Adana Şehir Hastanesinde geçerli "tıbbi çamur" tedavisi dertsiz dirim sunuyor

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kireçlenme, romatizma, bel, günah ve mafsal hastalığı olanlar meri tıbbi çamur tedavisiyle (peloidoterapi) sağlığına kavuşuyor.

Sağlık - 2 yıl önce

Adana

İstanbul'un Tuzla kazasından getirilen Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere gereğince hazırlanmakta bulunan çamur, kısaca 45 santigrat dereceye denli ısıtılıyor.

Bakterilerden arındırılmış "peloid" anlı şanlı tıbbi çamur, ısıtılmasının arkası sıra boyun, işaret fıtığı ile kireçleşme kabil hastalıkları mevcut ve adale ağrısı çekici hastalara uygulanıyor.

Hastalar, ağrıyan bölgelerine sürülerek 20 ahit bekletilen ve 10 vizyon makbul çamur tedavisiyle felah buluyor.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzman Dr. Ali Suat Kuzu, AA muhabirine, hastanelerinde dü aydan beri tıbbi çamur tedavisi uyguladıklarını söyledi.

Hastaların dert şikayetleri ile başvurdukları poliklinikte tetkiklerinden sonradan akıllıca görülmesi şeklinde tıbbi çamur tedavisine yönlendirildiğini aktaran Kuzu, çamur tedavisinin kas-iskelet sistemi hastalıklarında uygulandığını belirtti.

"İki ayda 110 hastaya 1000 seansın üstünde otama verdik"

Kuzu, şu anda hastanelerinde bel, mesuliyet fıtığı bulunan ve mafsal kireçlenmesi mevcut 25 hastanın seanslarının bitmeme ettiğini anlatarak, şu halde bitmeme etti:

"Hastalarımıza 10 vizyon çamur tedavisi uyguluyoruz. 10 seansın böylece da hastalara bazısı egzersizler veriyoruz. Şu anda günce 25 hastayı otama ediyoruz. Açıldığımızdan beri dü ayda 110 hastaya 1000 seansın üstünde otama verdik. Hastaların genel anlamda şikayeti dert ve akıntı kısıtlılığı oluyor. Çamurun ağrıyı azaltıcı, iltihabı yok eden ve hareketleri artırıcı, elan zaten arka kazandırıcı tesiri var. Bu halde hastanın dirim standardını de artırmış oluyoruz. Diğer dert stoper ve cerrahi ihtiyacını da geciktirmiş oluyoruz yahut önlemiş oluyoruz."

Ağrısı mevcut hastaları çamur tedavisine bağdaşma düşüncesince kıymetlendirilmek az daha Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji polikliniğine beklediklerini tamlayan Kuzu, bu tedavinin muktezi raporların çıkarılmasının arkası sıra parasız verildiğini söyledi.

Tıbbi çamur tedavisinin aşırı az yerde uygulandığını anlatım fail Kuzu, "Burası Adana sahamızda biricik şu anda. Şehir hastanelerinde de şu anda elden Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanıyor." dedi.

"4 vizyon gelmeme karşın son iyi"

Boyun fıtığı hastalığı zımnında çamur tedavisi makbul 52 yaşındaki Mehmet Sarıkalkan, dört vizyon gelmesine karşın sonucun aşırı dobra bulunduğunu anlattı.

Daha önceki boynunu kıpırdatamadığını aktaran Sarıkalkan, "Şu anda şen halde sağa sola, öne arkaya çevirebiliyorum. Çamur tedavisinden sonradan boynumda bunca ortak deşarj oldu. Herkese referans ederim." diyerek konuştu.

"Artık yürüyebiliyorum"

Hastalardan 67 yaşındaki Güler Bağış, üç yıldan beri işaret fıtığı zımnında ağrılar çektiğini, fakat tıbbi çamur yardımıyla bu şikayetlerinden kurtulduğunu söyledi.

Tedaviye başlayalı altı vizyon bulunduğunu dile getiren Bağış, "Çok iyiyim Allah'a binlerce şükür. Artık yürüyebiliyorum. Önceden eğilemiyordum, dü ahit ayakta duramıyordum. Yatarken sağa sola dönemiyordum, demin aşırı şükür iyiyim. Bu hizmeti buraya getirene aşırı teşekkürname ediyorum. Herkes gelsin, referans ederim." dedi.

Belinde dört yıldan beri bitmeme fail dert zımnında çamur tedavisine başladığını özetleyen 44 yaşındaki Zafer Çekiç de bu infaz yardımıyla belindeki kramplardan kurtulduğunu, bundan böyle elan şen oturabildiğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Adana Şehir Hastanesinde geçerli "tıbbi çamur" tedavisi dertsiz dirim sunuyor

2022-01-16 07:46 - Sağlık

Türkiye'ye DOĞRU devletlerde vizesiz gidilebilecek ski merkezleri

2022-01-10 15:53 - Yaşam

Fatih Karagümrük, Kristijan Bistrovic'i kiraladı

2022-01-12 14:38 - Spor

Teknik Direktör Mustafa Kaplan, öğrencisi Ahmet Çalık’ı anlattı

2022-01-12 17:23 - Spor

İstiklal Marşı'nın kabulünü özetleyen "O Günün Hikayesi" filminin galası yapıldı

2022-01-12 22:02 - Yaşam

İkinci el oto pazarında 2021'in en aşırı satılan markaları muhtemelen oldu

2022-01-13 11:14 - Ekonomi

10 Ocak 2022 Pazartesi okullar tatil mi?

2022-01-09 23:02 - Eğitim

Prof. Dr. Çalış: Aşı Araştırma ve Uygulama Merkezinde faz-1, faz-2, faz-3 dozları üretilecek

2022-01-11 15:29 - Sağlık

'Yaşama şansı yok' denilen çocuk ana karnındaki operasyonla yaşama tutundu

2022-01-09 13:59 - Sağlık

Temizlik materyali üreten meslek lisesinden 5 milyon 101 bin teklik ciro

2022-01-11 12:44 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri