Adnan Polat: 'Seçim tsunami etkisi yapar'

Galatasaray Kulübü emektar Başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılıların seçme ortamına girmemesi icap ettiğini söyleyerek, “Denizin mükemmel ortasında, çekişmeli birlikte havada yelkenlinin süresince olduğunuzu düşünün, karaya iktiran etmek düşüncesince uğraşıyorsunuz. Ka

Spor - 2 yıl önce

Galatasaray Kulübü emektar Başkanı Adnan Polat, İstanbul Piyalepaşa'da Mardin Nusaybin Galatasaray Futbol Okulu öğrencileri ile birlikte araya geldi. Burada matbuat mensuplarına açıklamalarda bulunan Polat, sarı-kırmızılı topluluğun gündemini değerlendirdi.

“Bazen denizler dalgalanmadan durulmuyor”

Galatasaray'ın sıkkın eyyam yaşadığını ve Başkan Burak Elmas ile yönetimine dayanak noktası olunması icap ettiğini dile getiren Adnan Polat, “Bu hali da değme daim bu arada yaşıyoruz. Bazen denizler dalgalanmadan durulmuyor, şu anda girdap birlikte dönemdeyiz. Kötümser olmamak gerekiyor, bizlerin Galatasaray'da derinliğine seneler işlev etmiş bulunan insanların şu andaki bulunan başbuğ Burak Elmas ve yönetimine araştırma görevlisi olması lazım. Böyle birlikte sıkkın devirde bakıyorum hacısı hocası başbuğ ve yönetimine vuruyor. Sahada futbolcular, baş döndürücü dinç birlikte grup kuruldu. Çok sayıda dünkü topçu alındı, bence bu aşamalı yapılması müstelzim birlikte işlemdi. Fakat şu anda sahada oynayan futbolcular Galatasaray'ın futbolcuları. Taraftarlardan ilkin benim ricam, banko sıkkın günlerde Galatasaray'ın bütünlük dayanışma mesajını tribünlerin vermesi lazım, taraftarın futbolculara ve beceri heyete eş çıkması lazım. Galatasaray'ın sıkkın günleri elan evvel de oldu, ihtimal sıkkın birlikte giriş he fakat bundan sonraları geriye çevrik terk etmek lazım. Önümüze bakacağız, el birliğiyle Galatasaray'ı bu sıkkın döneminden boşaltmak düşüncesince himmet göstermemiz lazım. Galatasaray Türkiye'nin gözbebeğidir, bu dönemleri de aşacaktır” ifadelerini kullandı.

“Beğenmezlerse birlikte dahaki seçimlerde ona oy vermezler”

Başkanlık çağında kendisinin finansal umumi astronomi önceleri seçime gitmesi anlamında gözdağı edildiğini hatırlatan Polat, bulunan yönetime hakeza birlikte tutumun sergilenmemesi icap ettiğini aktardı. Adnan Polat, şöyleki bitmeme etti:“Ben Galatasaray başkanı iken, beni gözdağı ettiler, ego o tehditlere günah eğmeyeceğimi söyledim. O fasıl hata yapıldı. Birçoğu elan sonraları telefon ederek defo diledi. Mali kongrede başbuğ ve yönetimi, şayet Galatasaray'ın haklarını arkalamak düşüncesince savaşım ediyorsa orada birlikte yolsuzluk, usulsüzlük, arakçılık kabil birlikte bilinçlilik olmadan seni aklama etmeyiz kabil birlikte abuk sabukluk inşallah gene yapmazlar. 11 yıl evvel Galatasaray reislik makamını o fenomen yıprattı. Ondan sonraları da mevrut değme başkana ayrımsız tehdidi, ayrımsız şantajı yaptılar. Galatasaray reislik makamının ağırlığını, gücünü, saygınlığını nereye getirdiğini biz görüyoruz. Galatasaray'ın bu yoldan çıkması lazım. Galatasaray pakt üyelerine tavsiyem, zinhar hakeza birlikte yola girmesinler. Burak Elmas ve yönetimi elinden geleni yapıyor. Beğenmezlerse birlikte dahaki seçimlerde ona oy vermezler.”

“Bir kulübün anayasası bu genişliğinde ayrıntılı olmamalı”

Sarı-kırmızılıların tüzüğünde rastgele birlikte değişikliğe gidilip gidilmemesi gerektiğine müteveccih suali ise Polat, “Galatasaray'ın tüzüğü 176 maddeden oluşuyor. Benim görüşüme göre, birlikte kulübün anayasasının bu genişliğinde ayrıntılı olmaması lazım. Ana prensiplerini ortaya koyan 60-70 maddelik birlikte nizamname olması ve günün şartlarına uyarlaması lazım. Yönetim müesses şeklinde, sedir kurulunun onayı alınarak yapılabilir zira bugünün dünyası o genişliğinde faziletkâr tempolu ki, o genişliğinde baş döndürücü değişebilir ki, hukuklar ve yönetmelikler baş döndürücü aceleci değişiyor. Bunun olması düşüncesince umumi müesses toplayıp nizamname değişikliği gerçekleştirmek geçişsiz bu da olanaksız birlikte şey. Tüzüğü elan sadeleştirip elan az maddelerle, yönetmeliklerle Galatasaray'ı komuta etmek elan kolay. Tüzüğün aceleci birlikte halde ele katılması lazım” biçiminde cevapladı.

“Galatasaray'ın şu anda seçime gitmesine gerekli yok”

Galatasaray'da şu anda seçme ortamının bulunmadığını korumak için çaba sarfeden sarı-kırmızılı kulübün emektar başkanı, “Galatasaray'ın şu anda seçime gitmesine gerekli yok. Çünkü sıkkın birlikte dönem, yapılması müstelzim yönetime dayanışma ile dayanak noktası olup, onların bu krizden çıkmasını sağlamak. Denizin ehliyetli ortasında, çekişmeli birlikte havada yelkenlinin süresince olduğunuzu düşünün, karaya iktiran etmek düşüncesince uğraşıyorsunuz. Kafanızı kaldırıyorsunuz tsunami geliyor. Seçim, Galatasaray'a şu anda anca birlikte etki yapar. Onun düşüncesince yönetime araştırma görevlisi iktisap etmek lazım” niteleyerek konuştu.

“Camia arasında bölünmeyi bertaraf etmek lazım”

Camia arasında bölünmeler olduğuna ve bunun da giderilmesi gerektiğine özen çekici Adnan Polat, “2011 kongresinden buyana Galatasaray toplumu arasında gönlü kırılan, küskünler grubu var. Daha evvel de söyledim, cembiye yarası geçiyor da anahtar yarası geçmiyor. Bir defa topluluk arasında bölünmeyi bertaraf etmek lazım. Onu gidermenin yolu da finansal kongreden geçer, insanların gönlünü bildirme etmek lazım. Yanlış bulunduğunu hacısı hocası bildirme etti. Camia bütünlük dayanışma arasında Galatasaray yönetimini desteklerse, taraftarlar da bundan feyz alacağına inanıyorum. Galatasaray taraftarı akıbet adım sağduyuludur. Önümüzdeki içeride oynayacağımız maçta Galatasaray taraftarının o stadı doldurup, ekibi ve beceri heyeti desteklemesi lazım. Neticede Galatasaray'ın kaybetmesi en baş döndürücü Galatasaraylıları üzüyor. Bir yerde silahı zat ayağımıza ateşliyoruz. Özellikle Ultra Aslan arasında akıbet adım deneyimli ihvan var, onlara da sesleniyorum; lütfen tribünler takımın lehine, beceri heyetin lehine, yönetimin lehine bağırsınlar. Çünkü bu fasıl bütünlük dayanışma dönemi, onun da çimentosu tribünlerdir. Ruhu tribünlerdir” cümlelerine arazi verdi.

“Geleceğe bakmamız lazım”

‘Siz başbuğ olsanız Fatih Terim ile ilişik ayrımsız sonucu verir miydiniz?' sorusuna Polat, “Geçmişin muhasebesini içeride yöneticiler yapsınlar, tecrübeleri ile ibret çıkarmayı bilsinler. Bizim geleceğe bakmamız lazım. Biz önümüze bakalım, zira Galatasaray'ın aydın günlere gereksinimi var” yanıtını verdi.

Uygar Aydın - İsmail Yasin Akçın - Samet Yalçın

Haftanın Öne Çıkanları

Kar yağışıyla beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporu sevenlerin yol uğrağı noktası oldu

2022-01-29 11:42 - Yaşam

İstanbul Sinopspor dayanışma yemeğinde bir araya geldi

2022-01-30 14:07 - Spor

'Yumuk' düşüncesince geliştirdiği ilaca diyar dışından da istem geldi

2022-01-26 12:20 - Yaşam

Julien Stephan: 'Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’i takımımda görmek isterdim'

2022-01-31 11:24 - Spor

'Uyku sorunu yaşayanların sayısı pandemi ile beraber yüzde 74’e yükseldi'

2022-01-31 11:41 - Sağlık

Adnan Polat: 'Seçim tsunami etkisi yapar'

2022-02-01 16:25 - Spor

IMF 2022 global iktisadi çoğalma tahminini düşürdü

2022-01-25 17:34 - Ekonomi

Mileyha Sulak Alanı'nda önceki defa kukumav kuşu görüntülendi

2022-01-30 12:35 - Yaşam

Anadolu Efes- Fenerbahçe Beko derbisi Tivibu’da

2022-01-28 13:29 - Spor

Kar yağışı sebebi ile aheste ilerleyici trafikte sürücülere çay ve düğürcük ikramı

2022-01-26 10:06 - Yaşam

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Bayern Münih çeyrek finalde !

09:05 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

Çalımbay: 'Fiorentina’dan korkmuyoruz'

02:05 - Spor

Isaac Cofie: 'İyi oynayacağız ve kazanacağız'

01:06 - Spor

Günün Manşetleri