Bakan Nebati: Stoklarımızda tek obje yapmasak orak ayı ayına denli kafi gelecek ayçiçek yağı var

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Stoklarımızda orak ayı ayına derece kafi gelecek derece ayçiçek yağı var. Ülkede güya birlikte yokluk, fukaralık varmış kabilinden ameliyat çekenlere için Bakanlık adına açık birlikte halde ameliyat çekeceğimizi de hepsi bilsin." dedi.

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da ortak otelde meydana gelen Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'nde meydana getirdiği konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı.

Konuşmasında sonuç günlerde kamuoyunda arazi meydan ayçiçek yağı stoklarına bağlı bilim sağlayan Nebati, şunları söyledi:

"20 Aralık öncesinde düzem fiyatlarıyla ilişik manipülatif, kurgusal ayrıca ihanete vasıl davranışları sergileyenlerin ki bulunduğunu biliyoruz ve gereğini yapıyoruz. Şimdi hayattaki besin fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı namına esassız hata haberlerle tek biçimde karşılığı olmayan, kılükal gelişi toy ayçiçek yağıyla ilişik kuyruklar veya yokmuş denli akıntı etmeyi irsal edenler, 'Yağ stoku bitmiştir, gidip alın.' niteleyerek yönlendirenler, bu ülkeye çabucak ve çabucak çıyanlık ediyorlar. Bugün stoklarımızdaki ayçiçek yağı, ortak nesne yapmasak orak ayı ayına derece sürecek nitelikte, sayıda ayçiçek yağımız var.

Ama bazıları bunun altında kalır. Türkiye ortak harp ülkesi değil, Türkiye ortak ekincilik ülkesi. Böylesine ortak ülkede neymiş kuyruklar varmış gibi, yağ kuyruğu varmış denli sanal, muahharen imal edilmiş fotoğraflarla veya ortak tenzilat kampanyasındaki ortak görüntüyü Türkiye'de pöçük var, yağ sonlanmıştır denli ortak grup ihanete vasıl söylemlerle destekleyenlerle ortak iletişimimiz olacak. Net namına söylüyorum. Hiç kimsenin Türkiye'nin üstünde düzen oynamasına müsaade vermeyiz. Ve yurttaşlarımıza giriş döndürücü kesin namına söylüyoruz, 20 Aralık evveliyat kuşkusuz ki başta içtimai medyadaki kimi mahfiller kabilinden yönlendirilerek döviz kurlarından ağırbaşlı ortak biçimde dokunca gören bireyseller ve yurttaşlarımız şurası bilin, şu anda sizi izleyeceği yolu göstermeye himmet edenler ülkenin çıkarına değil, ülkeye adavet yapmaktadır. "

"20 senedir bu ülkede on paralık kimesne paha artışları karşısında ezdirilmedi, artık da ezdirtilmeyecek"

Nureddin Nebati, "Zor ortak dönemden geçildiği, Rusya'nın ve Ukrayna gerginliğinin halis muhlis dünyayı etkilediği, dünya yağı fiyatlarının sonuç yılların en efdal noktasına geldiği ortak güneş içinde buğday fiyatlarının gelişigüzel çeşitli mal fiyatlarının, besin fiyatlarının yükseldiği ortak devirde ülkede neymiş ortak yokluk, fakr varmış denli harekât çekenlere erinç bizim de Hazine ve Maliye Bakanlığı namına kesin ortak biçimde harekât çekeceğimizi de hacısı hocası bilsin. Böyle ortak nesne olamaz." ifadelerini kullandı.

Zorlukların paylaşılarak, desteklenerek, taraf yana durarak çözüleceğine ayraç fail Nebati, zorlukları okazyon kasten diğerlerine çelme takmanın akla yatkın olmadığını bildirdi.

Nebati, "Son 20 senedir bu ülkede on paralık kimesne paha artışları karşısında, pahalılık karşısında, avlu pahalılığı karşısında ezdirilmedi, artık da ezdirtilmeyecek. Bu mevzuda gelişigüzel çeşitli adımı atmaya bitmeme edeceğiz. Ama tabii ki ortak sıkıntı yaşıyoruz ve bu sıkıntı bizlerden meydana gelen ortak sıkıntı değil, global ortak zorluk. Dünyanın gelişigüzel ferdi şu anda bunu hissediyor ancak dünyanın ne ülkesinde bazıları kalkıp çıyanlık derecesine varacak biçimde çevre ile oynuyor niteleyerek istimzaç etmek lazım. Ve vatandaşlarımızı bu mevzuda hassasiyette çağırma ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünyanın karanlığa gömüldüğü çağlarda, kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve gayreti gelişigüzel çağa damgasını vurmuştur"

Bakan Nebati konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, bayanların ekonomide ve içtimai yaşamda bulunmuş yer aldığı yere bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Kadınların Türk topluluğu ve kendileri düşüncesince öneminden bahseden Nebati, kadının tarihte adı bile geçmiyorken Türk kültüründe, bayanların törenlerde ve kabullerde, siyasetten yönetsel kararlara derece kaç mevzuda uydurma sahibi bulunduğunu anımsattı.

Nebati, Orta Çağın en iri seyyahı namına bildik İbn-i Battuta'nın Anadolu'yu gezerken, bu bölgedeki bayanların bire ortak vahit numara forvet denli at koşturmakta, pazar ticaretinde ön sıraları tutmakta bulunduğunu ve Türklerin, hanımları baylardan erdemli tuttuklarını yazdığından bahsetti.

Birçok Batı ülkesindeki kadınların, zamanın zorluklarına iyice tanık iktisap etmek mecburiyetinde kaldıkları dönemlerde, Türk kadınlarının medeniyetlerin teşekkül safhasına müdahale olduğunu, demokratlık mücadelesinde giriş oyuncu konumunda arazi aldığını dile getiren Nebati, şunları kaydetti:

"Yakın geçmişe baktığımızda ise sert giriş döndürücü kaslı ülkenin bilakis eş hakları dair Cumhuriyetimiz döneminde, çağdaş ve düzeltmeci adımlar atık ve bu sayede Nisan 1930 tarihinde belediyelerde, Ekim 1933'te karye akbaba heyeti ve muhtarlık seçimlerinde, 5 Aralık 1934'te ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hanımlara seçilmiş ve seçilme hakkı tanınmıştır.

Dünyanın karanlığa gömüldüğü çağlarda, kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve gayreti gelişigüzel çağa damgasını vurmuştur. Erzurumlu Fatma, Halide Edip Adıvar, Nene Hatun, Halime Çavuş, Gördesli Makbule, Ayşe Çavuş, Nazife Kadın denli kaç İstiklal Harbi kahramanı hanımımız vatanı uğuruna gözünü kırpmadan canlarını feda etmiştir. Türk kadını, geçmiş yer aldığı denli dakika de, gözünü kırpmadan mücadelenin tamamıyla ön safhasında arazi almıştır, en sonuç 15 Temmuz'da yer aldığı gibi."

"Kadınlarımızın içtimai ve konuşu yaşama katılımlarını henüz ileriye giymek üzere kaç aşama attık"

Nureddin Nebati, ülkelerin, potansiyelini gerçekleştirebilmesi düşüncesince bayanların maşeri yaşamın gelişigüzel dalında enerjik ortak gösteriş oynamasının dirimlik ortak ehemmiyet sunma ettiğini dile getirdi.

Nebati, "Dünyanın en iri 10 ekonomisinde arazi kabul etme idealimizde kadınlarımızın ehemmiyetli ortak role eş yer aldığı bilinci ile akıntı etmeye nazarıitibar ediyoruz. Nitekim, hükümetlerimiz zamanında kadınlarımızın içtimai ve konuşu yaşama katılımlarını henüz ileriye giymek üzere kaç aşama attık. İktidara geldiğimizde yüzdelik 27,9 seviyesinde bulunan bayanların iş gücüne paydaşlık payı dakika yüzdelik 34 seviyelerine mevrut durumda. Ancak bu sayıları tam görmüyoruz. Hedefimiz bu payı yükselterek, kadınlarımızın kalkınma hamlemizdeki payını henüz da yukarıya giymek olmalıdır ve olacaktır." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de "lilial" bileşenini içeren parfüm ve kozmetiklere haram geliyor

2022-03-02 11:42 - Ekonomi

Belediye başkanından ‘Bergen’ filmi hakkında açıklama

2022-03-07 13:12 - Magazin

Selimiye Meydanı'nın tamamlanmasını 'Edirne Atıracısı' da dört gözle bekliyor

2022-03-02 12:05 - Yaşam

Necip Sever akıbet yolculuğuna uğurlandı

2022-03-06 17:42 - Spor

Son dakika: Akrep Nalan evinde ölü bulundu

2022-03-04 11:23 - Magazin

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tespiti düşüncesince güzel rasat şart

2022-03-01 11:50 - Sağlık

Balkanlar'daki SberBank şubeleri el değiştirdi

2022-03-02 16:34 - Ekonomi

Maddi hali güzel sıfır ailelerin zeki evlatları ski sporuna kazandırılıyor

2022-03-02 12:58 - Yaşam

Bakan Nebati: Stoklarımızda tek obje yapmasak orak ayı ayına denli kafi gelecek ayçiçek yağı var

2022-03-07 16:30 - Ekonomi

Domenec Torrent: 'Bu takımı, bu kadroyu ben yapmadım'

2022-03-06 08:46 - Spor

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri