Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti: Türkiye'nin en küçük ilçesi doğalgaza kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın icra ettiği ziyarette sözünü verdiği doğalgaz, Türkiye'nin en küçük ilçesi Çelebi ilçesine kavuşturuldu.

Ekonomi - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale'nin Delice ilçesine 5 Şubat 2020 haset meydana getirdiği görüşme esnasında Türkiye'nin en küçük ilçesi bulunan Çelebi'ye doğalgaz ulaştırılacağı sözünü vermişti.

Yaklaşık 2 sene sonraları çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçeye doğalgaz getirildi. Yaklaşık bin lafı geçen ilçenin yüzdelik 80'ni doğal kullanmaya başladı. İlçede canlı yurttaşlar ise en baş döndürücü soba ve kömür derdinden kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, İl Başkanı Mustafa Kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve beraberindeki heyet, Erdemir ailesini görüşme ederek, yararlı olsun dileklerinde bulundu. AK Parti Milletvekili Ramazan Can, İHA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Delice, Keskin, Çerikli ve Çelebi ilçelerine verdiği doğalgaz lafının namına getirdiğini belirtti.

"Cumhurbaşkanımızın lafı yerde kalmadı"

Kırıkkale halkı hesabına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Can, "Cumhurbaşkanımıza Kırıkkale ve Çelebi halkına temsilen teşekkürname ediyoruz. 'Kader gayrete aşıktır' diyerek de ortak söz vardır. Belediye başkanımızın gayretleri, takipleri dakika meyvesini verdi. Bu anlamda il başkanımız da bu mevzuyu aralıksız dile getirmiştir ve izlem etti. Doğalgaz baş döndürücü önemli, bu teyzeciğim burada herke kaldırıyor, kömür tozu, elhak buğulu doğalgazın gelmesi bu anlamda hassaten ablalarımız teyzelerimiz düşüncesince ortak velinimet. İkincisi, yatırımcı yönünde doğalgazın gelmesiyle Çelebi'nin çehresi değişecek. Buraya mazot fabrikası tesisleri kurdu Adalet Bakanlığı cezaevleri işletecek. Burada ziraatçılık ve hayvancılık gelişiyor ve doğalgaz ile beraberce ağır yatırımcı çekecek. Bu anlamda da izlem ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın lafı yerde kalmadı, lafı namına geldi" dedi.

"Vatandaşlarım şu anda doğalgaz kullanmaya başladı"

İlçende yüzdelik 80'inin doğalgaz kullanmaya başladığını dile getiren Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, "Cumhurbaşkanımız ilçemize doğalgaz sözünü vermişti. Bugün de doğalgazımızı ilçemize getirdik. Kendilerine ilçem hesabına teşekkürname ediyorum. Burada emeği sabık ilkin Milletvekilimiz Ramazan Can, İl Başkanımız, Yunus valim, teşekkürname geçirmek istiyorum, çalışmaları var. Allah razı olsun, bize dayanak verdiler. Şuanda doğalgazımızı yaktık. Vatandaşlarımızda şuanda doğalgaz kullanmaya başladı. İlçemizin yüzdelik 80'ine doğalgazı vermiş durumdayız. İnşallah 2020 senesinin Mayıs ayında da ilçemizin tamamını doğalgaza kavuşturacağız" diyerek konuştu.

"Şimdi basıyoruz, düğmeye çayımızı koyuyoruz"

Soba ve kömür derdinden kurtulduklarını dile getiren Gülişar Erdemir (60) isminde vatandaş, "Doğalgazımız geldi baş döndürücü şükür. Önceden soba yakıyorduk, kömürle, kovayla uğraşıyorduk baş döndürücü çetince koşullar altında. Cumhurbaşkanımıza buradan baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Allah razı olsun, sözünü verdi. İl Başkanımızdan, milletvekilimizden, Allah bin kat razı olsun. Şimdi basıyoruz düğmeye çayımızı koyuyoruz. Yemeğimizi üzerine koyuyoruz. Önceden tulum biter, aşındırmak ocakta kalırdı. Misafirin gelir, tüpün biter, kalırsın. Çok şükür Çelebi kazasının hayalinde sıfır ortak obje gerçekleşti. Allah'a bin şükür. Şu anda evimiz ısınıyor. 30 derecede, evimizin değme tarafı sıcak" halinde konuştu.

Hasan Ay 

Haftanın Öne Çıkanları

Cin Ali "ablaları" Suna ve Selma'nın açmış olduğu müzede sevenleriyle buluşuyor

2021-11-15 13:15 - Yaşam

İran Kadın Milli Takımı’nda erkek oyuncu iddiası!

2021-11-15 17:43 - Spor

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor

2021-11-20 14:50 - Yaşam

Japonya korona virüs aşılamasında liderliğe yükseldi

2021-11-19 10:15 - Sağlık

Osman eli uz 8 yaşlarında başına geçmiş olduğu ocakta sıhhatsiz asırdır demire biçim veriyor

2021-11-18 13:18 - Yaşam

Ormanya'daki yabani yaşam Kartepe'nin "Robinson"una emanet

2021-11-15 11:49 - Yaşam

Sahte ve çalıntı altınla başa çıkamayan kuyumcular 'ihbar hattı' grubuyla haberleşiyor

2021-11-18 14:48 - Ekonomi

Türk bilim insanları kayısıdan roket yakıtı üretti

2021-11-17 13:00 - Teknoloji

MEB’den ders kitaplarının özelliklerini artırmak için inceleme süreçlerine 'dijital' adım

2021-11-15 13:15 - Eğitim

Fosil yakıtlara bağımlı Orta Doğu ekonomileri temiz enerji dönüşümü için yol haritası arayışında

2021-11-16 11:19 - Ekonomi

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri