Afetlerde sahn kurtaran AKUT'un gönüllü hanımları eğitimde

Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) kalburüstü avrat gönüllüleri, müşterek geçinme dokunabilmek düşüncesince aldıkları eğitimlerle dikkati çekiyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Muğla

AKUT Bodrum Kürşat Avcı Operasyon Merkezi'nde Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kuşadası ve Denizli'den müşterek araya mevrut kadın ve koca gönüllülere doğacak kırat kontrol kurtarma ve deprem enkazından gaileli emisyon gibi mevzularda uran eğitimler veriliyor.

Eğitimlerde, koca gönüllüler denli hanımlar da kendilerine maruz görevleri en elleme biçimde hesabına getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

AKUT gönüllülerinin Bodrum'da cemaziyelevvel başlamış olan eğitimi, dakika sona erecek.

AKUT Bodrum sorumlularından zor akademisyen Füsun Ersoy, AA muhabirine, derneğin topu topu etkinliklerinde hanımlara baş döndürücü gerekseme bulunduğunu söyledi.

Kendisinin de AKUT'ta 13'üncü yılını doldurduğu, şimdiye denli nice kurtarma çalışmasında toprak aldığını dile getiren Ersoy, Bodrum'daki gönüllülerin yarısına yakınının bayanlardan oluştuğunu anlatım etti.

"Kadınlara yaşamın gelişigüzel dalında gerekseme var"

Ersoy, "İzmir depremi ilkin edinmek kıl payı yangın, sel, doğada kontrol kabil nice kurtarma çalışmalarında toprak aldım. Bodrum kadrosu namına deli dolu çalıştık. Kadın eli değince gelişigüzel nesne şimdi elleme oluyor. Bodrum'da 35 şahsiyet avrat gönüllümüz var. Gönüllülerimizden de baş döndürücü memnunuz. Daha baş döndürücü iştirak bekliyoruz. Kadınlara yaşamın gelişigüzel dalında gerekseme var. Biz de AKUT Bodrum namına bayanlardan şimdi müşterek tomar iştirak bekliyoruz." diyerek konuştu.

AKUT'ta 12 yıldan buyana operasyonlara dahil olan eğitmen Adem Ceran da dernekte avrat ve koca edinmek kıl payı her insana toprak olduğunu, bayanların da fiziki kuvvetleri kadar çalışmalara katılıp dayanaklık etmek verdiğini söyledi.

AKUT Bodrum gönüllüsü Çağrı Parlak ise ayrıntılı eğitimler aldıklarını ve bu eğitimlerin kendileri düşüncesince baş döndürücü altın bulunduğunu kaydetti.

Yaşanabilecek rastgele müşterek olumsuzluğa elleme karışma edebilmenin elleme müşterek tahsilden geçtiğini özetleyen Parlak, "Bu eğitimler bizim düşüncesince hem coşku donör bununla birlikte yapabileceğimiz şeylerin ne denli müşterek tomar olabildiğini de görüyoruz. Farklı şehirlerden arkadaşlarımızla müşterek araya geldiğimizde dehşetli müşterek görevdaşlık oluşuyor. Herkes müşterek maksat düşüncesince vaktinden gelişigüzel şeyinden ivaz veriyor. Eğitimleri alıp rastgele müşterek nesne olduğunda bölgeye koşabiliyor olmanın verdiği melodi hakkıyla gayrı müşterek şey." ifadelerini kullandı.

"Birinin yaşamına değinmek alelacayip müşterek duygu"

AKUT Denizli gönüllüsü 24 yaşındaki ekonomi kısmı talebesi Yağmur Kavak, derneğe İzmir depreminin arkası sıra katılmaya değişmeyen verdiğini söyledi.

Birinin yaşamına dokunmanın alelacayip müşterek ihtisas olduğuna ayraç fail Kavak, "Yaklaşık müşterek senedir topluluk gönüllüsüyüm. Herkese haber mektubu ediyorum. Bundan sonradan topluluk arasında emek vermek hazırlamaya bitmeme edeceğim. Sürekli eğitimler alıyoruz ve maruz eğitimlerden de baş döndürücü memnunuz. Kendimizi sonsuz geliştiriyoruz." diyerek konuştu.

AKUT Kuşadası gönüllüsü 50 yaşındaki Orkide Erdem de güzeşte sene katılmış olduğu dernekte dirilik örtbas etmek düşüncesince eğitildiklerini anlatım etti.

İzmir depreminde Rıza Bey Apartmanında fariza yaptığını özetleyen Erdem, şunları söyledi:

"Altı güneş süresince o enkazda çalıştım. Bizim düşüncesince müşterek dirilik müşterek dem demek. O nedenden de ki ne yapabiliyorsa onu yapmalı. İllaki hacısı hocası çöküntü dibine tahavvül etmek durumunda değil. AKUT'un süresince nice ünite var. Bu birimlerde de fariza alabilirler."

Haftanın Öne Çıkanları

Sanayi kenti Kocaeli'de işletmelerin verimliliği 'model fabrika' ile artırılacak

2022-02-18 12:21 - Ekonomi

Türk kadın öğretim üyesi ve gezgin Asil Özbay motosikletiyle biricik başına Afrika'yı turluyor

2022-02-18 12:29 - Yaşam

Kangal köpeği ve koyunu ayrımsız merkezde yetiştiriliyor

2022-02-14 15:40 - Yaşam

Almanya'da tarım ürünleri üretici fiyatlarında 2011'den beri en erdemli artış

2022-02-14 16:29 - Ekonomi

Turkcell, dijital dönüşüm çalışmalarına SAP Türkiye teşrikimesai ile ivme kazandırdı

2022-02-14 16:11 - Ekonomi

Bahçeşehir Koleji yeni kampüsünü Hatay Dörtyol’da açıyor

2022-02-16 12:43 - Eğitim

Malatya yeni bir hastaneye daha kavuştu

2022-02-15 14:21 - Sağlık

Sağlıkçılar 88 yaşındaki Fatma nineyi etkilemek düşüncesince karlı yöntemleri aştı

2022-02-14 12:25 - Yaşam

Şarkıcı Şafak Sönmez'den anlamlı bağış

2022-02-15 16:55 - Magazin

Okula bitmeme problemi 'müzik' ile erir öğrenciler müzisyen edinmek istiyor

2022-02-15 14:17 - Yaşam

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri