Bundesbank'tan kazançlı küçülme uyarısı

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Rus enerjisine engelleyim uygulanması yerinde aut alakanın kilo vermesi ve elan aşkın belirsizliğe kere açmasıyla Alman ekonomisinin bu sene kısaca yüzdelik 2 küçüleceğini bildirdi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Berlin

Bundesbank'ın ekonomiye müteveccih april kocaoğlan tutanağı yayımlandı.

Raporda, harp dolayısıyla Rusya'ya huzur aceleci birlikte erke ambargosu uygulanması biçiminde Almanya'da ehemmiyetli birlikte hesaplı çöküntü olabileceği belirtilerek, müeyyide dolayısıyla Almanya’da gayri duru yurtiçi hasılada (GSYH), yüzdelik 0,5 ile yüzdelik 6 ortada küçülme olabileceği vurgulandı.

Ukrayna-Rusya savaşının, Avro Bölgesi'nin Kovid-19 salgını sonrası hesaplı toparlanmasını zayıflattığına arazi maruz raporda, savaşın Avrupa Birliği'nin (AB ) Rus kabak arsa yağı ve doğalgazına engelleyim sonucu almasına faktör olması biçiminde toparlanmanın AB düşüncesince hâlâ da kötüleşeceğine nazarıitibar çekildi.

Bundesbank raporunda, Rusya’nın petrol, kömür ve gazın yanında sınai metaller ve buğday kadar besin maddelerinin de en ehemmiyetli ihracatçılarından bir tanesi bulunduğu düşüncesince Moskova’ya huzur birlik birlikte ambargonun mal fiyatlarının ehemmiyetli seviyede yükselmesine kez açacağının altı çizildi.

Raporda, “Önemli erke müşterisi devletler kabilinden Rusya'ya erke ambargosu uygulanması yerinde kabak petrol, doğalgaz ve kömür fiyatlarının ehemmiyetli seviyede artacağı beklenebilir. Brent petrolün varil fiyatı 170 doların dair çıkabilir.” denildi.

Rusya’dan erke ithalatına akıbet verilmesiyle ağırbaşlı çöküntü senaryosunda, bu sene Alman ekonomisinin birlikte esbak yıla gereğince tahminî yüzdelik 2 küçüleceğinin hatırlatıldı.

Üretim aşamalarındaki değer artışları yahut iştirakçi ecir artışlarının hâlâ şişman olabileceğinin altı çizilen raporda enflasyonda fevk cepheli risklerin de dominant bulunduğu vurgulandı.

Raporda, “Enflasyon payı hâlâ derinliğine birlikte müddet düşüncesince ehemmiyetli seviyede hâlâ erdemli olacaktır." ifadelerine arazi verildi.

Öte yandan, AB, Rusya’dan kömür teslimatının durdurulmasına değişmeyen vermişti. AB Komisyonu Rus petrolüne engelleyim infaz etmek istiyor fakat topu topu uzuv devletleri bunun gerisinde birleştiremiyor.

Alman hükümeti Rus enerjisine birlik birlikte ambargoya” sosyal barış" güçlü tehlikeye gireceği sebebi öne sürülerek huzur çıkmaya bitmeme ediyor. Almanya, gereksinim duyan saf gazın tahminî yarısını Rusya'dan alıyor.

Almanya sanayide çarkları bükmek ve konutları kızdırmak düşüncesince Rus petrolü, gazı ve kömürüne başka Avrupa ülkelerinden hâlâ çok bağımlı.

Ülke, gereksinim duyan saf gazın yüzdelik 55'ini, kabak petrolün yüzdelik 35'ini ve kömürün yüzdelik 45'ini Rusya'dan karşılıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin gururu oldular, Türk lisesi Avrupa ülkesinde İHA dersi verecek

2022-04-22 16:21 - Eğitim

Salih ustanın "23 Nisan sokağı" evlatların kutlamasına hazırlandı

2022-04-22 16:36 - Yaşam

Bundesbank'tan kazançlı küçülme uyarısı

2022-04-22 16:42 - Ekonomi

Isparta'da öğrenciler ekol duvarlarına kükremek canlılarını resmetti

2022-04-22 16:22 - Yaşam

Kars ilkbaharda da doğa fotoğrafçılarını ağırlıyor

2022-04-22 16:35 - Yaşam

Antalya'da sera sıcağında ramazan mesaisi

2022-04-22 16:33 - Yaşam

Mehmetçik 23 Nisan nedeniyle karye okuluna 1500 kitap bağışladı

2022-04-22 16:25 - Yaşam

Bu NFT'yi satın alan gerçeğine de sahip olacak

2022-04-22 16:29 - Teknoloji

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri