterek dirim kültürü oluşturarak bu süreçte canlı müşterek gösteriş deruhte etmek istiyoruz” sanarak konuştu.

Kazançlar artırım kumbarasnda birikecek

Arda Ergez, Sorumlu Üretim ve Tüketim Programı kapsamında sene süresince gerçekleştirilecek temaları ve kazanımları şöyleki anlattı: “Programı uygulamaya başlamadan evvel hedeflerimizi içeren ve büyüklenme çatısı altındaki hepsi paydaşlarımızı göreve çağıran “Sorumlu Üretim ve istihlak Bildirisini” yayınladık. Program sonrası çıktıları öngörerek hedeflerimizi belirledik. ‘Tarım ve Gıda' teması kapsamında meslek evveliyat öğrencilerimiz buzdolabındaki malzemelerden dimdik aperitif yapmaya, küsurat saf yiyecekler ile sokaktaki dostlarımızın beslenmesini üstlenecekler. İlkokul öğrencilerimiz ortamında manav reyonu mevcut iri ve önemsiz işletmelerin satılmayan ürünlerinin satışı düşüncesince acemi efkâr geliştirecekler. Ortaokul öğrencilerimiz alım satım listelerindeki boş satın almaları en uzuv indirgeyerek evimizdeki tüketimi optimal düzeye gelmek düşüncesince çalışacaklar. Lise kademesindeki öğrencilerimiz tagaddi tüketimi, nebat bakımı ve esas fidan dikimi hikayelerinde sayısal platformları keşfederek tarım-teknoloji bağlamında icraat ortaya koyacaklar. ‘Enerji' teması kapsamında; çağ enerjisinden en dişi yararlanma, rastgele gece ezanı belli başlı müddet ışıkları kapatma, belirlenen hafta sonlarında karbon salınımını indirmek hedefi ile kombilerin hâlâ düşüt ısıda çalıştırılması, on paralık yalıtım kullanılmadan geçirilecek akşamlar, prizde elektrikli aparatları bırakmama, evlerimizin erke kabul derecelerinin araştırılması az daha hareket planlarımız olacak. ‘Su' teması ile öğrenciler evde suyun planlı, tasarruflu kullanılmasına müteveccih hal ve uygulamalarını videoteyp ve poster eşliğinde sunarak 2050 Dünyası'na Sudan Mektuplar yazacaklar. Su dedektifleri rastgele yerde karşımıza çıkacaklar. ‘Geri Dönüşüm' teması kapsamında ise “Mutfak Alışverişlerimi Ambalajsız Yapabilirim” alan okumasında alım satım listelerindeki ürünlerden en çok kaçını ambalajlanmamış alabileceklerini gösterecekler. Tüm temalarda öğrencilerin yapacakları tasarruflar kararı elde ettikleri menfaat derece ücreti “Sorumlu Üretim ve Tüketim” kumbaralarında biriktirmelerini amaçlıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Samsunlu gezici 'school bus' ile Nepal'e görmek düşüncesince çağ sayıyor

2021-10-31 13:03 - Yaşam

Duygu Turan: 'Kick-boks olimpik spor olursa, ülkeme altın madalya getirmek istiyorum'

2021-10-28 16:35 - Spor

Konya Emniyetinin 'kurbağa adam'ı gövde geliştirmede de iddialı

2021-11-01 13:49 - Yaşam

Ilıca Şelalesi'nin döküldüğü noktaya tüple dalış yapıldı

2021-10-31 12:43 - Yaşam

Kerem Aktürkoğlu’nun ligdeki 2. gol sevinci

2021-10-31 22:14 - Spor

13 yaşındaki top cambazı Osman, büyük kulüplerin radarında

2021-10-31 12:59 - Spor

Olimpiu Morutan ligdeki 3. golünü kaydetti

2021-10-31 21:24 - Spor

İnanç turizminin gözdesi St. Pierre Kilisesi bu sene 62 bin kişiyi ağırladı

2021-10-28 12:49 - Yaşam

Manisa kent Hastanesi 3 yılda bölgesinin esenlik üssü oldu

2021-10-30 13:09 - Sağlık

Bursa'da budama atıkları kompost gübre oluyor

2021-11-01 13:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

FEDEK’ten iki lisans programına akreditasyon

14:07 - Eğitim

Uluslararası bilim topluluğu Türkiye’den uzman isme davet gönderdi

16:07 - Eğitim

BAU Global üyesi Bay Atlantic Üniversitesi NECHE akreditasyonu aldı

11:06 - Eğitim

Depremzede öğrenciler, eğitime çadır okullarda devam ediyor

15:06 - Eğitim

Depremden etkilenen öğrencilerden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak

14:07 - Eğitim

Günün Manşetleri