Çır Şelalesi ve lalelerle bezenen Bingöl Ovası doğaseverleri cezbediyor

Ilıcalar beldesinde karların erimesiyle oluşan ve yalçın kayalıklar ortada 50 mt. yüksekten cari şelale ile al laleler ve soluk çiçeklerle ciltli ova, ilkbaharda natür ve ışık tutkunlarını ağırlıyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Bingöl

Karların erimesiyle 50 m. yükseklikten cari Çır Şelalesi ile al laleler ve zerrin çiçeklerle süslenen Bingöl Ovası, ilkbaharda ziyaretçilerin tarz uğrağı noktası oluyor.

Her sezon ayrımlı birlikte güzelliğe bürünen Bingöl, ilkbaharda tabiatın canlanmasıyla ziyaretçilere adeta görsel ziyafet sunuyor.

Ilıcalar beldesinde mevcut Çır Şelalesi ile Gözeler köyü mevkisinde yetişen al laleler ve zerrin çiçeklerin bulunmuş olduğu Bingöl Ovası, tabiat ile iç içe sayaç geçirmek, ilkbaharda oluşan güzellikleri objektiflerine yaymak talip doğaseverler ve gösterici tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Kentin bu katıksız güzellikleri, valilik, belediye, Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği kabilinden 26-29 Mayıs'ta düzenlenecek 2. Fotosafari Yarışması'yla aşırı sayıda gösterici sanatçısını ağırlamaya hazırlanıyor.

Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, AA muhabirine, Bingöl'ün coğrafi güzellikleriyle Türkiye'nin nadide illerinden birisi bulunduğunu söyledi.

"Fotoğrafçıları cezbedebilecek birlikte şehir"

Her sene ilkbaharda Çır Şelalesi ile Bingöl Ovası'nı görüşme ettiklerini özetleyen Elçi, "Bu güzellikler biz düşüncesince hem taayyüş luğu aynı zamanda dobra görüntülerle belgelik oluşturuyoruz. İnsanların doğaya açılmasını arzuluyoruz." dedi.

"Bingöl Türkiye'nin en yunak illerinden Diyarbakır'a birlikte tarafıyla da Erzurum'a yandaki birlikte il. Türkiye'nin en ilgisiz ve en yunak illeri ortada birlikte şehir." diyen Elçi, bu yüzden şehirde dört mevsimin komple kırcı yaşandığını belirtti.

Elçi, "Bingöl, şelaleleri, dereleri, nehirleriyle emniyetsiz dobra birlikte şehir. Fotoğrafçıları cezbedebilecek birlikte şehir. Ovaları, dağlarıyla fotoğrafçılara birlikte tane gösteriş sunabilmekte." diyerek konuştu.

2019'da Türkiye'nin en aşırı katılımlı Fotosafari Yarışması'nı şehirde düzenlediklerini dile getiren Elçi, bu sene da dip istem dair yarışmayı ilkbaharda gerçekleştirmek istediklerini aktardı.

Elçi, yarış boyunca değme devir 10 arabanın anık olacağını anlatarak, "Fotoğrafçılar kıymetlendirmek istedikleri yere gidebilecekler. Burada önceliğimiz şimal ilçeler olacak. Merkezde havalar ısınmaya başladı lakin şimal ilçelerimiz elan ilkbaharı yaşayamadı. Zaman ortamında şimal ilçelerimiz de ışık safariye akıllıca bir duruma gelecektir. Tek sıkıntımız kayalıklardan inerken yaşanmış olan zorluk. Çır Şelalesine ulaşılabilecek ahşap merdivenlerden defa yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Fotoğraf sanatçısı Yücel Albayrak da Çır Şelalesi'nde aşırı dobra görüntülerin ortaya çıktığını belirterek, "Karların erimesiyle Çır Şelalesi aşırı heyecanlı birlikte biçimde akıyor. Bu şelaleyi giyinmek düşüncesince fotoğrafçıları ve doğaseverleri bekliyoruz." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Lygos Clinic'in kurucusu Sinan Özer: 'HIV pozitif hastaları ötekileştirilmemeli'

2022-04-28 17:08 - Sağlık

Nisan ayında maksimum kuru soğan pahalandı

2022-05-05 11:07 - Ekonomi

Büyük Zafer'in kazanmış olduğu topraklar fotoğrafçıların gözüyle anlatılacak

2022-05-03 17:24 - Yaşam

Hayatındaki en kıymetli "Elmas"ı koruyucu aile olduğunda buldu

2022-05-04 13:22 - Yaşam

Van kedileri kafalarındaki "mühür" ile fark ediliyor

2022-05-04 12:07 - Yaşam

Emtia piyasasındaki satı baskısı sabık hafta da bitmeme etti

2022-05-02 12:08 - Ekonomi

Ankara'daki mahir efsanevi parkında 3 aslan yavrusu dünyaya geldi

2022-04-30 11:04 - Yaşam

Yüksek Mimar Erçin Polat: 'Metaverse Türkiye ekonomisini güçlendirecek'

2022-04-29 10:58 - Teknoloji

Çır Şelalesi ve lalelerle bezenen Bingöl Ovası doğaseverleri cezbediyor

2022-05-05 11:36 - Yaşam

Kazada aldığı yaralar sayesinde fark etti: Bakın vücudu ne haldeydi

2022-05-01 14:03 - Sağlık

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri