Çin, sınırlarını açarken salgından akıl fail ülkeler, yolculara müteveccih hazırlık alıyor

Çin'de Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle küsurat olaylar ve kitlesel yayılmadan akıl duyan aşırı sayıda ülke, bu ülkeden doğacak yolculara müteveccih tedbirler alacağını bildirdi.

Sağlık - 2 yıl önce

Pekin

Pekin yönetiminin Kovid-19 politikasındaki doğrultu değişikliğiyle diyar dışı gezi kısıtlamaları ve hudut tedbirlerinin kaldırılacağını açıklamasının arkası esna aralarında ABD, Hindistan, Japonya, İtalya ve Malezya'nın bulunduğu ülkeler, Çin ve bölgelerinden gezi fail yolculara test uygulanması ve keyif durumlarının izlenmesine müteveccih tedbirleri duyurdu.

ABD, Çin anne karasından ve Hong Kong ile Makau hususi yönetimsel bölgelerinden doğacak yolcuların varışlarında sonuç dü günde mamul PCR testinin olumsuz sonucunu tayin şartı getireceğini açıkladı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, başkaca Amerikan vatandaşlarının Çin ve bölgelerine seyahatlerine değişmeyen verirken virüs riskini değerlendirmelerini başvuru etti.

Hindistan Sağlık Bakanı Bharati Pravin Pawar, Çin'in beraberinde Japonya, Güney Kore, Tayland ve Hong Kong'dan test kararı arz zorunluluğu getirirken yolcuların, çor belirtisi göstermeleri yahut varışta yapılacak her testlerde virüse rastlanması biçiminde karantinaya alınacağını belirtti.

Japonya da Çin anne karasından mevrut yolculara varışta test yapılacağını, kararı fazlalık olanların 7 güneş karantinada kalacağını duyurdu. Tokyo yönetimi, başkaca Çin anne karası ile Hong Kong ve Makau'dan Japonya'ya uçuşlara sınırlama getirerek Tokyo'da dü Osaka ve Nagoya'daki birer havaalanına müteveccih seferlere müsaade vereceğini bildirirken iklim yolu şirketlerinden defa sayılarını arttırmamasını istedi.

İtalya ise Çin'den doğacak yolculara varışta antijen testi uygulanacağını, virüs varyantlarının takip edeni bu şeklinde numunelerin DNA analizlerinin yapılacağını açıkladı. Milona'nun Malpensa Havalimanı'nda Pekin ve Şanghay'dan mevrut yolcuların test edilmesine başlandı.

Malezya da test kararı fazlalık yolcuların sayısal namına izleme edileceğini ve evde tıbbi denetleme altında kalmalarının isteneceğini duyurdu.

Çin ile buyuru ihtilafı içerisindeki Tayvan ise Çin'den direkt uçuşlarla yahut çokluk baş döndürücü adalardan arabalı vapur seferleriyle doğacak yolculara varışta PCR testi yapılacağını bildirdi.

- Avustralya ve Endonezya arttırma tedbire lazım görmüyor

Avustralya ve Endonezya kabilinden bazısı semt ülkeleri, Çin'den doğacak yolculara müteveccih arttırma tedarik ve kısıtlamalara lazım görmediklerini bildirdi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Çin'den doğacak yolculara muteber kuralları değiştirmeyeceklerini belirterek, "Bu mevzuda gezi tavsiyesinde müşterek başkalık namevcut ancak hali izliyoruz, Kovid'in Avustralya'da ve hayattaki etkilerini değerlendirmeye bitmeme ediyoruz." dedi.

Endonezya da bulunan kurallarda başkalık ika planının olmadığını belirtti. Ülke, diyar dışından mevrut yolculardan dü düze aşılanmış ve faziletli acı belirtisi göstermeyenlere test zorunluluğunu mayısta kaldırmıştı. Kovid-19 Görev Gücü Sözcüsü Wiku Adisasmito, "Mevcut politikayı hâllenmek düşüncesince çabuk zaruret namevcut ancak hali izlemeyi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Tedbir edinmeyi planlayan ülkeler

İngiltere ve Filipinler'in ise bazısı tedbirler edinmeyi organize ettiği bildirildi.

İngiliz gazetesi Daily Telegraph, hükümetin Çin'den mevrut yolculara mecburi test müdahale bazısı engellemeler uygulamayı değerlendirdiğini, içişleri, iblağ ve keyif bakanlıklarından yetkililerin dakika yapacakları görüşmede tedbirlere değişmeyen vermesinin beklendiğini tez etti.

Filipinler'de ise Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista, bu mevzuda fazla sakınımlı olduklarını, topyekun haram olamasa da test şartı kabilinden bazısı önlemler alabileceklerini açıkladı.

Yurt dışı gezi engellemelerinin kaldırılacağı duyurulmuştu

Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu, 26 Aralık'ta Kovid-19'un 8 Ocak 2023'ten itibaren "A kategorisi müstevli hastalık" namına ele alınmasına sonuç verileceğini, Sınır Sağlığı ve Karantina Yasası göre muteber kısıtlamaların kaldırılacağını duyurmuştu.

Ülkede Kovid-19 salgını zımnında askıya tahsil edilen geçişlik ve ara sınav işlemleri baştan başlatılırken arsıulusal uçuşlara getirilen engellemeler kaldırılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hülya Avşar'dan yeni klip yorumu

2022-12-24 18:09 - Magazin

Cem Belevi, şarkılarını yeni sene gecesinde seslendirecek

2022-12-27 18:06 - Magazin

Şafak Sezer ve Arda Turan, Şile’de özel bireylerle bir araya geldi

2022-12-25 10:08 - Magazin

Kocaeli'deki zooloji bahçesinde bu sene 23 türde 93 süt kuzusu doğdu

2022-12-25 17:06 - Yaşam

Milli judocular, 2022 sezonunu 72'si kalburüstü 221 madalya ile tamamladı

2022-12-26 19:08 - Spor

Diyarbakır'da "Yarı Değerli Taşlar Atölyesi" hanımlara istihdam kapısı olacak

2022-12-27 18:08 - Ekonomi

Karadeniz'deki toy gaz keşifleri enerjide dışa bağımlılığı çabucak azaltacak

2022-12-27 13:09 - Ekonomi

Alman kurdu kırması Zeynep "hayattaki en yaşlı köpek" unvanına aday

2022-12-26 16:06 - Yaşam

"Özel yetenekli" öğrenciler oyuncaklarını ahşaptan kendileri tasarlıyor

2022-12-24 13:06 - Yaşam

Mardin'de Noel kutlamasında evren barışı düşüncesince afsun edildi

2022-12-25 15:08 - Yaşam

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri