ASELSAN lazer silahını güçlendiriyor

ASELSAN, lazer silah sistemi ihya emekleri kapsamında İhtar Anti-Drone Sistemi ile belirleme edilen mini ve dar İHA'lara üzerine 750 m. mesafeye derece aktiflik sağladı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Ankara

ASELSAN, birlikte süredir üstünde çalışmış olduğu lazer silah sisteminin güçlendirilmiş versiyonunu bu senenin önceki yarısında tamamlamayı hedefliyor.

Türk savunma sanayisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, düzenlilik güçlerine aktüel tehditleri ortadan kaldırmaya müteveccih silah sistemlerinin ulusal imkanlarla kazandırılmasına müteveccih çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda üstünde durulan çözümlerden bir tanesi de lazer silah sistemleri. Güvenlik güçlerine bugüne derece nice silah sistemi kazandıran ASELSAN, birlikte süredir lazer silah sistemlerine bağlı icraat yürütüyor.

Şirket, 2017'de Faz-1 emekleri kapsamında Amazon 4x4 aşırı gayeli zırhlı anahtar üstünde fiber lazer kaynağına erbap ön civar örnek zorunda taşınabilir sistem geliştirdi.

2020'de şimdi faziletkâr güçte fiber lazer deposu ve acemi kırılan kararlı maniple entegrasyonu yapılarak civar örnek sistem oluşturuldu. Ayrıca Faz-1 lazer silah sisteminin İhtar Anti-Drone Sistemi ile entegrasyonu sağlandı. Saha denemelerinde Faz-1 silah sistemi ile İhtar'dan mevrut sevkitabii izine angajman sağlanıp 750 mt. mesafeye derece mini ve dar İHA'lar etkisizleştirildi.

2022 yılının önceki yarısında çalışmaların Faz-2 evresinin tamamlanması planlanıyor. Bu kapsamda, 6x6 BMC kamyon üstünde kuvvet seviyesi artırılan fiber lazer kaynağına, sevkitabii ve radyo frekansı fitneli kabilinden İhtar sistemi unsurlarına erbap lazer silah sistemi ihya emekleri bitmeme ediyor.

Lazer silah kuleleriyle güruh İHA'lar avlanacak

Lazer silah sistemiyle amaç üstünde açılan ısı sebebiyle İHA'ların aut yüzeyinde, elektronik parçalarında, pil kısmında erime, yanma oluşuyor. Hedef üstünde patlayıcı konu bulunması yerinde ise patlayıcı maddenin imha edilmesiyle şimdi çabuk aktiflik sağlanabiliyor.

İlerleyen süreçte bulunan platformlardaki kuvvet seviyelerinin artırılması, başı dumanlı mimariye erbap iklim savunma sistemlerine bütünleşmiş edilecek parçalı lazer silah kulelerinin geliştirilmesi planlanıyor.

Lazer silah sistemlerinin başı dumanlı mimariye erbap iklim savunma konseptine çarpıcı birlikte efektör adına eklenmesi, acemi evlat biberli dalavere aleti (AİC) ile bütünleşmiş lazer silah kuleleri geliştirilmesi hedefleniyor.

Modüler yapıda geliştirilecek sistemin, envanterdeki İhtar ve benzer sistemlerle emekleri sürdürülen "sabit kasılma üs bölgesi DOĞRU savunma sistemine" (STÜBYSS) efektör adına eklenmesi planlanıyor.

Lazer silah kulelerinin acemi evlat AİC ile birbirinden ari adına arama edilebilmesi, güruh İHA saldırılarında herhangi birlikte birlik kulenin ayrı birlikte amacı imha etmesine olanak veriyor.

Yeni evlat AİC ile lazer kulelerinin eş birlikte amaca yönlendirilmesi ile etkinliğin artırılarak amaç setinin genişletilmesi amaçlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'un dereleri el atılmasını bekliyor

2022-04-22 17:08 - Yaşam

'Mende ekmeği' Uşak'ta adını almış olduğu köyde üretiliyor

2022-04-22 17:42 - Yaşam

Engelli koşa sandıktaki el işlemelerini tabloya dönüştürdü

2022-04-23 11:59 - Yaşam

Ukraynalı yetimler, Türkiye'de çocuk bayramı sevincine kuma oldu

2022-04-23 13:34 - Yaşam

Efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun lakabı "Koca Yaşar" yerli çim türüne verildi

2022-04-23 13:22 - Spor

Milli Eğitim Bakanı Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de

2022-04-23 09:46 - Eğitim

Başkentteki dizge lisesi elektronik büyük üretimiyle öne çıktı

2022-04-23 11:41 - Yaşam

Orucunu açan Erzurumlular, soluğu 'kazan semaver'de alıyor

2022-04-22 16:42 - Yaşam

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının VAR'ı Özgüç Türkalp

2022-04-22 18:07 - Spor

Altay ile Galatasaray 84. randevuda

2022-04-23 13:29 - Spor

İlgili Haberler

Togg ön sipariş dönemini benzeyen tarihte başlatacak

03:06 - Teknoloji

Dünya genelinde Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor

22:06 - Teknoloji

Türk denizcileri Antarktika kıtasında batimetrik takdir yaptı

16:07 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne fevk düzem ziyaret

00:05 - Teknoloji

T3 Vakfı hile ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri