2 aylık Ecrin bebeğe hayat veren 'kalp' ameliyatı

Fatma ve Nurtekin Coşkun çiftinin 9 sene sonraları mevrut evvel bebeğinin ultrasonda ağırbaşlı birlikte kalp hastalığı bulunduğu ortaya çıkınca ailenin luğu endişeye dönüştü. 2 aylıkken Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi'nde meydana getirilen operasyonla yaşama tutun

Sağlık - 3 yıl önce

İstanbul'da canlı Fatma ve Nurtekin Coşkun çifti önce bebeklerini 9 sene sonraları kucaklarına almaya hazırlanırken arama düşüncesince gittikleri hastanede bebekte ağırbaşlı müşterek kalp anomalisi bulunduğunu öğrendi.

Yıllar sonraları nesil sahibi olma heyecanları çabucak endişeye dönüşen çiftin bebeği, mevlit dönemine denli etibba çeşidinden izlendi. Ardından doğumun gerçekleşmesiyle nesil hali strateji yapılmak neredeyse evine gönderildi. Kısa müddet sonraları Ecrin bebekte öksürük, bağdaşmazlık ve kilogram kaybı dip biçimde yaşanınca familya baştan hastaneye başvurdu.

Hamilelik ve mevlit sonrası devrinin çoğunu hastanede nâkil çift, bu kere de Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi'ne geldi.

Ameliyat kalburüstü geçti, Ecrin nesil evine kavuştu

Aile, buraya ulaştığında meydana getirilen tetkiklerle Ecrin bebeğin elden ameliyata katılması icap ettiğini öğrendi. Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Karacı ve kadrosunun gerçekleştirdiği kestirmece 4 vakit devam eden kavi harekât kalburüstü geçe Ecrin bebeğin de şikayetleri azaldı. Prof. Dr. Karacı ise çoğu kere bu vaziyetteki bebeklerin doğumdan 6 ay sonraları ameliyat edildiğini fakat Ecrin bebeğin durumunun elden ameliyat gerektirdiğini belirtti. Başarılı otama döneminin peşi sıra Ecrin bebek, taburcu edilerek ailesine kavuşurken, familya iri neşe yaşadı.

“Ameliyat sonrası bakımları da baş döndürücü önemli”

Ecrin bebeğin hali kendince bilgelik veren Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Karacı, “Bebeğimiz 2 aylık, kalpten çıkan damarlarında sapaklık vardı. Bunlar aşındırmak borusuna ve dem borusuna baskı uyguluyorlardı, bunu onarım ettik. Genelde beşinci, altıncı aylarda kabil yahut ameliyatları yapılmaktadır fakat bu nesil doğduğundan buyana şikayetleri bulunan tükürüğünü çıkaramayan müşterek çocuktu. Öksürüyordu, müşterek iki kere enfeksiyona verilen kaldı o sebeple erken, 2 aylıkken ameliyatını gerçekleştirmek yerinde kaldık. 3,5 kilogram, beslenemediği düşüncesince kilogram alamıyordu. Ameliyatı baş döndürücü dobra geçti, bu bebeklerin yayıncı ameliyat sonrası bakımları da baş döndürücü önemli, ıvır zıvır nesil oldukları düşüncesince beslenmeleri, solunumla ilgilendiren sıkıntıları baş döndürücü oluyor. Ameliyat sonrası şikayetleri elden düzelmiyor. 1-2 ay içinde normalleşiyor. Hasta kestirmece 1 aydır hastanede yatıyordu, doğduktan sonraları kesif pıtrak hastaneye mevrut müşterek çocuk. Enfeksiyonu düzelince ameliyat etmeye değişmeyen verdik. Bu hastamızda beklemiyoruz fakat gelecek ki senelerde meydana getirilen ameliyatlarla ilgilendiren yahut ikinci ameliyata gereksinim duyan hastalarımız çok. Bu bebeklerin operasyonları dobra geçince baş döndürücü seviniyoruz, şvester ihvan da ıvır zıvır nesil olunca baş döndürücü seviyorlar. Bu ayrı müşterek talih yayıncı ki ıvır zıvır bebekleri sağlığına kavuşturmak, erişkinlerden az buçuk şimdi farklı” ifadelerini kullandı.

“İyi ki de gelmişiz, dobra ki ameliyat olmuş”

Kızının rahatsızlığının ana karnındayken ortaya çıktığını özetleyen 30 yaşındaki Fatma Coşkun, “Normalde ana karnında ortaya çıkmıştı fakat ego hususi hastanede mevlit yaptım orada kilogram kaybından esasen kuvöze yatırdılar. Bize bu hastalığın elden bu biçimde ortaya çıkabileceğini söylemediler. 5-6 aylıkken ortaya çıkabileceğini söylediler fakat kilogram kaybı, öksürük, bağdaşmazlık oldu. Kesinlikle bağdaşmazlık geçmedi, çaça yerken baş döndürücü zorlanıyordu kılıç de buraya geldik. Hocamızla görüştük elden ameliyat olması icap ettiğini söyledi. Çok şükür şu anda hali baş döndürücü iyi. İyi ki de gelmişiz dobra ki ameliyat ergin çocuğum. O hırıltısıyla aşındırmak yerken onun acısı şimdi iri dobra ki de ameliyat oldu, şu an baş döndürücü iyi” biçiminde konuştu.

“Güçlüydüm fakat ta ki çocuğumun başına bunlar gelene kadar”

Ameliyatın dobra geçtiğini öğrendikten sonraları iri talih yaşadıklarını kail Coşkun, “Doğumdan sonraları 10 gündüz filan evde durdum, ansızın kötüleşti. Ameliyat 4 vakit filan sürdü. Çok ağladım normalde tek ağlamazdım güçlüydüm fakat ta ki çocuğumun başına bunlar gelene denli değme şeye ağlıyordum. Temizlikçi ‘nasılsın' diyerek soruyordu ağlıyordum. Çocuğumu anlatırken fark ağlıyordum. O dobra olsun ayrıksı müşterek nesne istemiyorum. ‘Ameliyatımız baş döndürücü dobra geçti, ihvan size müstelzim bilgiyi verecek' dedi onu dedi doğrusu ego o kapıdan tek ayrılmadım. 9 sene sonraları önce çocuğum. Hamile olduğumu öğrendim, ayrıntılı ultrasonda da çocuğumun hakeza bulunduğunu öğrendim” diyerek konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba

Haftanın Öne Çıkanları

Nadir görülen şah damarındaki tümör operasyonla alındı

2021-11-24 14:49 - Sağlık

Elektrikte kademeli tarifeyle ev tüketicisine denktaş dayanak sağlanması amaçlanıyor

2021-11-24 11:39 - Ekonomi

Vücutta hızla yayılıyorsa kanserin habercisi olabilir

2021-11-25 09:39 - Sağlık

Dünya meseleleri d’MUN Konferansında tartışıldı

2021-11-26 12:49 - Eğitim

ABD'nin petrol rezervlerinden satı hamlesi dünkü müşterek fiyat savaşını tetikleyebilir

2021-11-26 11:15 - Ekonomi

Dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nun giranbaha mülevven yarışma tulumunun hikayesi

2021-11-22 18:19 - Spor

Dünya otomotiv alanı Türk mühendislerin geliştirdiği multimedya sistemlerini kullanıyor

2021-11-26 14:15 - Teknoloji

Manisa'daki 91 salname enstitü kuraklığa mukavim asma geliştirecek

2021-11-23 12:10 - Teknoloji

Engelli erat anadan görme el sanatlarıyla hem üretiyor hem sosyalleşiyor

2021-11-23 12:01 - Yaşam

Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu yayımlandı

2021-11-26 14:45 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri