Beyin ölümü gerçekleşen yaralının organları 3 hastaya umut oldu

Denizli'de silahlı cerh kararı kaldırıldığı hastanede akıl ölümü gerçekleşen 51 yaşındaki kişinin, uykuluk ve böbrekleri organ muntazır 3 hastaya nakledilecek.

Sağlık - 2 yıl önce

Silahla yaralanma kararı Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen N.K. acildeki önceki müdahalenin peşi sıra Anestezi ve Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. 2 devir süresince dip bakımda küsurat ve tamamı müdahalelere karşın hayat mücadelesini kaybeden N.K'nin bellek ölümü gerçekleşti.

Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi çeşidinden bellek ölümü gerçekleşen hastanın ailesi ile meydana getirilen görüşmeler sonucunda, fasile organ bağışına icazet verdi. Bunun ilişkin İzmir Organ ve Doku Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçilerek, İzmir'den mevrut takımlar çeşidinden uykuluk ve böbrekler alındı. Ankara, İzmir ve Antalya'da organ gözleyen hastalara gönderildi.

"Organ bağışı giriş döndürücü önemli"

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de organ bağışında mevcut aileye teşekkürname ederek; “Organ bağışı, organ aktarımı gözleyen hastaların baştan yaşama tutunması düşüncesince giriş döndürücü önemli. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü adına organ bağışı dair farkındalık tekvin etmek düşüncesince amme kurumlarında, pazaryerlerinde, işyerlerinde organ armağan eğitimleri düzenleyerek organ bağışının önemini yurttaşlarımıza söylemeye çalışıyoruz ve vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya çağırma ediyoruz. Ben aileye giriş sağlığı temenni ediyorum ve hayattayken organ bağışında olduğunu bildirme ederek bağışta mevcut ve yakınlarını kaybettikten sonradan acılarını müşterek kenara bırakarak organ gözleyen hastalara umut bulunan tamamı ailelere yeni baştan teşekkürname ediyorum” dedi.

Eren Elyesa Polat 

Haftanın Öne Çıkanları

Karikatürist Latif Demirci, sonuç yolculuğuna uğurlandı

2022-06-07 21:28 - Yaşam

Sağlık personellerinin mali haklarının iyileştirilmesini de içeren yasa teklifi TBMM'de

2022-06-07 21:24 - Sağlık

MÜSİAD Kadın'ın düzenleyeceği "Uluslararası Farkındalık Zirvesi" tanıtıldı

2022-06-07 22:03 - Ekonomi

Beyin ölümü gerçekleşen yaralının organları 3 hastaya umut oldu

2022-06-07 22:04 - Sağlık

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri