Dijital Öğretmenler Projesi’nin yeni dönem başvuruları başladı

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) teşrikimesai ile beşinci sınıf ve rüştiye öğretmenlerinin sayısal okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen ödüllü Dijital Öğretmenler Projesi'ne yeni terbiye devri düşüncesince müracaatlar başladı.

Eğitim - 2 yıl önce

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle yaşama geçirilen ve bugüne derece meydana gelen 4 dönem süresince bütün 4 bin öğretmenin sayısal beceriler edinmesine katkıda mevcut Dijital Öğretmenler Projesi'nin beşinci ve yeni dönem başvuruları başladı. Proje ile öğretmenlerin beniz yüze ve engin eğitimde yararlanabilecekleri sayısal okuryazarlık becerileri edinmeleri ve bu becerileri binlerce ilkokul-ortaokul öğrencilerine aktarmaları hedefleniyor. Projenin henüz geçmiş dönemlerinde belli başlı illerden başvuru alınırken, bu dönem itibarı ile projeye Türkiye'nin 81 ilinden öğretmenler 20 Ekim 2022 geçmişine derece plan internet adresinden başvurabilecek ve peşi sıra görgü bilimi bilimi almaya adalet ele geçiren bin hoca belirlenecek.

Proje ile sayısal yurttaşlık ve güvenlik, eleştirmeli hatır ve istimara ve değerlendirme, üreticilik ve görsel tasarım, infografik, videoteyp ve foto tekvin ve düzenleme, çarpıcı lokma istihzar içerikleri öğretmenlere aktarılacak. İki fazdan oluşan projenin geçmiş fazı 7 hafta sürecek. Çevrimiçi deli dolu ve videoteyp derslerinden oluşacak geçmiş fazın peşi sıra seçilecek 100 öğretmene sağlanan VR gözlüklerle baş başa mevhum ve artırılmış hakikat ilişkin ati düzey görgü bilimi bilimi sağlanacak. Eğitime dahil bulunan öğretmenlere şehadetname verilecek.

Projenin ODTÜ kabilinden meydana gelen hasiyet tutanağına mucibince projeye dahil bulunan öğretmenler öz ibret materyallerini uygulayım bilimi ile üretebiliyor. Proje, teknolojiyi henüz çarpıcı ve doğurgan müşterek görgü bilimi bilimi sunmaları düşüncesince müşterek “kaldıraç” kendisine kıymetlendirmek kıl payı öğretmenlerin ellerindeki araçları çeşitlendirmeyi amaçlıyor. Canlı ve yadın kurun derslerle öğretmenlerin sayısal okuryazarlık becerilerinin gelişimine dayanak noktası verilirken, öğretmenler görgü bilimi bilimi tedris süreçlerinde kullanacakları sağlam baş döndürücü sayısal teknolojiyi ilgilendiren kavramsal söve zarfında öğrenme ve müşterek numara doğrudan deneyimleme fırsatı yakalıyor. Proje hasiyet tutanağına mucibince bire müşterek sürede murahhas öğretmenlerin sayısal teknolojileri istimal becerilerinin ve kendilerine bulunan özgüvenlerinin arttığı, öğrendiklerini derslerinde öğrencilerini de sürece müdahale ederek uygulamaya geçirdikleri belirleme edildi.

Yeni dönem başvuru süreci bitmeme ediyor

Projeye, hepsi illerden, MEB'e ilişkin kontratlı yahut fiilî beşinci sınıf ve alan öğretmenleri 20 Ekim 2022 geçmişine derece dijitalogretmenler.com/basvuru/ adresi üstünden başvurabilecek. Proje kapsamında sayısal okuryazarlık eğitimi kabul etmek talip öğretmenlerin asliye elektronik beyin bilgilerine ehil olmaları tam oluyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Christian Atsu Hatayspor'da

2022-09-07 00:03 - Spor

Ek yerleştirmeyle 122 bin gence üniversiteli olma kapısı aralandı

2022-09-08 20:02 - Eğitim

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi 25 senedir fariza veriyor

2022-09-06 11:06 - Teknoloji

'Gençlerde omuz çıkığı daha zor iyileşiyor'

2022-09-09 11:02 - Sağlık

Dünya Motokros Şampiyonası'nın hanımlar mevsim şampiyonu Nancy Van De Ven oldu

2022-09-04 15:04 - Spor

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST faziletkâr çabuk yükleme istasyonu kadar birlikte yer

2022-09-02 19:04 - Teknoloji

Batshuayi, resmen Fenerbahçe'de

2022-09-03 00:03 - Spor

Küçükçekmece Oyuncak Kütüphanesi, paylaşma kültürünü küçüklere öğretmeyi amaçlıyor

2022-09-06 13:06 - Yaşam

Yapay zekaya ehil tarım aracıyla yabani otlarla uğraş edilebilecek

2022-09-03 19:04 - Teknoloji

"Yılın çırağı" seçilen 14 yaşındaki Samet, özlük işini oluşturmayı hedefliyor

2022-09-07 17:01 - Yaşam

İlgili Haberler

FEDEK’ten iki lisans programına akreditasyon

14:07 - Eğitim

Uluslararası bilim topluluğu Türkiye’den uzman isme davet gönderdi

16:07 - Eğitim

BAU Global üyesi Bay Atlantic Üniversitesi NECHE akreditasyonu aldı

11:06 - Eğitim

Depremzede öğrenciler, eğitime çadır okullarda devam ediyor

15:06 - Eğitim

Depremden etkilenen öğrencilerden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak

14:07 - Eğitim

Günün Manşetleri