Bu belirtiler migrenin habercisi olabilir

İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Anıl Tuncer, migrenin maşer sağlığını etkileyen ehemmiyetli müşterek dert olduğuna ilgi çekerek, belirtileri ve otama şekilleri için tavsiyelerde bulundu.

Sağlık - 2 yıl önce

Uzm. Dr. Anıl Tuncer, “Migren, karakteristik adına ataklarla seyreden vakayiname nörolojik ortak hastalıktır. Migren, çoklukla büluğ çağı çağı zamanında adım atar ve 35-39 gözyaşı aralığından itibaren migrenin görülme sıklığında ortak eksilme meydana gelir. Ataklar esnasında ağrı, sayı farkı 1-1,5 saatte azami şiddete ulaşır. Tedavisiz ortak migren atağının, 72 saate denli sürebildiği bilinmektedir. Migren tanısı, klinik araştırma ve hikâye alınarak sinir bilimi uzmanı kabilinden konulur” biçiminde konuştu.

Ağrıların nitelikleri nelerdir?

Migren esnasında tanıdık ağrıların özelliklerinden gır fail Nöroloji Uzmanı Dr. Anıl Tuncer, “Migrende ağrı, çoğunlukla zonklayıcıdır, çoğu kez yegâne taraflıdır ve yan değiştirebilir. Işığa, sese ve kokulara hakkında duyarlılık görülebilir. Bulantı ve arada sırada gaseyan atakları zevcelik edebilir. Baş hareketleri, öne eğilme, ağrıyı şiddetlendirebilirken, dalmak hafifletebilir. Atak esnasında iştahsızlık, sinirlilik, ruhsal gerilim ve uykusuzluk kabil belirtiler de görülebilir. Ağrıdan evvel ve arada sırada de dert esnasında AURA adına adlandırdığımız birtakım belirtiler görebiliriz. Görsel belirtiler; erke çakması, nesneleri değişik format ve şekillerde görme, müşahede endüstrisi kaybıdır. Duyusal belirtiler; el ve ağızda uyuşma, iğnelenmelerdir. Ayrıca; başlangıç dönmesi, dengesizlik, müzakere bozukluğu ve kulakta tını görülebilmektedir” açıklamasında bulundu.

Migren tedavisi elbette olmalıdır?

Migren tedavisinin, deva dışı ve ilaçlanmış otama yöntemi adına dü grupta ele alındığını anlatım fail Uzm. Dr. Anıl Tuncer şöyleki bitmeme etti;

“İlaç dışı otama yöntemi, hastaların oluşturucu faktörlerden (açlık, uykusuzluk, acı kokular, bembeyaz ışıklar, stres, efdal rakım, iklim değişikliği, birtakım gıdalar gibi) ırak kalması ve dirim değişikliği temeline dayanır. Bu nedenle hastaların, kişi dert tetikleyicilerini belirlemeleri ve bunlardan kaçınmaları ehemmiyet taşımaktadır. İlaç tedavisi; iveğen akış tedavisi ve yasaklayıcı otama adına dü gruba ayrılır. Atak sıklığı ve ağrılı devir sayısı aşkın olan, akış tedavisine karşın günce aktivitelerin bozulmuş olduğu ve atakların bitmeme etmiş olduğu hastalara yasaklayıcı otama uygulanır. Verilen ilaçlar derneşik olarak, tam dozda uygulanmalıdır. Tedavi süresi altı ay sürmekte ve sinir bilimi uzmanı kabilinden rutin strateji gerekmektedir.”

Ahmet Seher 

Haftanın Öne Çıkanları

AB: Küresel besin krizinden AB'nin yaptırımları değil Rusya sorumlu

2022-06-21 00:02 - Ekonomi

İtalyanların dünyaca adlı sanlı mozzarella peynirini üretecek Diyarbakırlı hanımlara sertifika

2022-06-21 15:03 - Yaşam

Boccia Milli Takım oyuncusu SMA hastası Havva'nın güdeleme koçu babası oldu

2022-06-18 20:01 - Yaşam

Tarım, ormancılık ve arıcılık 'bal ormanında' buluştu

2022-06-20 12:02 - Ekonomi

'Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Yuvarlak Masa Toplantısı' Ankara'da yapıldı

2022-06-22 19:04 - Ekonomi

TFF'de yönetim kurulunun görev dağılımı mahsus oldu

2022-06-24 01:04 - Spor

2022 AYT’de Matematik soruları geçen yıla göre daha kolaydı

2022-06-19 16:02 - Eğitim

İstanbul Topkapı Üniversitesi mezun öğrencilerini uğurladı

2022-06-24 19:04 - Eğitim

Evlat edindikleri mânialı Uğur'a 27 senedir şefkatle bakıyorlar

2022-06-18 14:04 - Yaşam

Küçük Yusuf akciğerindeki 'fıstık' dolayısıyla ahiret yolculuğu tehlikesi atlattı

2022-06-24 16:06 - Yaşam

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri